Ο Θωμάς Στεργίου «αλλιώς!»

(PHOTOS) Η βραδιά αυτή ήταν όντως «έκπληξη»! Έχοντας παρακολουθήσει το Θωμά Στεργίου σε αρκετές παραστάσεις του,
Ο Θωμάς Στεργίου «αλλιώς!» Φωτογραφία: Μαρία Φιλιππάκη
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
πηγαίνοντας στις «1002 Νύχτες» το βράδυ της Τετάρτης 18 Μαρτίου, είχα την εντύπωση πως θα άκουγα αμιγώς λαϊκό ρεπερτόριο, όπως εκείνο που παρουσίαζε παλαιότερα στα «9/8» με τους αδερφούς Διονυσίου & τη Μαρία Σπυροπούλου, ή αργότερα σε διάφορα αφιερώματα σε λαϊκούς δημιουργούς, όπου συμμετείχε. («Γνωρίστε» τον, διαβάζοντας εδώ).

Παρ’ όλο που τέτοια τραγούδια υπήρχαν αρκετά, κυρίως στο δεύτερο μέρος του προγράμματος, με ευχάριστη έκπληξη διαπίστωσα πως η ροή της συγκεκριμένης παράστασης ήταν εμπλουτισμένη με τραγούδια σύγχρονών μας δημιουργών, όπως του Αντώνη Βαρδή στον οποίο ανήκε και η «μερίδα του λέοντος», τα οποία ερμήνευσαν σε πρώτη εκτέλεση τραγουδιστές, όπως η Γλυκερία, ο Γιάννης Πάριος, ο Αντώνης Ρέμος κ.α. κι έδωσαν στη βραδιά μας μια άλλη «διάσταση». Επίσης, αξιοσημείωτη είναι η φροντισμένη ηχητική εγκατάσταση και οπωσδήποτε το γεγονός ότι στο πρόγραμμα υπήρχε αρκετός «χώρος» για να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους οι σολίστες της παρέας, δηλαδή ο Δημήτρης Τζιβγούλης – γιος του δεξιοτέχνη μπουζουξή Σάκη Τσιβγούλη – στο βιολί και ο Χρήστος Βότσης στο μπουζούκι. Μαζί τους έπαιξαν οι Δήμος Χρονόπουλος - κρουστά, Ερμής Ζεκίρη - πλήκτρα, Δημήτρης Νάνος - τύμπανα & Νίκος Αναδιώτης - κιθάρα, δηλαδή μια πλήρης ορχήστρα, πράγμα όχι και τόσο συνηθισμένο για τα δεδομένα μικρών, μουσικών σκηνών.

Στο τραγούδι, εκτός από το Θωμά Στεργίου, που πραγματικά «τα λέει» κι έδωσε τον καλύτερό του εαυτό, συνέβαλε και η νεαρή Ιωάννα Λιναρδάκη, στην παρθενική της, ίσως, εμφάνιση το πάλκο. Οι δυο τους θα βρίσκονται στον ίδιο χώρο και την ερχόμενη Τετάρτη 25 Μαρτίου για να τραγουδήσουν «αυτά που τους αρέσουν». Θα (ξανα)είμαστε εκεί!

Φωτογραφίες: Μαρία Φιλιππάκη

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!