Ολόκληρη η παρουσίαση του νέου βιβλίου για τον Μίκη στην Θεσσαλονίκη

(AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ VIDEO & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) Ολόκληρη η παρουσίαση του βιβλίου της Αναστασίας Βούλγαρη για τον Μίκη Θεοδωράκη στην Θεσσαλονίκη.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

«Μονόλογοι, Διάλογοι και το Μονοπάτι προς το μέλλον»


Το βράδυ της Δευτέρας 12 Φεβρουαρίου στην κατάμεστη καφέ - τσαγιερί «Τhe RITZ» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου της Αναστασίας Βούλγαρη «Μίκης Θεοδωράκης, Μονόλογοι, Διάλογοι και το Μονοπάτι προς το μέλλον: Συνοπτική παρουσίαση». Το βιβλίο προλογίζουν ο Μίκης Θεοδωράκης και ο ποιητής και συγγραφέας Τριαντάφυλλος Σερμέτης, ενώ όπως και το προηγούμενο βιβλίο της Αναστασίας Βούλγαρη για τον Μίκη, έτσι κι αυτό διανέμεται δωρεάν από τη συγγραφέα.

Λόγω μιας ξαφνικής ίωσης, ο καθηγητής συνταγματικού δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Κασιμάτης δεν μπόρεσε να ταξιδέψει στην Θεσσαλονίκη. Έστειλε όμως κείμενο που διάβασε η δημοσιογράφος Μαρία Αναγνωστίδου που παρουσίασε την εκδήλωση. Για το βιβλίο μίλησαν η Χρυσούλα Ανδρέου μέλος της «Λέσχης Φίλων του Μίκη Θεοδωράκη στη Θεσσαλονίκη», ο αναπληρωτής καθηγητής Φιλοσοφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Δόικος, ο ποιητής και συγγραφέας Τριαντάφυλλος Σερμέτης, η συγγραφέας Αναστασία Βούλγαρη, ενώ, μετά από την τιμητική της πρόσκληση, προτίμησα να ξεφύγω για λίγο από το πολιτικό, κατά κάποιο τρόπο, κλίμα των υπόλοιπων συνομιλητών και να αναφερθώ σε κάποια από τα τραγούδια που γράφτηκαν από άλλους δημιουργούς και αφιερώθηκαν στον Μίκη Θεοδωράκη. Ακολούθησε συζήτηση μεταξύ ομιλητών και ακροατών, ανάμεσα στους οποίους ήταν ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Γιώργος Λογοθέτης και ο καθηγητής φιλοσοφίας Σωκράτης Δεληβογιατζής.

Στο κλείσιμο της βραδιάς ο πιανίστας και συνθέτης Λεονάρδος Βαλενστάιν έπαιξε και τραγούδησε, με τρόπο ερμηνείας που παρέπεμπε απευθείας στον Μίκη Θεοδωράκη, μια σειρά τραγούδια του Μίκη.

Ήδη, πριν από λίγες ημέρες παρουσιάσαμε ένα απόσπασμα με την απρόβλεπτη παρέμβαση του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος ακούγοντας την εκδήλωση που μετέδιδε ζωντανά το νεοσύστατο διαδικτυακό ραδιόφωνο «Mikis Radio», θέλησε να πει δυο λόγια και να ευχαριστήσει κοινό και ομιλητές.

Σήμερα, μετά την ολοκλήρωση της τεχνικής επεξεργασίας του video, είμαστε σε θέση να σας παρουσιάσουμε το μεγαλύτερο μέρος της εκδήλωσης (λόγω περιορισμένης ορατότητας, λείπουν κάποια μικρά σημεία από τις παρεμβάσεις του κοινού, καθώς και το μουσικό μέρος). Ευχαριστούμε και πάλι τη φίλη Ελίνα Κωστελέτου για τη βιντεοσκόπηση και την Ευαγγελία Καλιμάνη για τις φωτογραφίες.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!