«Στέλιος Καζαντζίδης – Θηρίο ανήμερο» - Η παρουσίαση του βιβλίου του Θανάση Λάλα στη Θεσσαλονίκη

(VIDEO & PHOTOS) Ολόκληρη η εκδήλωση της παρουσίασης του βιβλίου του Θανάση Λάλα για τον Στέλιο Καζαντζίδη
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Στον υπέροχο χώρο της εμφιάλωσης του οινοποιείου του Κτήματος Γεροβασιλείου, λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη, το βράδυ της Δευτέρας 18 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του Θανάση Λάλα «Στέλιος Καζαντζίδης – Θηρίο ανήμερο», που κυκλοφόρησε τον περασμένο Φλεβάρη από τις εκδόσεις Αρμός.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα μικρό χαιρετισμό της Μαγδαληνής Λειβαδιώτη, μουσειολόγου και υπεύθυνης εκδηλώσεων του Κτήματος Γεροβασιλείου, τα φώτα έσβησαν και στην οθόνη εμφανίσθηκαν ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Στέλιος Καζαντζίδης, να τραγουδούν μαζί στη θρυλική «Φάρμα των ανθρώπων», του Θανάση Λάλα, που προβλήθηκε από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ τον Δεκέμβρη του 1993.

Για τον Στέλιο Καζαντζίδη και το βιβλίο συνομίλησαν με τον συγγραφέα ο Γιώργος Καζαντζής, ο Θωμάς Κοροβίνης και ο Στάθης Παχίδης, ενώ παράλληλα προβλήθηκε αρχειακό, οπτικοακουστικό υλικό - σε επιμέλεια και παρουσίαση του γράφοντα - με χαρακτηριστικές στιγμές από την πενηντάχρονη διαδρομή του Καζαντζίδη στο λαϊκό τραγούδι.

Τον δικό της χαιρετισμό απηύθυνε και η Βούλα Σαββίδη, η ερμηνεύτρια των «Πέριξ» του Μάνου Χατζιδάκι (και όχι μόνο), που παραβρέθηκε στο Κτήμα, μαζί με τον δημοσιογράφο και ντοκιμαντερίστα Αντώνη Μποσκοΐτη, ο οποίος ταξίδεψε από την Αθήνα αποκλειστικά για την εκδήλωση.

Ακολούθησε ο ξεχωριστός Παντελής Θεοχαρίδης, που τραγούδησε (μετά από πολύ καιρό ζωντανά), μια επιλογή από τραγούδια που «σταμπάρισε» με τις ερμηνείες του ο Στέλιος Καζαντζίδης. Τον συνόδευσαν ο Νίκος Θεοδωρίδης που έπαιξε μπουζούκι και ο Πέτρος Πετράκης με την κιθάρα και τα σεγόντα του.

Ενδιάμεσα και μετά από έντονη παραίνεση του Θανάση Λάλα και του κοινού, η Βούλα Σαββίδη ανέβηκε στη σκηνή και, χωρίς πρόβα και με πολύ τρακ, τραγούδησε δυο από τα εμβληματικά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, σε στίχους Μιχάλη Κακογιάννη και του Άκη Πάνου.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με μια απρογραμμάτιστη, ελληνοτουρκική συνύπαρξη, με την Dilek Κoc και τον Θωμά Κοροβίνη επί σκηνής…

- Οι φωτογραφίες προέρχονται από τις σελίδες του Αντώνη Μποσκοΐτη και του Κτήματος Γεροβασιλείου στο facebook. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!