Παπαδοπούλου και Λέκκας στο Χαμάμ (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ!)

(ΔΕΙΤΕ VIDEO ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ) Η μουσική σκηνή των Άνω Πετραλώνων γέμισε ασφυκτικά. Δεν έπεφτε ούτε καρφίτσα. «Λόγος Λαϊκός» η παράσταση που σμίγει δύο ερμηνευτές
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
με διαφορετική διαδρομή αλλά κοινή πλατφόρμα το έντονο πάθος και τις φορτισμένες ερμηνείες. Και όχι μόνο αυτό, αφού η Πίτσα Παπαδοπούλου και ο Βασίλης Λέκκας, ο καθένας από το μετερίζι του, έχουν ξεχωρίσει για τη συνέπεια και τη στάση τους, τις επιλογές και το καλλιτεχνικό ήθος τους. Στο «Λόγος Λαϊκός», μια ιδέα του συγγραφέα, δημοσιογράφου και διευθυντή σύνταξης του Οgdoo.gr Κώστα Μπαλαχούτη, οι δύο ερμηνευτές καλούνται να αποδώσουν διαμάντια του ελληνικού τραγουδιού, ταξιδεύοντας μέσα στο χρόνο με κεντρικό άξονα το λόγο των σημαντικότερων Ελλήνων στιχουργών. Το εγχείρημα στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία αφού εκτός από την αθρόα προσέλευση, είναι χαρακτηριστικό, πως απ’ τις 10.30 το βράδυ που ξεκίνησε η παράσταση μέχρι και τις 3 που έλαβε τέλος, κανείς από τους θεατές δεν έφυγε. Όλοι παρακολούθησαν ευλαβικά τα δώρα των συντελεστών, κοινωνώντας την ουσία των τραγουδιών και βέβαια τα χαρίσματα των ερμηνευτών.

 

 
Ο Λέκκας εξέπληξε ευχάριστα με τις φλογισμένες ερμηνείες του ενώ η Παπαδοπούλου ήταν για μια ακόμη φορά καθηλωτική. Συμπαραστάτης τους ο σπουδαίος σολίστας του μπουζουκιού Παναγιώτης Στεργίου που μας μάγεψε με την τέχνη και τεχνική καθώς και οι υπόλοιποι συνοδοιπόροι της τετραμελούς ορχήστρας του. Υποδειγματικό το πρόγραμμα που έστησε ο Μπαλαχούτης, με τον κόσμο να συμμετέχει στα τραγούδια, ενώ όταν οι καταστάσεις το επέτρεπαν μερικοί δε δίστασαν να φέρουν και τις βόλτες τους. Έχω την εντύπωση πως και τις υπόλοιπες Παρασκευές του Απρίλη θα βρεθώ και πάλι στο Χαμάμ για να γευτώ κι άλλες στιγμές – δώρα από το «Λόγος Λαϊκός».

 

Παρασκευές 12, 19 & 26 Απριλίου | ΧΑΜΑΜ | Δημοφώντος 97, Πετράλωνα | Ώρα έναρξης: 22.30 | Τηλ. 210-3421212

 

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!