Οι Manowar έκαναν… στάση στα Τρίκαλα

Απέδειξαν γιατί είναι μεγάλη μπάντα στο metal ικανοποιώντας το φανατικό κοινό τους
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Με δύο νέα μέλη που εντάχθηκαν τους τελευταίους μήνες στο γκρουπ στο πλαίσιο της Final Battle Tour, εμφανίστηκαν οι Manowar μπροστά σε περίπου 15.000 ορκισμένους οπαδούς τους που κατέφθασαν από κάθε γωνιά της χώρας στην πλατεία Νερού και στο Release Athens 2019.

Τα ιδρυτικά τους μέλη, από το 1980, ο τραγουδιστής Eric Adams και ο μπασίστας - κιθαρίστας Joey DeMaio εμφάνισαν δύο μέλη της tribute μπάντας των Manowar, τον Σουηδό ντράμερ Anders Johansson που αντικατέστησε τον προκάτοχό του που συνελήφθη για παιδεραστία - έπαιξε μ’ ένα ξαπλωμένο σκελετό πάνω στα τύμπανα - και τον κιθαρίστα E. V. Martel που έδειξαν ότι θέλουν το χρόνο τους για να ενσωματωθούν πλήρως στο συγκρότημα και ν’ αποκτήσουν άλλη σχέση με αυτή που έχουν οι «παλιοί» με το κοινό.

Λίγο μετά τις 11 ο Eric Adams προανήγγειλε το show τους στο μικρόφωνο : Ladies and gentlemen from United States of America from hell Manowar! Οι Manowar βγήκαν στην σκηνή με το επιβλητικό σκηνικό και το κοινό, τους υποδέχθηκε με καπνογόνα, όπως αρμόζει σε μια ιστορική metal μπάντα. Το γκρουπ το ανταπέδωσε μένοντας επί 110 λεπτά στην σκηνή, αν και το encore ήταν σύντομο για τα δεδομένα της συναυλίας αυτής.
Eric Adams
Η υποδοχή ήταν θερμή παρ’ όλο που το κοινό είχε βαρεθεί να περιμένει χωρίς μουσική από τα ηχεία περίπου μια ώρα να βγουν στη σκηνή. Τα κομμάτια τους δεν είχαν κενά μεταξύ τους, άρχιζαν αμέσως και ανάμεσά τους είχαν και κάποια καινούργια από την τριλογία των e.p. που κυκλοφορούν σταδιακά και έχουν ίδιο τίτλο με τη περιοδεία τους. Η ελληνική σημαία κυμάτισε αρχικά ανάμεσα σε άλλες σημαίες χωρών που αποτελούν σταθμό της περιοδεία τους, με το επόμενο live την Κυριακή στη Σόφια. Έπονται Γαλλία, Τουρκία, Γερμανία.. Ένα τέταρτο πριν τα μεσάνυχτα η ελληνική σημαία γέμισε τη γιγαντοοθόνη της σκηνής και ο Eric Adams αναφώνησε «It’s a real great time» !
Η φωνή του Eric Adams, παρά τα χρονάκια του, ήταν εξαιρετική, με εξαίρεση το εμβληματικό Gods of War που δεν ικανοποίησε η ερμηνεία του, ενώ αλλοιώθηκε και ο ρυθμός του.
M4
Ο Joey DeMaio, για πολλούς ο πιο αγαπημένος της μπάντας, κάποια στιγμή απέφυγε ένα ατύχημα, καθώς τα πολλά dB προκάλεσαν την πτώση ενός αντικειμένου πάνω στην σκηνή το οποίο έσκασε ακριβώς δίπλα του! Ο Joe άφησε την σκηνή και τους άλλους τρεις να συνεχίσουν το κομμάτι. Η πτώση του αντικειμένου προήλθε από λάθος του δικού τους crew και προφανώς είπε στην ομάδα του γκρουπ δύο λογάκια κι επέστρεψε σύντομα. Επίσης έπαιξε εντυπωσιακά κιθάρα με «ποζεριές» και στο τέλος την «ξεφλούδισε» βγάζοντας μια-μια τις χορδές της τις οποίες έδινε σ’ ένα σεκιουριτά που τις πετούσε στον κόσμο κατά παραγγελία του DeMaio!
Στο μονόλογό του προς το τέλος της συναυλίας ανέφερε ότι «υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων, οι Έλληνες και αυτοί που θέλουν να γίνουν Έλληνες» και το αιτιολόγησε με το γεγονός ότι το 1991 είχε μείνει για αρκετούς μήνες στη χώρα μας η οποία άλλαξε και τον ίδιο αλλά σύμφωνα με αυτό που είπε και το ίδιο το συγκρότημα. Επίσης ο DeMaio διάβασε σ’ ένα χαρτί με τους fans των Μanowar ή Manowarriors όπως τους αποκάλεσε, που κατέφθασαν στην Αθήνα από άλλες περιοχές, ζητώντας τους να σηκώνουν το χέρι όταν αναφέρει την περιοχή τους. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε πρώτα τη Θεσσαλονίκη (όπου ήταν και οι περισσότεροι), Λαμία, Κρήτη, Καστοριά και Τρίκαλα (με τα Τρίκαλα να αναρωτιέται αν τα διάβασε σωστά) επαναλαμβάνοντας τη λέξη συλλαβιστά.

