«Ο χορός των ημερών» των Παπαϊωάννου, Καραντωνίου & Παπαχαραλάμπους στο Σταυρό του Νότου!

(VIDEO & PHOTOS) Ακούσαμε τα νέα τραγούδια, σε πρώτη δημόσια εκτέλεση, πριν από την επίσημη κυκλοφορία τους, που θα γίνει τη Δευτέρα 16 του Μάρτη!
«Ο χορός των ημερών» των Παπαϊωάννου, Καραντωνίου & Παπαχαραλάμπους στο Σταυρό του Νότου! Φωτογραφίες: Μαρία Φιλιππάκη
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το βράδυ της Τετάρτης 11 Μαρτίου 2015, ο Πάνος Παπαϊωάννου & ο Χρυσόστομος Καραντωνίου παρουσίασαν ζωντανά το νέο τους δίσκο με τίτλο «Ο χορός των ημερών» στο κατάμεστο Club του Σταυρού του Νότου! Παρών, βεβαίως, και ο έτερος της παρέας, Δημήτρης Παπαχαραλάμπους, στιχουργός των έντεκα από τα δώδεκα τραγούδια του δίσκου – το δωδέκατο υπογράφει στιχουργικά ο επί χρόνια «δάσκαλος» των δύο πρώτων, Νίκος Μαμαγκάκης. Διαβάστε περισσότερα για το δίσκο εδώ.

Το πρόγραμμα, που επιμελήθηκε ο Δημήτρης Βραχνός, περιλάμβανε γνωστά, ή όχι και τόσο, τραγούδια του έντεχνου & λαϊκού ρεπερτορίου που τα παιδιά «υπηρετούν» από τα πρώτα τους βήματα στο χώρο της μουσικής, όπως τα «Στο Σου Μιτζού», «Τα παιδιά μες την πλατεία», «Μαρκίζα» κ.α., αλλά και μια ακουστική ενότητα, όπου ακούσαμε μεταξύ άλλων και μια διασκευή του Χρυσόστομου Καραντωνίου στο «Γκρεμό» του Μάνου Χατζιδάκι, η οποία δημιουργήθηκε ειδικά για το αφιέρωμα του toradiofono.gr, «Στο Σείριο υπάρχουν ακόμα παιδιά».

Στην παράσταση τραγούδησαν, ως καλεσμένοι, η Λαμπρινή Καρακώστα & ο Παντελής Θαλασσινός, οι οποίοι συμμετέχουν και στο δίσκο, με το «Ο χορός» η πρώτη και με το «Μ’ έναν σχισμένο χάρτη» ο δεύτερος. Όπως μας είπε ο Πάνος Παπαϊωάννου, ο Παντελής Θαλασσινός ήταν ο πρώτος που προσκλήθηκε & δέχτηκε να συμμετέχει, ενώ για άλλη μια φορά εκείνος έδειξε τη γενναιοδωρία του, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τα παιδιά, όπως μπορείτε να ακούσετε και στο βίντεο.

Από τα τραγούδια του νέου δίσκου, εκτός από τα «κλασσικά», πλέον, «Μεροκάματα», ακούστηκε το επίσης γνωστό «Να μην ξεχνώ» και ακόμα οχτώ καινούρια τραγούδια, που μας άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις σ’ αυτή την πρώτη τους ακρόαση. Η χαρακτηριστική και ιδιαίτερη χροιά του Πάνου δικαιώνει την επιλογή του ως ερμηνευτή των ατμοσφαιρικών μελωδιών του Χρυσόστομου, ο οποίος έχει κάνει και εκπληκτικές ενορχηστρώσεις, γράφοντας πάνω στους υπέροχους στίχους του Δημήτρη Παπαχαραλάμπους. Είναι σίγουρο πως τα παιδιά αυτά θα μας απασχολήσουν και στο μέλλον και θα έχουμε την ευκαιρία να επανέλθουμε! Για την ώρα, τους ευχόμαστε από καρδιάς καλό δρόμο στο νέο τους «ταξίδι»!

Μαζί τους έπαιξαν εξαιρετικά ο Γιώργος Σχοινάς πιάνο & ακορντεόν, ο Χρήστος Δαλιάνης βιολί, ο Θοδωρής Κουέλης κοντραμπάσο, ο Σωκράτης Γανιάρης τύμπανα, ο Αλέξανδρος Καψοκαβάδης λαούτο & λάφτα και ο Τιγκράν Σαρκισιάν ντουντούκ.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!