Σαββόπουλος & Βιτάλη: Το «θέατρο τραγουδιών» στον Κήπο του Μεγάρου

(VIDEO & PHOTOS) Δυνατό το ξεκίνημα της καλοκαιρινής περιοδείας του Διονύση Σαββόπουλου & της Ελένης Βιτάλη.
Σαββόπουλος & Βιτάλη: Το «θέατρο τραγουδιών» στον Κήπο του Μεγάρου Φωτογραφία: Κίκα Α. Ρόκα
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, πάνω στο γκαζόν, ξεκίνησε η καλοκαιρινή περιοδεία του Διονύση Σαββόπουλου & της Ελένης Βιτάλη, το βράδυ του Σαββάτου 11 Ιουνίου 2016. Πρώτη για εκείνους, πρώτη και για μας στο χώρο αυτό, που τόσο έχει αγαπήσει το κοινό κάθε ηλικίας.

Δυο πορείες διασταυρώθηκαν για πρώτη φορά το χειμώνα που πέρασε και το σμίξιμό τους αποδείχτηκε τόσο αποδοτικό που θα ήταν κρίμα να μην «ταξιδέψει» όπου μπορεί. Διονύσης Σαββόπουλος, Ελένη Βιτάλη, μεγάλα τραγούδια, δικά του, δικά της και άλλων, ανακατεμένα με ιστορίες ιστορικού ενδιαφέροντος & σπουδαία παιξίματα από την ορχήστρα ήταν τα συστατικά της βραδιάς.

Από τη μια, ο Διονύσης Σαββόπουλος να παίζει και να τραγουδά χαρακτηριστικά τραγούδια του, με πολιτικό, ρομαντικό, αλλά και σκωπτικό περιεχόμενο, με τα οποία συνδέθηκαν γενιές: «Σου μιλώ και κοκκινίζεις», «Συννεφούλα», «Άγγελος εξάγγελος», «Η παράγκα», «Σαν τον Καραγκιόζη» κ.α. Από την άλλη, η Ελένη Βιτάλη να δίνει λαϊκότερο τόνο και δυνατές ερμηνείες σε τραγούδια που χαρακτήρισε: «Η Ταχεία», «Γλεντά τη ζωή», αλλά και «Έρωτά μου αγιάτρευτε», «Δε με στεφανώνεις» και πολλά άλλα. Ενδιάμεσα, ο Διονύσης Σαββόπουλος να διηγείται ιστορίες από τα παλιά, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον του κοινού κι όλα αυτά υπό τους ήχους μιας εξαιρετικής μπάντας, που άλλοτε συνοδεύει κι άλλοτε ακόμα-ακόμα, πρωταγωνιστεί.

Το «θέατρο τραγουδιών» του Διονύση Σαββόπουλου & της Ελένης Βιτάλη με τίτλο «Σήκω ψυχή μου, δώσε ρεύμα» δικαιώνει απόλυτα τον τίτλο του.

Έπαιξαν: Γιώτης Κιουρτσόγλου (μπάσο), Δημήτρης Λάππας (κιθάρες- μπουζούκι), Στάθης Άννινος (πλήκτρα), Βασίλης Ποδαράς (ντραμς) Θοδωρής Σούκερας (τρομπόνι), Δημήτρης Αγάθος (τρομπέτα), Νατάσα Παυλάτου (κρουστά).

Ήχος: Γιάννης Τούντας, Μιχάλης Αλεξάκης
Φώτα: Φίλιππος Τρέπας

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!