Ο DeMaio διεκδίκησε μια νέα συναυλία στο μέλλον ενώπιος ενωπίω με τους παραγωγούς on stage, τους οποίους αφού πρώτα ευχαρίστησε τους είπε ότι «να, ο κόσμος θέλει να ξανάρθουμε, δεν είμαι εγώ, είναι ο ίδιος ο κόσμος που το ζητάει - μετά από σχετική ερώτηση αν θέλετε να ξαναδείτε τους Manowar – και ο κόσμος επευφημούσε.
M3
Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στα εντυπωσιακά σκηνικά. Αν σκεφτούμε, για παράδειγμα ότι Metallica και Slayer δεν συνδυάζουν το show τους με κάτι άλλο, στα live των Manowar το σκηνικό τους είναι πολύ σημαντικό μέρος του show. Στην πλατεία Νερού είχαν ένα ολιγομελή στρατό, ανάλογα με το τραγούδι, είτε να κρατάει δάδες, είτε σημαίες είτε απλά να στέκεται με το δόρυ και την ασπίδα των Manowar με το σφυρί από τον δίσκο Sign Of The Hammer.

Η διάρκεια του live ήταν ικανοποιητική. 110 λεπτά, χωρίς να ξεχειλώσει το σετ τους, αλλά ήταν από τα μεγαλύτερα σε χρονική διάρκεια. Ίσως να μην ήταν το καλύτερο live της ζωής τους, αλλά σίγουρα κανένας από τους παρευρισκόμενους, δεν μετάνιωσε ούτε στιγμή που το χθεσινό βράδυ επέλεξε να βρίσκεται στην πλατεία Nερού.
M6
Ένα εντυπωσιακό και τεράστιο stand των Manowar είχε στηθεί στην αριστερή πλευρά της πλατείας, στο απέναντι μέρος του μεγάλου πλατύσκαλου με τις ουρές για ποτό, φαγητό με ειδικά materials, αλλά και με extreme τιμές, όπου τα t-shirt με εξαίρεση τα παιδικά πωλούνταν προς 45 ευρώ !
zcvsdvcz
Πούλησαν τις περισσότερες μπλούζες από κάθε άλλο γκρουπ, αλλά οι οπαδοί τους κατανάλωσαν τις λιγότερες μπύρες ! Το συγκρότημα που είχε τις αμέσως περισσότερες μπλούζες πάνω στους μεταλάδες ήταν οι Metallica. 
Τέλος το σετ δεν φωτογραφήθηκε από επαγγελματίες φωτογράφους κατά απαίτηση των ίδιων, έτσι δεν υπάρχουν επίσημες φωτογραφίες από την συναυλία.

H βραδιά για τους πιστούς του γκρουπ συνεχίστηκε με after party στο Second Skin Club στο Γκάζι μέχρι…πρωίας
Second Skin Club After Party
Συνολικά οι Manowar απέδειξαν γιατί είναι μεγάλη μπάντα στο metal ικανοποιώντας το φανατικό κοινό τους.

Το set list των Manowar περιλάμβανε τα κομμάτια τους κατά σειρά :

1)Manowar
2) Warriors of the World United
3) Brothers of Metal
4) Blood of My Enemies
5) Call to Arms
6) Battle Hymn
7) Hail and Kill
8 ) Thor (The Powerhead)
9) Hector's Final Hour
10) Swords in the Wind
11) Kings Of Metal
12) Fighting the World
13) Hand of Doom
14) The Power of Thy Sword
15) Joey's Speech
16) Bass Solo
17) King of Kings
18) House of Death Encore:
19) Black Wind, Fire and Steel
Φωτογραφίες: Γιάννης Αλεξίου

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!