Παρουσιάστηκαν τα «Θαλασσινά Παλάτια» των Κορακάκη - Νταλάρα

(PHOTOS) Όλα όσα συνέβησαν στην παρουσίαση του νέου δίσκου του Βαγγέλη Κορακάκη με το Γιώργο Νταλάρα & το Βασίλη Κορακάκη.
Παρουσιάστηκαν τα «Θαλασσινά Παλάτια» των Κορακάκη - Νταλάρα Photos: Markos Chouzouris | thomas.com.gr
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το βροχερό βράδυ της Δευτέρας 28 Νοεμβρίου 2016 & ο όμορφος χώρος του Belle Amie του Πειραιά αποτέλεσαν το σκηνικό της παρουσίασης της πρόσφατης δισκογραφικής εργασίας του Βαγγέλη Κορακάκη, με τίτλο «Θαλασσινά Παλάτια» και βασικό ερμηνευτή το Γιώργο Νταλάρα, αλλά και τον Βασίλη Κορακάκη σε τρία τραγούδια.

Ο Γιώργος Νταλάρας, για πρώτη φορά συναντά τον συνθέτη και στιχουργό Βαγγέλη Κορακάκη σε ένα δίσκο με 13 μοναδικά λαϊκά τραγούδια, που απολαύσαμε στο φιλόξενο και κατάμεστο από κόσμο, Belle Amie, σε μια βραδιά συγκίνησης και νοσταλγίας που δεν θέλαμε να τελειώσει.

Την εκδήλωση προλόγισαν, εκ μέρους του Ogdoo Music Group ο μουσικός παραγωγός Ηλίας Μπενέτος, ο οποίος ανακοίνωσε την πραγματοποίηση τεσσάρων συναυλιών με βάση τα «Θαλασσινά Παλάτια», στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στις 6, 7 & 13, 14 Μαρτίου 2017 & ο πρόεδρος της εταιρείας Νίκος Αναγνωστάκης, ο οποίος μίλησε για τη σχέση του Γιώργου Νταλάρα με το καλό, λαϊκό τραγούδι, προσθέτοντας ότι μπορεί να θεωρηθεί ένα κεφάλαιο για τη μουσική ιστορία μας, καθώς «πήρε τα καλύτερα τραγούδια του ρεμπέτικου πριν 40 χρόνια και δημιούργησε ένα σοκ. Μπήκε σε όλα τα σπίτια και τα έκανε γνωστά στους νέους. Θεωρώ την παρέμβασή του αυτή ανάλογη με εκείνη του Μάνου Χατζιδάκι όταν απενοχοποίησε το ρεμπέτικο. Μετά από πολλά χρόνια με τον ίδιο δυναμισμό, φτιάχνει ένα ισχυρό δεσμό με τον Βαγγέλη Κορακάκη και φτιάχνουν μαζί τα Θαλασσινά παλάτια. Η υπόσχεση που ο Γιώργος έδωσε στον Βαγγέλη εδώ και χρόνια, έγινε πραγματικότητα».

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο Βαγγέλης Κορακάκης που μίλησε για τη δύναμη του λαϊκού τραγουδιού και τη συνεργασία του με το Γιώργο Νταλάρα. «Είναι μεγάλος ερμηνευτής», είπε και συμπλήρωσε ότι με το δίσκο αυτό θέλει να υπογραμμίσει πως το λαϊκό τραγούδι είναι εδώ και θα παραμείνει ζωντανό.

