Πίτσα Παπαδοπούλου, Λένα Αλκαίου & Ζωή Παπαδοπούλου στο «Περιβόλι τ’ Ουρανού»

(PHOTOS & ΔΗΛΩΣΕΙΣ) Βρεθήκαμε στις πρόβες και απολαύσαμε σπουδαία τραγούδια και καταπληκτικές ερμηνείες.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
15/10/2015
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση
Μια κορυφαία μουσική συνάντηση τριών μοναδικών ερμηνευτριών στο ιστορικό «Περιβόλι τ’ Ουρανού». Η σπουδαία Πίτσα Παπαδοπούλου, η πηγαία Λένα Αλκαίου, η ξεχωριστή Ζωή Παπαδοπούλου σμίγουν για να μας σεργιανίσουν στις γειτονιές του καλού τραγουδιού.

Τίτλος του προγράμματός τους «Το τραγούδι πάνω απ’ όλα»

Πίτσα Παπαδοπούλου


Για την κυρία Πίτσα Παπαδοπούλου δεν χρειάζονται περαιτέρω συστάσεις. Ανεπανάληπτη ερμηνεύτρια, από τις μονάκριβες και διαλεκτές, με ζηλευτή πορεία, μεγάλες συνεργασίες, ακριβά τραγούδια που αγαπήσαμε, τραγουδήσαμε και τραγουδάμε.

Που πάει η αγάπη όταν φεύγει, Μη μιλάς, Θυσιάστηκα, Θα τα βροντήξω, Δε μας ένιωσε καρδιά μου, Όλοι οι δρόμοι είσαι εσύ, Θα κάνω ότι μου αρέσει, Μάνα μου, Μια ζωή το καλό παιδί, Τι αγάπη Θεέ μου, Δυο φορές και άλλα πολλά διαχρονικά στολίζουν την προσωπική της δισκογραφία. Ότι και να τραγουδήσει όμως η Πίτσα Παπαδοπούλου το σφραγίζει με το δικό της απαράμιλλο χρώμα: Και Στέλιο και Στράτο αλλά και Μάλαμα και Βαρδή και και και!!!

Στις πρόβες δε που παρακολουθήσαμε στο «Περιβόλι» ήταν καθηλωτική όταν ερμήνευε τις «Μέλισσες», τη «Στάχτη», το «Στα είπα όλα» γεγονός που αποδεικνύει τις εκπλήξεις του προγράμματος αλλά και ότι η κυρία Παπαδοπούλου παρακολουθεί «στενά» και δημιουργικά όσα συμβαίνουν στο χώρο της σύγχρονης μουσικής σκηνής.

Η ίδια δηλώνει για το «τραγούδι πάνω απ’ όλα»: «Και η Λένα και η Ζωή είναι δύο ερμηνεύτριες που αγαπώ και εκτιμώ. Ταιριάζουμε σε πολλά και σαν καλλιτέχνες και σαν άνθρωποι. Θα αγγίξουν με αξιώσεις το χτες μέσα από τραγούδια, σταθμούς στο ελληνικό τραγούδι και την ίδια ώρα θα υπογραμμίσουμε και το σήμερα… Θα ακούσετε τα καλύτερα των καλύτερων».
pitsa papadopoulou

Λένα Αλκαίου


Η Λένα Αλκαίου ακολουθεί τη ρότα της με το δικό της ύφος και τρόπο, πάντα με την πυξίδα προσανατολισμένη στις απαιτητικές διαδρομές της τέχνης της. Ερμηνεύτρια με έντονη προσωπικότητα και χαρακτήρα με ανεξίτηλο «Ίχνος» και έναν ολοκαίνουργιο δίσκο με Σπανό, Σούκα, Γιάννη Νικολάου και όχι μόνο, με τον τίτλο «Γυαλιά κομμάτια μου».

Στην πρόβα την απολαύσαμε να τραγουδά πέρα απ’ τα δικά της από «Πεθαίνω για σένα» μέχρι «Φίλα με».

