Rock’n’Roll, Cadillacs και ωραίος κόσμος στο Vinyl Is Back!

(PHOTOS) Απολογισμός, συγκινήσεις, εκδηλώσεις, παραλειπόμενα από τη γιορτή του βινυλίου.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
12/04/2016

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Αλεξίου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι πιστοί, αλλά και οι καινούργιοι φίλοι του βινυλίου το χάρηκαν και το χόρεψαν και στο φετινό Vinyl Is Back!

Σ’ ένα νέο χώρο - έκπληξη δοκίμασε τις δυνάμεις του η κορυφαία γιορτή του βινυλίου, που διοργανώθηκε για 7η φορά! Το μεγάλο ραντεβού των φίλων της μουσικής και του βινυλίου ήταν στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου επί της Γ' Σεπτεμβρίου, 8-10 Απριλίου, όπου τα βινύλια πήραν θέση δίπλα στα καλογυαλισμένα κλασσικά μοντέλα αυτοκινήτων δίνοντας τους μια άλλη vintage διάσταση!

Το βινύλιο πάτησε γκάζι


Αυτή τη φορά μακριά από το την περιοχή του γνωστού τετραγώνου της πρωτεύουσας το βινύλιο πάτησε γκάζι προσελκύοντας χιλιάδες κόσμου, από το παραδοσιακό κοινό των vinyl maniacs έως ένα άλλο κοινό της αστικής Αθήνας που ενδιαφέρεται και για την κλασσική μουσική, αλλά και για τα καινούργια μοντέλα πικ-απ και τις νέες κυκλοφορίες δίσκων βινυλίου! Δυναμικό παρών έδωσαν και φίλοι του βινυλίου απ’ όλη την Ελλάδα!

Το τριήμερο Vinyl Is Back!


Οι συγκινήσεις του τριημέρου ήταν πολλές! Μια Ιταλίδα μόλις ανακάλυψε το bootleg των Guns N’ Roses «Live At The Felt Room N.Y. 9 MAY 1988» αναφώνησε «Μου έφτιαξε τη μέρα!». Ο Τρύφωνας οραματιστής του κόμματος «Οι Εραστές του Βινυλίου» έφυγε χαρούμενος με το πρόσφατο δίσκο των Sigmatropic «Dead Computer Blues» στα χέρια! Mια κοπέλα έψαχνε μετά μανίας το σπάνιο βινύλιο της άσημης λαϊκής τραγουδίστριας Θάλειας κι ένα κορίτσι κρατούσε με περηφάνια το θρυλικό δίσκο «Υπάρχω» του Στέλιου Καζαντζίδη! Ένας συλλέκτης πλήρωσε ακριβά μια αυθεντική κόπια του διπλού δίσκου παγκόσμιου φήμης «666» των Aphrodite’s Child. Επίσης πουλήθηκε ο δίσκος των Ακρίτας 250 ευρώ! Δυο νεαρές φίλες βρήκαν βινύλια των Nirvana και Soundgarden από τα 90ς είχαν την τιμητική τους στο Vinyl Is Back και αναβίωσαν από τις μουσικές των d.j. sets και μια συζήτηση που άνοιξε γι’ αυτά στα social media. Τυχεροί και όσοι βρήκαν βινύλια των Bad Religion και Pennywise! Μια νέα γενιά που μεγαλώνει αποκτώντας βινύλια της σύγχρονης εποχής!

Ατέλειωτο ψάξιμο


Βινύλια μεταχειρισμένα σε αυθεντικές πρώτες κόπιες, σφραγισμένα τελευταίας κυκλοφορίας και επανεκδόσεις για όλα τα γούστα και σε όλες τις τιμές έδωσαν τροφή στους λάτρεις του βινυλίου για ένα ατελείωτο ψάξιμο επί τρεις ημέρες, αλλά και μια διαφορετική νότα στην πόλη όπως κάθε φορά! Οι εκθέτες που συμμετείχαν ήταν γνωστά καταστήματα δίσκων με διαφορετικό υλικό ειδικά για το Vinyl Is Back, ιδιώτες, αλλά και εταιρίες δίσκων που υποστηρίζουν φανατικά το βινύλιο!

Εκδηλώσεις - Happenings


Ο David Bowie είχε την τιμητική του με την μουσική και τα τραγούδια του σε επιμέλεια του Κώστα «Starman» Κοντογιάννη και προβολές σπάνιου υλικού από συναυλίες του και του «Reality Tour».

Στην καρδιά των αγαπημένων 80ς, μας πήγε ο Πέτρος Μπρατάκος αναβιώνοντας με μοναδικό τρόπο τις θρυλικές βραδιές της disco Barbarella που συνεχίζονται ως τις μέρες μας, όπως και ο Γιώργος Βανάκος με άρωμα Λονδίνου και μουσικές των λονδρέζικων κλαμπ!

Οι Wanderers - Pure Vinyl Record Hop με την rock’n’roll κοινότητα που τους ακολουθεί, αναβίωσαν τα 50ς με τα 45άρια τους!

Όλοι οι έμπειροι d.j.s έδωσαν το δικό τους χρώμα στο Vinyl Is Back: Πέτρος Αδάμ, Γιάννης Παναγόπουλος, Γιάννης Γιακουμάκης (Red Fm), Στυλιανός Τζιρίτας και Σάββας Συνοδινός.

Και φυσικά ο Johnny Vavouras που εκτός του d.j. set του ξεσήκωσε τον κόσμο με τους Cadillacs σε ένα αλησμόνητο live happening με ισχυρή δόση 50ς και 60ς γιορτάζοντας 30 χρόνια στο δρόμο!

Επίσης προβλήθηκαν τρεις ταινίες με θέμα την νεανική παραβατικότητα, σε ένα κινηματογραφικό cult αφιέρωμα που επιμελήθηκε ο Σπύρος Μποζίκης, μεταξύ των οποίων το «Christiane F.».

Το Vinyl is Back ανανεώνει το ραντεβού του με τους λάτρεις του βινυλίου για το φθινόπωρο του 2016!

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!