Ο Γιώργος Νταλάρας, συμφώνησε με τον Βαγγέλη Κορακάκη για τη δύναμη του καλού λαϊκού τραγουδιού σήμερα. «Εγώ τα έλεγα παλιά έξω από τα δόντια. Μου σπάσανε τα δόντια κι έμαθα να συγκρατιέμαι. Παρ’ όλο που η εποχή δεν είναι χαράς, εμείς νοιώθουμε χαρούμενοι», πρόσθεσε και απευθυνόμενος στον Κορακάκη ρώτησε «Εμείς πού τη βρίσκουμε τη χαρά Βαγγέλη; Στα τραγούδια μας, στις κιθάρες μας, στις συναντήσεις μας. Είδα για πρώτη φορά το φως στον Πειραιά, έναν από τους τόπους που γεννήθηκε το λαϊκό τραγούδι. Είμαι Κοκκινιώτης και καυχιέμαι. Το λαϊκό τραγούδι δεν υπάρχει περίπτωση να χαθεί γιατί υπάρχουν πολλά νέα παιδιά που μαθαίνουν γι’ αυτό. Ανθρώπων έργα είναι τα ανάποδα, ανθρώπων έργα και τα καλά. Εμείς είμαστε εδώ για τα δεύτερα».

Ακολούθησε ζωντανή παρουσίαση των 10 από τα 13 τραγούδια του δίσκου από το Γιώργο Νταλάρα & το Βασίλη Κορακάκη, πάντα με το Βαγγέλη Κορακάκη στο μπουζούκι. Το πρόγραμμα όμως, δεν περιορίστηκε μόνο στα «Θαλασσινά Παλάτια», καθώς ο Γιώργος Νταλάρας ερμήνευσε κι άλλα τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη, του Μίκη Θεοδωράκη, του Σταύρου Κουγιουμτζή, του Μάρκου Βαμβακάρη και του Σπύρου Περιστέρη, αποσπώντας θερμό χειροκρότημα από τον κόσμο που δε σταμάτησε να τραγουδά μαζί του. Επίσης ακούστηκαν το «Πρώτο φθινόπωρο» από το Βαγγέλη Κορακάκη και η «Σκέψη της τρελής» από το Βασίλη Κορακάκη. Έπαιξαν: Γιώργος Μάτσικας & Βασίλης Κορακάκης (μπουζούκι), Νίκος Γύρας (κοντραμπάσο), Χρήστος Ζέρβας (κιθάρα), Στράτος Σαμιώτης (κρουστά) & Τάσος Αθανασιάς (ακορντεόν).

Η έκπληξη της βραδιάς ήταν η πρόσκληση που απεύθυνε ο Γιώργος Νταλάρας στο Χρήστο Νικολόπουλο, να ανέβει στο πάλκο για να παίξουν μαζί δυο τραγούδια που χαρακτήρισαν την κοινή διαδρομή τους, τα «Εγώ θα σου μιλώ» σε στίχους Μάρως Μπιζάνη & «Άνοιξα το συρτάρι μου» σε στίχους Μάνου Ελευθερίου.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκε σύσσωμη η ομάδα του Ogdoo Music Group, μεταξύ αυτής και ο διευθύνων σύμβουλος Αντώνης Αναγνωστάκης καθώς επίσης και προσωπικότητες του ελληνικού τραγουδιού, των τεχνών, της δημοσιογραφίας. Ανάμεσά τους οι: Χρήστος Νικολόπουλος, Μπάμπης Τσέρτος, Κατερίνα Κούκα, Δημήτρης Λέντζος, Γιάννης Λεμπέσης, Άννα Νταλάρα, οι ηθοποιοί Μιχάλης Μητρούσης και Τάσος Χαλκιάς, οι τραγουδιστές Μπάμπης Βελισσάριος, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Δήμητρα Σταθοπούλου, Απόστολος Μόσιος, Πάνος Παπαϊωάννου, οι εκδότες Θανάσης Συλλιβός, Πάρης Μήτσου & Μωυσής Ασέρ, οι δημοσιογράφοι Γιώργος Τσάμπρας, Σιδερής Πρίντεζης, Θανάσης Γιώγλου, Γιώργος Μυζάλης, Μαρίνα Λαχανά, Ηλίας Βολιότης Καπετανάκης, Αλέξης Βάκης, Αφροδίτη Παπακαλού, ο διευθυντής του ogdoo.gr, Κώστας Μπαλαχούτης και ο διευθυντής του Μελωδία, Δημήτρης Βραχνός.

Photos: Markos Chouzouris | thomas.com.gr

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!