Η ίδια μας είπε: «Κάθε φορά που σμίγω με την Πίτσα το θεωρώ ευλογία. Μεγάλη τραγουδίστρια με όλη τη σημασία της λέξης. Θα δημιουργήσουμε  ένα γλέντι των αισθήσεων, μια γιορτή της καρδιάς. Διασκέδαση και ξεφάντωμα, μέσα από ιδιαίτερες εναλλαγές και εκπλήξεις, που γίνονται αληθινή ψυχαγωγία».

lena alkiou
Ζωή Παπαδοπούλου


Η νεότερη της συντροφιάς, η Ζωή Παπαδοπούλου ενώνει στο ηχόχρωμα και τις επιλογές όσα πρεσβεύουν οι φίλες της και την ίδια ώρα με σημερινό νεύρο και φλόγα αφήνει τα δικά της χνάρια: «Αυτή η συνεργασία μου δίνει μεγάλη χαρά. Θαυμάζω την Πίτσα, λατρεύω τη Λένα. Νομίζω πως σπάνια τρεις γενιές ερμηνευτριών συνυπήρξαν σε ένα τόσο αρμονικό πάντρεμα. Επίσης κάθε βραδιά θα έχουμε ειδικά αφιερώματα σε μεγάλους δημιουργούς του τραγουδιού μας, διανθισμένα από σπάνιο αρχειακό υλικό, βίντεο προβολές και όχι μόνο».

H Ζωή Παπαδοπούλου, στην πρόβα μας ξάφνιασε ευχάριστα με την «Επιμονή», το «Δίκιο μου», το «Λάθος»…
zoi papadopoulou

… και ο Άρης Καμπανός


Μαζί με τις Πίτσα Παπαδοπούλου, Λένα Αλκαίου και Ζωή Παπαδοπούλου, την ανδρική παρουσία του προγράμματος υπογραμμίζει δυναμικά ο νεαρός αλλά ταλαντούχος ερμηνευτής Άρης Καμπανός. Ο ίδιος δηλώνει τρισευτυχισμένος για την συνύπαρξή τους με τις τρεις κυρίες: «Ότι και να πω δε μπορεί να περιγράψει όσα αισθάνομαι. Ανυπομονώ να ξεκινήσουμε. Νιώθω ήδη το έντονο ενδιαφέρον του κόσμου γι’ αυτό το σχήμα… Πιστεύω πως ο κόσμος στις μέρες έχει ανάγκη από αληθινές καταστάσεις».

Καλλιτεχνικός σύμβουλος στο «Περιβόλι» είναι ο διευθυντής του ogdoo.gr Κώστας Μπαλαχούτης.

Ο πολύπειρος μαέστρος Νίκος Κούρος (ενορχήστρωση, πλήκτρα, ακορντεόν) συντροφεύει την ομάδα των δεξιοτεχνών μουσικών:

Γιώργος Τσουπάκης – τύμπανα
Γιώργος Σούκουλης – μπουζούκι
Βασίλης Χατζηλούκας – κιθάρα
Ανέστης Ντάνης - μπάσο

Για το «Περιβόλι τ’ Ουρανού» τι να προσθέσει κανείς. Έχει φιλοξενήσει τεράστιους καλλιτέχνες και έχει γλεντήσει σε αυτό όλη η καλλιτεχνική Αθήνα. Ανανεωμένο συνδυάζει τα γνώριμα στοιχεία μιας παλιάς κοσμικής Πλακιώτικης ταβέρνας του τότε με την σύγχρονη αισθητική.



Από 23 Οκτωβρίου και για κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο.

Περιβόλι του Ουρανού

Διεύθυνση: Λυσσικράτους 19, Πλάκα
Λειτουργεί για φαγητό από τις 22.00
Τηλέφωνο: 2103235517
www.perivolitouranou.gr



ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!