O Χρήστος Νικολόπουλος στη «συνάντηση με τους δημιουργούς» στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης

(ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ VIDEO - ΛΙΣΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ) Χρήστος Νικολόπουλος και Γιώτα Νέγκα στο κατάμεστο αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής» στην Θεσσαλονίκη.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
29/11/2017

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Θανάσης Γιώγλου
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση

Συνάντηση με τον Χρήστο Νικολόπουλο


Στο πλαίσιο του πολιτιστικού θεσμού «Συνάντηση με τους Δημιουργούς», που εγκαινίασε ο δήμος Πυλαίας Χορτιάτη της Θεσσαλονίκης, με σκοπό να τιμήσει σημαντικούς καλλιτέχνες και παράλληλα να τους φέρει κοντά στο κοινό και τη νεολαία του δήμου, το βράδυ της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου, στην κατάμεστη αίθουσα του Αμφιθεάτρου «Σταύρος Κουγιουμτζής» στο δημαρχείο του Πανοράματος, ο δήμος τίμησε τον Χρήστο Νικολόπουλο με μια εκδήλωση που προετοίμασε και παρουσίασε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Κώστας Μπλιάτκας. Ο Χρήστος Νικολόπουλος ήταν ο τέταρτος φιλοξενούμενος του θεσμού, μετά τον Μίμη Πλέσσα, τον Διονύση Σαββόπουλο και τον Θανάση Πολυκανδριώτη.

«Η κατάθλιψη της δισκογραφίας»


Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, ξεκίνησε με τρεις σύντομες ομιλίες σχετικά με το έργο του Χρήστου Νικολόπουλου και τους στόχους του θεσμού από τον Κώστα Μπλιάτκα, τον Δήμαρχο Πυλαίας - Χορτιάτη Ιγνάτιο Καϊτετζίδη και το στιχουργό Φίλιππο Γράψα, από του οποίου την ομιλία συγκράτησα μια φράση που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση και θέλω να τη μεταφέρω κι εδώ: «Η κατάθλιψη της δισκογραφίας»…

Λίγο μετά την προβολή ενός video σχετικά με τη διαδρομή του συνθέτη, ο Στάθης Τουμανίδης μαζί με δυο μικρούς μαθητές του μπουζουκιού, δυο «εκκολαπτόμενους Νικολόπουλους», όπως τους αποκάλεσε ο Κώστας Μπλιάτκας, κάλεσαν το λαϊκό συνθέτη στη σκηνή, υπό τους ήχους του τραγουδιού «Στων αγγέλων τα μπουζούκια. Ακολούθησε ένας μικρός διάλογος του δημοσιογράφου με τη σύζυγο του Σταύρου Κουγιουμτζή Αιμιλία, που παρακολουθούσε την εκδήλωση από την πρώτη σειρά, σχετικά με το ιστορικό ταξίμι του Νικολόπουλου στην εκτέλεση του «Μη μου θυμώνεις μάτια μου» με τον Γιώργο Νταλάρα και μια πεντάλεπτη συζήτηση με το λαϊκό συνθέτη, που μπορείτε να παρακολουθήσετε στο επόμενο video.

Το πρόγραμμα της συναυλίας


Στο μουσικό μέρος της εκδήλωσης η Γιώτα Νέγκα με τον Χρήστο Νικολόπουλο παρουσίασαν μια σειρά από διαχρονικές επιτυχίες του, της περιόδου 1968 - 1996, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε τραγούδια που πρωτοηχογραφήθηκαν από την Χαρούλα Αλεξίου αλλά και τον Στέλιο Καζαντζίδη.

Έπαιξαν οι μουσικοί: Νίκος Στρατηγός (πιάνο), Τάσος Καντάς (ακορντεόν) και Χρήστος Μιχάλης (κιθάρα).

