Ο Πασχαλίδης στο Θέατρο Βράχων: «Ρε Μάγκες Μια Φωτιά»

(VIDEO & PHOTOS) Ο «κόκκινος» ουρανός και η βροχούλα που έπεσε νωρίτερα στην Αθήνα, δεν εμπόδισε τους φίλους του Μίλτου να γεμίσουν χθες βράδυ κάθε γωνιά του Θεάτρου Βράχων.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ήταν άλλωστε το πρώτο ραντεβού της καλοκαιρινής του περιοδείας. Αλλά και ο δημοφιλής τραγουδοποιός τους αντάμειψε με τα τραγούδια του και τις εκπλήξεις που έκρυβε η συναυλία του και φανερώνονταν σιγά - σιγά ώσπου στην κορύφωση της συναυλίας άρχισε να ψιχαλίζει. «Να την αγνοήσουμε τη βροχή;», ρώτησε κι ένα παρατεταμένο «ναι» γέμισε τον ουρανό! Άλλωστε είχε φυλάξει τα καλύτερα τραγούδια του για το τέλος και τραγούδησε μαζί με το κοινό που υποδέχθηκε με θέρμη τις «Περσείδες», το πρόσφατο άλμπουμ του, του οποίου το υλικό είναι τόσο καλό που είναι κατάλληλο και για μια πρώτη γνωριμία μαζί του, αν δεν έχεις ακούσει τις προηγούμενες δουλειές του.

Οι φίλοι του ήταν τόσοι πολλοί και γνώριζαν τόσο καλά τα τραγούδια του και τα σιγοτραγουδούσαν μαζί του κάτι που δείχνει ότι έχει αποκτήσει ένα πιστό κοινό που τον ακολουθεί. Το ομώνυμο τραγούδι του καινούργιου δίσκου του ήταν αρκετό στην αρχή για να ζεστάνει το κοινό και να το βάλει μέσα στην συναυλία. Τα καινούργια του τραγούδια «έμπλεκαν» ωραία με τα παλιότερα, όπως «Τα Blues της Άγριας Νιότης» από το δίσκο «Παραμύθι δίχως τέλος» (1995) με το «Ένας Φόβος - Γιορτή», ώσπου η Νίκη Γρανά που κάθισε στο πιάνο και τραγούδησε μαζί του για αρχή ένα καινούργιο αγαπημένο του από τις «Περσείδες», το μόνο που δεν έχει γράψει ο Πασχαλίδης μόνος του, αλλά με την συμβολή καλής φίλης του στους στίχους. Η Γρανά έμεινε μαζί του στην σκηνή σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της συναυλίας, εκτός από την στιγμή που άφησε το πιάνο στα χέρια του Θάνου Μικρούτσικου.
pasxalidimikr056.jpg
Ο οικοδεσπότης της βραδιάς τον υποδέχθηκε υπενθυμίζοντας ότι στις 13 Ιουνίου κλείνει μισό αιώνα στη δισκογραφία και το γιορτάζει με μια συναυλία στο Ηρώδειο. Το τραγούδι «Τυμβωρύχος» από το δίσκο «Στου αιώνα την παράγκα» (1996) με το Δημήτρη Μητροπάνο, ήταν η επιλογή της συνεύρεσής του στο χώρο, όπου ο Θάνος Μικρούτσικος έχει γνωρίσει την αποθέωση πριν μερικά χρόνια, στην συναυλία του με τον «Σταυρό του Νότου».

Η άλλη έκπληξη της βραδιάς ήταν η μικρή Ευγενία (η κόρη του) που ανέβασε στην σκηνή ο Μίλτος Πασχαλίδης… ώσπου ήρθε η στιγμή να πει «Ρε μάγκες μια φωτιά!» νοσταλγώντας τον Δημήτρη Μητροπάνο και τα λόγια του σε μια συναυλία τους. Αλλά δεν ήταν ο μόνος απόντας. Αφιέρωσε το «Σαν Τραγουδάκι» από το δίσκο «Παραμύθι δίχως τέλος» στον αείμνηστο Θοδωρή Παυλάκο που το έγραψε πριν 23 χρόνια και το τραγούδησε εκεί στο Θέατρο Βράχων στην συναυλία για τα 10 χρόνια του θεάτρου.
pasxalidimikr998.jpg
Ακολούθως με την συμβολή του έγχορδου ντουέτου String Demons (Λυδία και Κωνσταντίνος Μπουντούνης) τραγούδησε το «Dust In The Wind» των Kansas που η βροχούλα δεν τους επέτρεψε ν’ ανεβούν και πάλι στην σκηνή στο τέλος, αν και το ήθελε ο οικοδεσπότης.

Στις πιο καλές στιγμές της συναυλίας ήταν τα «Ξημερώματα», ένα τραγούδι που ερμήνευσε ο Μίλτος Πασχαλίδης σε μουσική Λάκη Παπαδόπουλου και στίχους Άκου Δασκαλόπουλου στο δίσκο «Παιχνίδια Αγάπης» (ένα καινούργιο κομμάτι στο best του Λάκη το 2015).
pasxalidimikr89.jpg
Μετά από αυτό ήρθε η στιγμή της Μιρέλας Πάχου να ανέβει στην σκηνή και να αφήσει, με τον Πασχαλίδη πάντα στο πλευρό της, εξαιρετικές εντυπώσεις. Άλλωστε το μουσικόφιλο κοινό μέσα από αυτή τη σύμπραξή με τον Μίλτο τη γνώρισε πλατιά ενώ ο τελευταίος επιμελήθηκε και το ντεμπούτο άλμπουμ της που φέρει για τίτλο το όνομά της.

«Μέχρι να βγει το ’17 θα βγουν ανέκδοτα τραγούδια του Μάριου Τόκα σε στίχους Άλκη Αλκαίου» προανήγγειλε ο Μίλτος Πασχαλίδης, δύο εκλιπόντες ιδιαίτερα αγαπητοί στο κοινό του. Και ήρθε η στιγμή να υποδεχθεί στην σκηνή τον Δημήτρη Μπάση, με το ψιλόβροχο να δυναμώνει, αλλά όλα ήταν συνειδητά και η πιο λαϊκή πλευρά της συναυλίας, η πιο φωτεινή στιγμή της. Στο φινάλε ακόμη και οι… βράχοι τραγουδούσαν «κάθε που χαράζει την τρώει το μαράζι», όπως και τον «Ερωτόκριτο» από τις «Περσείδες» κι ένα τραγούδι - έκπληξη του Γιώργου Χατζηνάσιου σε στίχους Γιώργου Κανελλόπουλου «Ξενύχτησα στην πόρτα σου» που είχε τραγουδήσει η αξέχαστη Βίκυ Μοσχολιού.

Ο Μίλτος Πασχαλίδης είχε μια πολύ δεμένη ορχήστρα μαζί του με εξαιρετικά έμπειρους μουσικούς όπως τον Θύμιο Παπαδόπουλο στα πνευστά (σαξόφωνο, κλαρίνο), τον Δημήτρη Σινογιάννη στην ηλεκτρική κιθάρα μαζί του, τον Πάρι Περυσινάκη (λύρα, μαντολίνο), τον Ηλία Δουμάνη (τύμπανα), τον Δημήτρη Μουτάφη (μπάσο) και τη νεαρή Νίκη Γρανά (πιάνο, ακορντεόν).
pasxalidimikr8942.jpg
Τα βίντεο προέρχονται από το youtube και φέρουν την υπογραφή των: johnyzel1971 & spirspil

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!