Scorpions & Friends στο Λυκαβηττό – Ημέρα πρώτη (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ)

(ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) Ενώπιον 5000 περίπου θεατών ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης 11 Σεπτεμβρίου το νέο project των Scorpions για…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

το MTV Unplugged, στο Θέατρο του Λυκαβηττού. Άλλοι τόσοι αναμένονται να συρρεύσουν τη δεύτερη μέρα, δηλαδή σήμερα, και το τριήμερο θα κλείσει το Σάββατο 14 του μήνα, με τα 7500 χιλιάδες εισιτήρια να έχουν ήδη, από μέρες, εξαντληθεί - όχι κι άσχημα, με δεδομένο πως οι Scorpions έχουν εμφανιστεί πολλές φορές στην Ελλάδα κατά το παρελθόν… Τρεις ξεχωριστές συναυλίες με συγκεκριμένο concept για το συγκρότημα, λοιπόν, αφού όλες οι βραδιές θα μαγνητοσκοπηθούν για να μείνουν «στην ιστορία», μέσω ενός DVD που θα κυκλοφορήσει σε 47 χώρες και θα αποτελεί μια ιστορική αναδρομή από την αρχή της καριέρας τους μέχρι σήμερα, με καινούριες συνθέσεις σε παγκόσμια «πρώτη», όλες τις μεγάλες τους επιτυχίες, αλλά και τραγούδια που δεν έχουν παιχτεί ποτέ ζωντανά. Όλα αυτά με unplugged ροκ ήχο, πολλούς μουσικούς στη σκηνή, το σύνολο εγχόρδων «Strings from Heaven» και ειδικούς καλεσμένους.

Βρεθήκαμε εκεί την πρώτη βραδιά. Όπως πάντα - και για τα πάντα -, ακούσαμε πολλά και διάφορα σχόλια. Η δική μας τελική αίσθηση ήταν θετική, χωρίς να μπορούμε να δηλώσουμε ενθουσιασμό. Ακούστηκαν, όντως, καινούρια τραγούδια όπως τα «Dancing with the moonlight» και «Follow your heart», οι σημαντικότερες επιτυχίες τους μεταξύ των οποίων τα «Still Loving You», «Rock You Like a Hurricane», «Νo one Like You», «Send me an angel», «Big City Nights», «The best is yet to come» και κομμάτια που για διάφορους λόγους δεν είχαν παιχτεί ποτέ στο παρελθόν ζωντανά («Born To Touch Your Feelings», «Passion Rules the Game», «Where the river flows» κ.α.) Το κλασικό «In trance» ακούστηκε εις διπλούν, καθώς κατά τη διάρκειά του παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα με τα φώτα της σκηνής που έσβησαν εντελώς και ο Klaus Meine ζήτησε να παιχτεί από την αρχή, λόγω της βιντεοσκόπησης που δεν μπόρεσε να ολοκληρωθεί. Αξιοσημείωτος ο επαγγελματισμός όλων, που ολοκλήρωσαν το τραγούδι έστω και με σβηστά τα φώτα χωρίς να προκληθεί σούσουρο ή κινητικότητα – και η βλάβη αποκαταστάθηκε σύντομα. Βρήκα το συγκεκριμένο «ατυχές» περιστατικό ενδιαφέρον ως εμπειρία, αφού έδωσε στον κόσμο πιο έντονη την αίσθηση ότι «συμμετείχε» ουσιαστικά στην πραγματοποίηση ενός γυρίσματος.

Κατά τα άλλα, η βραδιά είχε ωραία παιξίματα με καλές ενορχηστρώσεις και καλό, διαφορετικό ήχο, αν και οι διασκευές των κομματιών για τους σκοπούς του MTV Unplugged ξένισαν αρκετό κόσμο, που μάλλον περίμενε το γνωστό, χαρακτηριστικό ήχο των Scorpions. Έντονα φώτα – φαντάζομαι λόγω της βιντεοσκόπησης - πολλά όργανα, ενδιαφέροντες, φωνητικά, καλεσμένοι που ωστόσο ήταν άγνωστοι στο ελληνικό κοινό, με εξαίρεση, ίσως, τον Morten Harket, το Νορβηγό τραγουδιστή των A-ha που συνόδευσε τον Klaus Meine στο «Wind of change» και συμμετοχή του κόσμου, ιδιαίτερα στα πολύ γνωστά κομμάτια. Χαρακτηριστική στιγμή εκείνη που ο τραγουδιστής τυλίχτηκε με μια ελληνική σημαία που πήρε από θαυμαστή. Η συναυλία έκλεισε με το «When the smoke goes down», ένα τραγούδι όπου ο τραγουδιστής μιλά για τα συναισθήματά του όταν σβήνουν τα φώτα της συναυλίας.

Κλείνοντας κι εγώ, θα ήθελα να προσθέσω ότι η πρώτη εικόνα, μπαίνοντας στο θέατρο, ήταν μάλλον απογοητευτική καθώς το σκηνικό θύμιζε περισσότερο τουριστική ταβέρνα στην Πλάκα, παρά ροκ συναυλία και προσωπικά προβληματίστηκα ως προς το σε ποια δεκαετία έχουν κατατάξει και φρενάρει την ελληνική αισθητική οι Γερμανοί. Δε γνωρίζω αν η επιλογή των σκηνικών έγινε με την (καλή) πρόθεση θα προβληθεί το ελληνικό στοιχείο στο εξωτερικό μέσω της κυκλοφορίας του DVD, σίγουρα όμως θεωρώ κακή την επιλογή τους. Όσο για την απογοήτευση που εξέφρασε μερίδα του κοινού, τη βρίσκω μάλλον αδικαιολόγητη, καθώς το concept του MTV Unlugged είναι γνωστό και ανακοινωμένο. Σίγουρα, ήταν μια καλή εμπειρία για όλους μας με δεδομένη τη βιντεοσκόπηση & την κυκλοφορία του DVD παγκοσμίως, καθώς οι στιγμές μας στο Λυκαβηττό αποτυπώθηκαν για πάντα.

Φωτογραφίες: Κίκα Α. Ρόκα


ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!