Παντελής Θαλασσινός: Ανέκδοτα τραγούδια σε στίχους Άλκη Αλκαίου

(VIDEO & PHOTOS) Ο Παντελής Θαλασσινός παρουσίασε για πρώτη φορά ζωντανά ένα δείγμα της επόμενης δισκογραφικής του εργασίας.
Παντελής Θαλασσινός: Ανέκδοτα τραγούδια σε στίχους Άλκη Αλκαίου Φωτογραφίες: Γιάννης Κανελλόπουλος
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Βασίλης Σκουλάς & Παντελής Θαλασσινός πραγματοποίησαν την πρώτη από τις 2 εμφανίσεις τους στο Σταυρό του Νότου, την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018. Παρουσίασαν ένα σχεδόν τετράωρο πρόγραμμα βασισμένο στις προσωπικές τους δισκογραφίες, με έντονο το θαλασσινό άρωμα της Ελλάδας, αλλά και γεύσεις από την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Σμύρνη, που θα παρουσιαστεί ξανά στον ίδιο χώρο, την Παρασκευή 4 Μαΐου.

Δεν έλειψαν ούτε οι δεξιοτεχνικοί αυτοσχεδιασμοί από τους εξαιρετικούς μουσικούς που συνοδεύουν, ούτε ο χορός κάποιες στιγμές, αλλά ούτε και το γέλιο, καθώς ο Βασίλης Σκουλάς αυτή τη φορά μας διηγήθηκε όχι ένα, αλλά τρία ανέκδοτα. Ξεκίνησε δε το πρόγραμμά του αφιερώνοντας τον «Ήλιο Θεό» στον αδικοχαμένο σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο. Το «παρών» έδωσαν ο στιχουργός & ποιητής Δημήτρης Λέντζος και ο Γιώργος Σαρρής των Ζιγκ Ζαγκ, που ο Παντελής Θαλασσινός προσκάλεσε επί σκηνής για 2 τραγούδια.

Αυτό που «έκλεψε» την προσοχή μου, όμως, στην υπέροχη αυτή βραδιά, ήταν ένα νέο, ανέκδοτο ακόμα τραγούδι που ο Παντελής Θαλασσινός ερμήνευσε για πρώτη φορά ζωντανά στη σκηνή του Σταυρού. Γνωρίζαμε ήδη πως έχει στην κατοχή του ανέκδοτους στίχους του Άλκη Αλκαίου, φαίνεται όμως πως πλέον πλησιάζουμε στην έκδοσή τους. Το τραγούδι που παρουσιάστηκε έχει τίτλο «Βότσαλα» και μπορείτε να το ακούσετε στη live εκδοχή του στο βίντεο που ακολουθεί.

Όπως με πληροφόρησε ο Παντελής Θαλασσινός, τα «Βότσαλα» θα συμπεριληφθούν στην επερχόμενη δισκογραφική εργασία του, με γενικό τίτλο «12 + 1 Ηλιοτρόπια», που αναμένεται μέσα στη χρονιά. Πρόκειται για 12 νέα τραγούδια σε μουσική Παντελή Θαλασσινού & στίχους Άλκη Αλκαίου, και ένα ακόμα, με τίτλο «L ultimo barco» σε μουσική Παντελή Θαλασσινού & στίχους Δημήτρη Λέντζου, που είναι αφιερωμένο στον Άλκη Αλκαίο. Ο Παντελής Θαλασσινός ερμηνεύει τα 11 από τα 13 συνολικά τραγούδια, ενώ το τραγούδι «Της παρέας» ερμηνεύει η Φαίδρα Θαλασσινού και το «Μικρή Ελλαδογραφία» η Λιζέτα Καλημέρη.

Υπέροχα νέα, δε συμφωνείτε;

Μαζί τους:

Πέτρος Βαρθακούρης: κοντραμπάσο
Σωτήρης Μαργώνης: βιολί
Πάνος Δημητρακόπουλος: κανονάκι
Λευτέρης Χαβουτσάς: κλασική κιθάρα
Φίλιππος Λευκαδίτης: τύμπανα, κρουστά
Γιάννης Σπαχής: λαούτο
Μιχάλης Κονταξάκης: μαντολίνο

Γιώργος Καρυώτης & Ευτύχιος Γιαννακούρας: σχεδιασμός ήχου - ηχοληψία

Φωτογραφίες: Γιάννης Κανελλόπουλος

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!