Ο χρυσός Κ.Π. Καβάφης του Στέφανου Κορκολή

(PHOTOS) Το «Θαθελα αυτήν την μνήμη να την πω» δεν έχει ημερομηνία λήξης.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Είναι, αλήθεια, πολύ τιμητικό ο κόσμος να «αγκαλιάζει» έναν δίσκο γεμάτο με μουσικά διαμάντια. Αυτό έγινε στην περίπτωση της κασετίνας «Θαθελα αυτήν την μνήμη να την πω» σε ποίηση Κ.Π. Καβάφη, μουσική και ενορχήστρωση Στέφανου Κορκολή και ερμηνεία Σοφίας Μανουσάκη.

Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο των δύο συνεχόμενων εμφανίσεων που παρουσίασαν οι δυο καλλιτέχνες με τον τίτλο «Τραγουδάμε τους ποιητές μας» στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός», πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα κλίμα συγκίνησης και χαράς η απονομή χρυσού δίσκου αυτού του διπλού cd, γεγονός που χαροποίησε ιδιαίτερα όλους όσοι συμμετείχαν με οποιονδήποτε τρόπο στη δημιουργία αυτού του έργου.

Στη σκηνή ανέβηκε ο διευθυντής πωλήσεων της Panik Entertainment Group Νίκος Χαϊκάλης, ο οποίος με τη σειρά του παρέδωσε τον χρυσό δίσκο στον συνθέτη και διεθνούς φήμης πιανίστα Στέφανο Κορκολή, αλλά και στην εξαιρετική ερμηνεύτρια του έργου Σοφία Μανουσάκη.
aponomi manoysaki
Ο διευθυντής πωλήσεων της Panik Entertainment Group, Νίκος Χαϊκάλης, απονέμει το δίσκο στη Σοφία Μανουσάκη

Κατόπιν, ο παραγωγός Αντώνης Παπαβομβολάκης παρέλαβε την δική του πλακέτα, ενώ το ίδιο έγινε και με τον κριτικό και ιστορικό μουσικής Γιώργο Β. Μονεμβασίτη, ο οποίος προλόγισε και την βραδιά. Ακολούθησαν τρεις ακόμα απονομές. Η πρώτη αφορούσε τον ποιητή - βιβλιογράφο και επί πενήντα χρόνια μελετητή του Κ.Π. Καβάφη Δημήτρη Δασκαλόπουλο, η δεύτερη τον διευθυντή ορχήστρας της Καμεράτας του Δημοτικού Ωδείου Βόλου Ιωακείμ Μπαλτσαβιά και η τρίτη τον διευθυντή ορχήστρας της Φιλαρμόνιας Ορχήστρας Αθηνών Σάββα Ρακιντζάκη.

Ανάμεσα στο κοινό βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο ποιητής Γιώργος Χρονάς, ο συγγραφέας και πολιτικός Μίμης Ανδρουλάκης και ο δημοσιογράφος - παραγωγός Νίκος Μουρατίδης.

Το «Θαθελα αυτήν την μνήμην να την πω» είναι ένα συνονθύλευμα έμπνευσης και δημιουργίας 21 συνθέσεων και είναι, αν μη τη άλλο, απολύτως κατανοητή η αποδοχή του κόσμου. Γράφοντας, ίσως, για πρώτη φορά σε πρώτο πρόσωπο, θα ήθελα να αναφέρω πως, επειδή είχα την τιμή να είμαι παρούσα σε όλα σχεδόν τα στάδια επεξεργασίας και ολοκλήρωσης αυτών των κομματιών, θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που έζησε όλους αυτούς τους μήνες τη γέννηση και εν τέλει, την τελεσφόρηση αυτής της δουλειάς, αισθανόμενη απόλυτα ικανοποιημένη που το τελευταίο διάστημα είναι πολλοί εκείνοι που ανακαλύπτουν σιγά σιγά την αξία αυτού του έργου.

Γιατί, το «Θαθελα αυτήν την μνήμη να την πω» δεν έχει ημερομηνία λήξης.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!