Ο πολιτισμός της Μικρασίας ζωντάνεψε στο Ηρώδειο

(VIDEO & PHOTOS) Ζαχαρίας Καρούνης, Χαριτίνη Πανοπούλου, Λυδία Σέρβου, Παναγιώτης Σδούκος και άλλοι 150 συντελεστές σε μια παράσταση για τη Μικρασία.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το βράδυ της Κυριακής 4 Σεπτεμβρίου 2016 η σκηνή του Ηρωδείου γέμισε ασφυκτικά από εκατόν πενήντα καλλιτέχνες, εκ των οποίων καθένας ξεχωριστά συνετέλεσε στην απόλυτη επιτυχία της βραδιάς, που ήταν αφιερωμένη στον πολιτισμό της Μικράς Ασίας. Η συγκεκριμένη μουσικοχορευτική παράσταση με τον τίτλο «Μικρασία... Φεύγαμε και για σένα λέγαμε» παρουσιάστηκε λίγους μήνες πριν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με απόλυτη επιτυχία, γι’ αυτό και επαναλήφθηκε στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2016.

Η ιδέα για αυτή την εκδήλωση προήλθε από την Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας και τον Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ, ενώ παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος και ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Η καλλιτεχνική επιμέλεια ανήκε στον Ζαχαρία Καρούνη, ο οποίος, μαζί με τους υπόλοιπους τραγουδιστές, Χαριτίνη Πανοπούλου, Λυδία Σέρβου και Παναγιώτη Σδούκο, καθήλωσαν τον κατάμεστο χώρο με τις αρμονικά ταιριαστές με το κλίμα της παράστασης ερμηνείες τους. Πιο αναλυτικά, ο Ζαχαρίας Καρούνης μπορεί πλέον να είναι υπερήφανος τόσο για την πορεία της καλλιτεχνικής του εξέλιξης, όσο και για την ικανότητά του στον τομέα της καλλιτεχνικής επιμέλειας. Η χαμογελαστή Χαριτίνη Πανοπούλου με τη σειρά της χειροκροτήθηκε από το κοινό, ενώ το ίδιο έγινε και για τον αξιόλογο Παναγιώτη Σδούκο. Τέλος, η Λυδία Σέρβου τραγούδησε άψογα και με τον δέοντα σεβασμό τα κομμάτια που της αναλογούσαν, αποδεικνύοντας ότι της ταιριάζουν πολύ τα τραγούδια αυτού του μουσικού ύφους.

Αφηγητές της παράστασης ήταν δυο έμπειροι ηθοποιοί, η Λήδα Πρωτοψάλτη και ο Σπύρος Παπαδόπουλος, οι οποίοι με τα λεγόμενά τους συγκίνησαν όλους τους θεατές, γι’ αυτό και ήταν απολύτως κατανοητή η συγκίνηση και των ίδιων των καλλιτεχνών. Όπως και να το κάνουμε, ακόμα και αν δεν υπάρχει κάποια συγγενική σχέση με τη Μικρά Ασία, όταν κανείς ακούει μέσω αφηγήσεων κάποια από τα συνταρακτικά γεγονότα που συνέβησαν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την καταστροφή της Σμύρνης, τα δάκρυα και το ρίγος είναι αναπόφευκτα.

Στη σκηνή βρέθηκαν δύο χορωδίες, η Μικτή Χορωδία Συνδέσμου Αλαγιωτών και ο Βυζαντινός Χορός της σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, αλλά και πέντε χορευτικές ομάδες (Χορευτική Ομάδα Ενορίας Παναγίας Πρασίνου Λόφου Νέου Ηρακλείου, Εργαστήρι τέχνης και πολιτισμού, Χορευτικό εργαστήρι Νέας Ιωνίας, Χορευτικός Όμιλος Ειρήνη και Λύκειο Ελληνίδων Π.τ.Χ. Νέας Ιωνίας), οι οποίοι με τη σειρά τους ξεσήκωσαν το κοινό που δε σταμάτησε να χειροκροτεί ρυθμικά σε κάθε μελωδία. Η σκηνική επιμέλεια ανήκε στη Σοφία Σπυράτου, ενώ έπαιξαν οι μουσικοί Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος (κλαρίνο), Γιώργος Μαρινάκης (βιολί), Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι), Στέλλα Βαλάση (σαντούρι), Γιώργος Παππάς (ούτι και λαούτο) και Μανούσος Κλαπάκης (κρουστά).

Η παράσταση «Μικρασία... Φεύγαμε και για σένα λέγαμε» άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων σε όλους. Κι αυτό φάνηκε από το γεγονός ότι, μέχρι το τέλος της βραδιάς δεν κουνήθηκε κανείς από τη θέση του, κάτι που δε συμβαίνει συχνά, μια και όλοι έχουμε δει τον κόσμο να φεύγει πριν την ολοκλήρωση μιας παράστασης, ακόμα και όταν στη σκηνή βρίσκονται μεγάλοι καλλιτέχνες. Συγχαρητήρια σε όλους!

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!