1) Ξημέρωμα 1ης Ιανουαρίου 2000 μ.Χ. (στίχοι: Θεόδωρος Ποάλας)
2) Χρόνια χελιδόνια (Λευτέρης Παπαδόπουλος)
3) Όλες του κόσμου οι Κυριακές (Λευτέρης Παπαδόπουλος)
4) Ζήλεια μου (Μανώλης Ρασούλης)
5) Αν πεθάνει μια αγάπη (Μανώλης Ρασούλης)
6) Στων αγγέλων τα μπουζούκια (Μάνος Ελευθερίου) Τραγούδι: Χρήστος Νικολόπουλος & Γιώτα Νέγκα
7) Υπάρχω (Πυθαγόρας)
8) Η διαθήκη (Μάνος Ελευθερίου)
9) Το αγριολούλουδο (Πυθαγόρας) Χρήστος Νικολόπουλος

10) Δεν υπάρχουν άγγελοι (Γιώργος Παπαγιαννόπουλος)
11) Τώρα κι εγώ θα ζήσω (Γιάννης Πάριος)
12) Άσε με να ζήσω μοναχός (Πυθαγόρας) (Το κομμάτι αφιερώθηκε από τον Χρήστο Νικολόπουλο στον Δήμαρχο Πυλαίας - Χορτιάτη, αφού, όπως είπε, είναι το αγαπημένο του).

Στο σημείο αυτό ο Χρήστος Νικολόπουλος αναφέρθηκε στον Σταύρο Κουγιουμτζή, το όνομα του οποίου έχει το αμφιθέατρο και παρακάλεσε την Γιώτα Νέγκα και τους μουσικούς να παίξουν ένα από τα τραγούδια του (εντός των ημερών θα σας παρουσιάσουμε το σχετικό video).

13) Μη μου θυμώνεις μάτια μου (μουσική - στίχοι: Σταύρος Κουγιουμτζής)
14) Αγάπησέ με (Λευτέρης Παπαδόπουλος)
15) Μια γυναίκα μπορεί (Βασίλης Παπαδόπουλος - Βαγγέλης Ξύδης)
16) Μία είναι η ουσία (Λευτέρης Χαψιάδης)
17) Με τα φώτα νυσταγμένα (Οι νταλίκες) (Μανώλης Ρασούλης) Χρήστος Νικολόπουλος
18) Νύχτα στάσου (Πυθαγόρας)
19) Βραδιάζει (Σώτια Τσώτου)
20) Και φούμα φούμα (Πυθαγόρας) Χρήστος Νικολόπουλος
21) Της καληνύχτας τα φιλιά (Λίνα Νικολακοπούλου)

Δήμος παράδειγμα προς μίμηση


Παρακολουθώντας για μια ακόμη φορά τον υποδειγματικό τρόπο με τον οποίο λειτουργούν εδώ και χρόνια οι αρχές του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη, νιώθω την ανάγκη να κλείσω το ρεπορτάζ της εκδήλωσης, επαναφέροντας αυτά που έγραφα πριν από δυο χρόνια, λίγο μετά τα εγκαίνια του Αμφιθεάτρου «Σταύρος Κουγιουμτζής»:

Πρέπει να σημειώσουμε πως το αμφιθέατρο Πολιτισμού «Σταύρος Κουγιουμτζής» σχεδιάστηκε αρχικά από τη δημοτική διοίκηση της περιόδου 1995-1998 του Δημάρχου Γιώργου Κεδίκογλου, ενώ η μελέτη επικαιροποιήθηκε με την κατασκευή του νέου δημαρχείου το 2005 και το έργο κατασκευάσθηκε και εγκαινιάσθηκε από τον Δήμαρχο Ιγνάτιο Καϊτετζίδη τον Μάιο του 2014. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον προηγούμενο, αλλά και στον τωρινό Δήμαρχο, τόσο για αυτή την πρωτοβουλία όσο και για την αρμονική συνεργασία που έχουν επιδείξει, όχι μόνο στο συγκεκριμένο θέμα, αλλά σε όλα τα θέματα που απασχολούν το Δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη. Δυο πολιτικοί που αν και προέρχονται από διαφορετικές παρατάξεις, συνεργάζονται υποδειγματικά για το καλό του τόπου τους...

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!