Σταύρου Ξαρχάκου «Μάνα μου Ελλάς» – Πρόβες (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ)

(ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ VIDEO) Πόση συγκίνηση μπορεί να νιώσει κάποιος όταν παραβρίσκεται σε πρόβα, στην οποία ο μεγάλος Σταύρος Ξαρχάκος δίνει το σήμα και η Ηρώ Σαΐα μαζί με το Ζαχαρία Καρούνη
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
ακολουθούν τις οδηγίες του, ερμηνεύοντας τα καλύτερά του τραγούδια; Το Ogdoo Music Group βρέθηκε αποκλειστικά σε μία από τις πρόβες της καλοκαιρινής παράστασης «Μάνα μου Ελλάς», περιεχόμενο της οποίας είναι τριάντα αγαπημένες στιγμές της πορείας του Σταύρου Ξαρχάκου.

Το σκηνικό είχε ως εξής: οι έντεκα μουσικοί που απαρτίζουν την ορχήστρα [Νεοφυτίδης Νεοκλής (πιάνο - φωνή), Καλαντζής Δημήτρης (πιάνο), Σαμπαζιώτης Νίκος (κιθάρα), Σιάμπος Δημήτρης (κιθάρα κλασική – ηλεκτρική), Σιδερίδης Διαμαντής (μπαγλαμάς μπουζούκι – τζουράς), Ζάκκας Ηρακλής (μαντολίνο – μπουζούκι – τόμπρα), Δρογκάρης Βασίλης (ακορντεόν), Τσεμπερούλης Φίλιππας (κλαρίνο – σαξόφωνο – φλάουτο), Μέρμηγκας Χάρης (κοντραμπάσο), Κακουλίδου Σοφία (μαρίμπα – νταούλι – μπεντίρ – ζίλια – κουρτίνες), Χατζής Γιάννης (ντραμς)] παίρνουν σιγά σιγά τις θέσεις τους, χορδίζοντας παράλληλα τα όργανά τους.

Ο Ζαχαρίας Καρούνης και η Ηρώ Σαΐα κάθονται κοιτώντας προς την ορχήστρα, έχοντας μονίμως το βλέμμα τους στις κινήσεις του μαέστρου, ο οποίος οργώνει τη σκηνή κάνοντας συνεχείς και όμορφες - σπασμωδικές κινήσεις που στόχο έχουν την τελειότερη εκτέλεση των δικών του τραγουδιών. Γιατί, έφτασε επιτέλους η στιγμή ο Ξαρχάκος να παρουσιάσει Ξαρχάκο, κάτι που ζητούσαν όλοι όσοι τον ακούν όλα αυτά τα χρόνια να παρουσιάζει επιτυχημένες παραστάσεις αφιερωμένες σε άλλους δημιουργούς - πιο πρόσφατο παράδειγμα το αφιέρωμά του στον Τσιτσάνη που πραγματοποιήθηκε τον χειμώνα που μας πέρασε στην Ιερά Οδό με την Ελένη Βιτάλη και την Ηρώ Σαΐα.

Τα τραγούδια είναι ένα κι ένα… «Νυν και Αεί», «Σαββατόβραδο στην Καισαριανή», «Τα ρολόγια», «Όνειρο δεμένο», «Ήτανε μια φορά»… Επίσης, αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως, υπάρχουν ενορχηστρώσεις που δεν έχουν ξαναγίνει, κάνοντας τα τραγούδια εντελώς αγνώριστα. Οι δυο ερμηνευτές, μαζί με το Νεοκλή Νεοφυτίδη, δείχνοντας τον δέοντα σεβασμό τόσο στο πρόσωπο του συνθέτη όσο και στα ίδια τα τραγούδια, ακολουθούν πιστά τις οδηγίες που λαμβάνουν από τον δημιουργό, καταφέρνοντας να τα πλησιάσουν με την προσωπική τους σφραγίδα. Για τους μουσικούς, ό,τι και να λεχθεί θα είναι πολύ λίγο. Η αγάπη τους για αυτό που κάνουν έρχεται σε πλήρη ταύτιση με το ταλέντο τους.

Η παράσταση «Μάνα μου Ελλάς» θα παρουσιαστεί σε πολλά μέρη της Ελλάδας, κάνοντας την αρχή στις 16 Ιουνίου στο Θέατρο Βράχων και μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες πρόγραμμα της περιοδείας ΕΔΩ. Κρίνοντας από τις πρόβες, προβλέπεται μια καλλιτεχνική πανδαισία ήχων, στίχων και ερμηνειών.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!