Ο πολλά υποσχόμενος «Ηρακλής» του Ρουβά! (Συνέντευξη Τύπου)

(PHOTOS) Σάκης Ρουβάς: «Όλοι είμαστε δυνάμει Ηρακλής. Ο στόχος των ανθρώπων είναι να αντιληφθούμε τι είμαστε και μέσα από τους καθημερινούς μας άθλους εξελισσόμαστε
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
διευρυνόμαστε διανοητικά, ψυχικά και σαν οντότητες».

Την Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου για την παράσταση «Ηρακλής Οι 12 Άθλοι» στο Pantheon Theater.

Παρευρέθηκε όλος ο θίασος και οι συντελεστές της παραγωγής, ενώ μίλησαν για την παράσταση και το ρόλο τους ο σκηνοθέτης Απόλλων Παπαθεοχάρης, ο καλλιτεχνικός σύμβουλος της παράστασης Δημήτρης Λιγνάδης, ο καθηγητής και λογοτέχνης Γιάννης Λιγνάδης που επεξεργάστηκε δραματολογικά τα πρωτότυπο κείμενο, ο συνθέτης των τραγουδιών Γιώργος Θεοφάνους, η στιχουργός Νίκη Παπαθεοχάρη, ο Σάκης Ρουβάς που υποδύεται τον Ηρακλή και άλλοι εκ των πρωταγωνιστών.

Ανεξαιρέτως, οι καλλιτέχνες δήλωσαν τη χαρά τους τόσο για το εγχείρημα αυτό, όσο και για τη συνεργασία τους και έδωσαν πληροφορίες για την παράσταση. Χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Λιγνάδης τόνισε πως πρόκειται για ένα υπερθέαμα και αποσαφήνισε τον όρο προσθέτοντας «παρακαλώ πολύ η λέξη υπερθέαμα να μη μειώσει σε καμία περίπτωση την έννοια του βάθους και της ουσίας». Με τη σειρά του ο Απόλλων Παπαθεοχάρης δήλωσε πως είναι μια παράσταση η οποία ξεκίνησε από το μηδέν. Πάνω σε αυτό και πιο συγκεκριμένα μίλησε ο Γιάννης Λιγνάδης λέγοντας «Το κείμενο γράφτηκε από τον Στρατή Πασχάλη, εξαιρετικό ποιητή. Εμείς το τροποποιήσαμε βάζοντας μέσα στοιχεία, εκτός από το παραμύθι, από την παράδοση της τραγωδίας, ακόμα και της κωμωδίας και κυρίως του σατιρικού δράματος της αρχαιότητας κι αυτό για να προσδώσουμε ένα σκοτεινό βάρος και μία φωτεινή ανάταση». Μιλώντας η Νίκη Παπαθεοχάρη σημείωσε, δεδομένου του γνωστού του μύθου, «Το τραγούδι έχει έναν άλλο λόγο εδώ. Είναι η έκπληξη, θαρρώ», ενώ η Ρούλα Πατεράκη, συγκρίνοντας το μιούζικαλ αυτό με αυτό που συμμετείχε τελευταία φορά το ’93, είπε «Με τη διαφορά ότι τα πράγματα εδώ είναι ακόμη πιο πλούσια, ακόμη πιο αστραφτερά ακόμη πιο σύγχρονα, αλλά το πνεύμα είναι το ίδιο θα έλεγα. Η απεύθυνση είναι η ίδια». Τέλος, ο Γιάννης Λιγνάδης, σχετικά με την απεύθυνση της παράστασης, είπε «Προσπαθήσαμε να είναι μια παραγωγή που να έχει πάρα πολλές στοιβάδες. Είναι μία παράσταση που θα την καταλάβουν και τα παιδιά, που πιθανότατα να καταλάβουν τον φλοιό, αλλά και τα πιο βαθειά της νοήματα θα τα απολαύσουν και οι μεγάλοι. Νομίζω πως είναι μία παράσταση που έχει εύρος και βάθος, και για παιδιά και για μεγάλους δηλαδή. Αυτή ήταν η αρχική μας μέριμνα και νομίζω και το τελικό αποτέλεσμα».

Σειρά μετά τα λόγια των συντελεστών έλαβαν ερωτήσεις από τον Τύπο. Έκπληξη αποτέλεσε ένας μικρός θεατής που έσπευσε να θέσει την ερώτηση του πριν τους δημοσιογράφους. Ο Χάρης ρώτησε «Ποιος ήταν ο Ηρακλής». Την απάντηση ανέλαβε να του δώσει ο Σάκης Ρουβάς, μία απάντηση που κάλυψε μικρούς και μεγάλους. Ο ίδιος είπε «Ο Ηρακλής είναι ο πιο μυθικός, αρχαίος ήρωας, ο οποίος μέσα από κάποιους άθλους που του έθεσαν προσπάθησε να εξαγνιστεί, να καταλάβει ποιος είναι και να φτάσει στη θέωση, δηλαδή να γίνει κομμάτι του Θεού. Όλοι είμαστε κομμάτι του Θεού, αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση. Σ’ αυτήν την προσπάθεια ξεκίνησε να κάνει 12 άθλους, παραπάνω δηλαδή αλλά αυτό που μαθαίνουμε ήταν αυτοί οι 12, μέσα απ’ τους οποίους έμαθε πάρα πολλά πράγματα και κάνοντας τους άθλους κατάλαβε ποιος είναι ο ίδιος». Απαντώντας δε σε ερώτηση απαιτητικής δημοσιογράφου που «δεν κατάλαβε», πρόσθεσε «Για μένα ο Ηρακλής κρύβεται σε κάθε έναν από μας. Όλοι είμαστε δυνάμει Ηρακλής. Ο στόχος των ανθρώπων είναι να αντιληφθούμε τι είμαστε και μέσα από τους καθημερινούς μας άθλους εξελισσόμαστε, διευρυνόμαστε διανοητικά, ψυχικά και σαν οντότητες».

Εν κατακλείδι, η συνέντευξη τύπου, πλήρως κατατοπιστική, έκλεισε και η οικογενειακή – και όχι αποκλειστικά παιδική – αυτή παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στο Pantheon Theater από τις 12 Δεκεμβρίου. Με βάση δε τα λεγόμενα των συντελεστών της είναι πολλά υποσχόμενη. Διαβάστε λεπτομέρειες και πληροφορίες για την παράσταση εδώ.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!