Ορφέας Περίδης στο Φεστιβάλ Φλυγόνιον (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ!)

(VIDEO & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) 20 Ιουλίου και η θερμοκρασία στην Αθήνα είχε ανεβεί επικίνδυνα.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Όμως σε απόσταση μικρότερη των δύο ωρών στον Ελικώνα, το βουνό των Μουσών, στο Κυριάκι Βοιωτίας, η δροσιά ήταν το καλύτερο συστατικό μαζί με τον έναστρο ουρανό για μία ατμοσφαιρική συναυλία. Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Φλυγόνιον, ο Ορφέας Περίδης πήρε τη σκυτάλη από το Γιάννη Κότσιρα και χάρισε στον κόσμο μία βραδιά με τα τραγούδια απογυμνωμένα από μπουγιόζικες ενορχηστρώσεις και μας τα παρέδωσε λιτά αλλά μεστά, άμεσα, με ειλικρίνεια και αλήθεια, υπό τη συνοδεία της κιθάρας του και των τριών μουσικών του.

Ζεστός με το κοινό, που τον παρακολουθούσε συγκεντρωμένο, να τον συνοδεύει στα τραγούδια που επέλεξε για το φετινό καλοκαιρινό του σεργάνι, ο Περίδης άφησε μία γλυκιά αίσθηση στον κόσμο που ήρθε από όλη την περιοχή της Βοιωτίας αλλά και της Αττικής για να τον απολαύσει, συνδυάζοντας φύση και τέχνη.

Παρουσίασε ένα πρόγραμμα που στηρίζεται στις μεγάλες επιτυχίες του από τους οχτώ προηγούμενους δίσκους του – όπως τα ''Φωτοβολίδα'', ''Φεύγω'', ''Ζηλεύει η νύχτα'', ''Αμερικάνικα'', ''Τα Μέγαρα'', ''Αχ να σε δω'', ''Κάτι μου κρύβεις'', ''O Ρομπέν των καμένων δασών'', ''Εθνικό Έλλειμμα''-, καθώς και αποσπάσματα από το καινούργιο του cd με τίτλο «ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΩΝ ΜΟΧΘΟΙ», μια θεματική εργασία-αφιέρωμα στους δώδεκα μήνες του χρόνου.

Μαζί του ήταν η Εύα Ατματζίδου, ο Αλέξανδρος Ιακώβου και η Ιλία Θέμελη. Ουσιαστικά πρόκειται για μια συνάντηση τριών πολυμουσικών τραγουδοποιών, που χρησιμοποιώντας εναλλακτικούς τρόπους παιξίματος και ερμηνείας, αποδίδουν ένα δύσκολο και απαιτητικό πρόγραμμα με ποικιλία ρυθμών και τραγουδιών.

Σειρά έχει η Παρουσίαση του βιβλίου «Το Παραμύθι της Βροχής» της Τέσυς Μπάιλα τη Κυριακή 29 Ιουλίου και τη Δευτέρα 30 Ιουλίου η Θεατρική Παράσταση που έκανε πολύ μεγάλη επιτυχία τον χειμώνα στην Αθήνα «Δεν Βλέπω, δεν ακούω, δε μιλάω» με τον Θανάση Βισκαδουράκη και άλλους καταξιωμένους ηθοποιούς.

Στο μουσικό μέρος η συνέχεια ανήκει στον βιωματικό τραγουδοποιό Δημήτρη Ζερβουδάκη, ο οποίος με τη Σοφία Γεωργαντζή ανεβαίνει επί σκηνής στις 3 Αυγούστου για να μας παρουσιάσει ένα γεμάτο πρόγραμμα με αγαπημένα τραγούδια, έχοντας μαζί του μία 8μελή μπάντα.

Δημήτρης Ζερβουδάκης-Σοφία Γεωργαντζή
Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012
Ώρα έναρξης 9:00μ.μ.
Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ

Φωτογραφίες: Κωστής Βάγιας (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)
Video: Κωστής Βάγιας, Θάνος Σπηλιόπουλος

 
 
 

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!