Παρουσιάστηκε ο «Ψεύτης Καιρός» του Γιάννη Κότσιρα

(PHOTOS) Όλα όσα έγιναν στην παρουσίαση του νέου δίσκου, παρουσία όλων των συντελεστών.
Παρουσιάστηκε ο «Ψεύτης Καιρός» του Γιάννη Κότσιρα Φωτογραφία: Κίκα Α. Ρόκα
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, στο θέατρο Άλφα Ιδέα, ο Γιάννης Κότσιρας παρουσίασε τα νέα τραγούδια από το album -που κυκλοφόρησε την ίδια μέρα- «Ψεύτης καιρός», παρουσία όλων των συντελεστών του δίσκου, Αντώνη Kαλούδη, Πόλυ Κυριάκου, Κώστα Λειβαδά, Βαγγέλη Μαχαίρα, Αντώνη Μιτζέλου, Νίκου Μωραΐτη, Σταυρούλας Παγώνα, Σταύρου Σιόλα, Γιάννη «Μπαχ» Σπυρόπουλου, Σταύρου Σταύρου, Δημήτρη Υφαντή, Rous και πολλών φίλων καλλιτεχνών.

Τη βραδιά προλόγισε η κ. Μαργαρίτα Μάτσα εκ μέρους της Minos EMI και επί σκηνής τη διαδέχτηκε ο Γιάννης Κότσιρας καλωσορίζοντας τον κόσμο. Σχετικά με τον τίτλο του δίσκου, εξήγησε πως δεν υπάρχει τραγούδι με τέτοιο τίτλο, αλλά, βλέποντας παντού ψέμα, ένιωσε πως χρειαζόμαστε όλοι μια σταθερά, που δεν είναι άλλη από τη μουσική. Έτσι βάφτισε το δίσκο «Ψεύτης καιρός», για να τονίσει την αλήθεια των τραγουδιών. Σε ένα από τα τραγούδια του δίσκου συμμετέχει και η Ελένη Τσαλιγοπούλου.

Ο Γιάννης Κότσιρας, συγκινημένος από την αγάπη των καλλιτεχνών που τον τίμησαν με την παρουσία και τη συνεργασία τους και, όπως πάντα, άρτια προετοιμασμένος, ερμήνευσε ζωντανά τα 13 τραγούδια με τη σειρά που βρίσκονται στο άλμπουμ, καλώντας στη σκηνή τους δημιουργούς Σταύρο Σιόλα, Κώστα Λειβαδά και Γιώργο Ρους για να τον συνοδεύσουν στα τραγούδια τους. Έκλεισε τη βραδιά με μια όμορφη έκπληξη, ένα hidden track, δηλαδή ένα 14ο τραγούδι που δεν αναφέρεται στο οπισθόφυλλο, αλλά υπάρχει στο δίσκο και είναι αφιερωμένο στον πατέρα του, που έφυγε από τη ζωή. Τίτλος του «Θα ‘μαι κοντά σου» σε μουσική Βαγγέλη Μαχαίρα & στίχους Γιάννη Κότσιρα.

Πριν το τέλος της βραδιάς, ο Γιάννης Κότσιρας ευχαρίστησε τους παρόντες Στέφανο Ληναίο και Έλλη Φωτίου και διηγήθηκε ότι ως μικρό παιδί τον είχε συνοδεύσει η μητέρα του στο ίδιο θέατρο, στη θρυλική παράσταση «Καληνύχτα Μαργαρίτα», απ’ όπου κρατάει σαν ενθύμιο πάντα το πρόγραμμα της παράστασης, υπογεγραμμένο από τους πρωταγωνιστές, ενώ -ερωτώμενος- δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πολύ πρόσφατη γέννηση του πρώτου γιού του, που μ’ έναν τρόπο «αντικαθιστά» τον πατέρα του, Νίκο.

Στην ορχήστρα του Γιάννη Κότσιρα έπαιξαν οι μουσικοί που έπαιξαν και στο δίσκο: Βαγγέλης Μαχαίρας μπουζούκι, Άκης Κατσουπάκης πλήκτρα, Κώστας Μιχαλός ακουστική κιθάρα, Κώστας Παρίσσης ηλεκτρική κιθάρα (+ ενορχηστρώσεις), Άκης Γαβαλάς τύμπανα, Γιάννης Γρυπαίος μπάσο, Ντίνος Χατζηιορδάνου ακορντεόν, Γιώργος Κοτσίνης κλαρίνο, Περικλής Αλλιόπης τρομπέτα & Μάριος Παπούλιας βιολί.

Παρόντες στη γιορτή αυτή, εκτός από τους προαναφερθέντες, ήταν οι Μάκης Μάτσας, Θάνος Μικρούτσικος και Μαρία Παπαγιάννη, Γιώργος και Άννα Νταλάρα, Γιάννης Ζουγανέλης, Γεωργία Νταγάκη, Ανδριάννα Μπάμπαλη, Ρένα Μόρφη & Imam Baildi, Νίκος Σούλης, εκπρόσωποι των μέσων μαζικής ενημέρωσης φίλοι και συνεργάτες.

Αξίζει να σημειωθεί πως το θέατρο Άλφα του Στέφανου Ληναίου και της Έλλης Φωτίου, ένα θέατρο με μνήμη και ιστορία, μετονομάστηκε από φέτος σε Άλφα Ιδέα, με την Ομάδα Θεάτρου Ιδέα να αναλαμβάνει τη συνέχειά του σε ότι αφορά το θεατρικό μέρος και τη Μαργαρίτα Μυτιληναίου να αναλαμβάνει μουσικά δρώμενα στο θεατρικό χώρο.

Με την παρουσίαση του Γιάννη Κότσιρα έγιναν τα εγκαίνια των μουσικών συναυλιών που θα πραγματοποιούνται στον πρόσφατα ανακαινισμένο χώρο.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!