Ο Παντελής Θαλασσινός & οι φίλοι του στο Θέατρο Βράχων! (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ)

(VIDEO & PHOTOS) Αντί για βροχή κι ενάντια στις καιρικές προβλέψεις, το Θέατρο Βράχων πλημμύρισε από κόσμο και τις μουσικές του Παντελή Θαλασσινού & των φίλων του!
Ο Παντελής Θαλασσινός & οι φίλοι του στο Θέατρο Βράχων! (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ) Φωτογραφία: Κίκα Α. Ρόκα
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η βραδιά του Σαββάτου 6 Σεπτεμβρίου 2014 ήταν μαγική απ’ όλες τις απόψεις, με τους συντελεστές να δίνουν τους καλύτερους εαυτούς τους, και τη βροχή να… συγκρατείται μέχρι το προτελευταίο τραγούδι για να μη στερήσει απ’ τις εκατοντάδες κόσμου ούτε ένα κομμάτι!

Ο ίδιος ο Παντελής, αλλά και οι Γιάννης Κότσιρας, Φωτεινή Βελεσιώτου, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Γιάννης Νικολάου, Σταμάτης Χατζηευσταθίου, Νανά Μπινοπούλου, Πάνος Παπαϊωάννου και Αλέξανδρος Μπελλές, φρόντισαν να παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα γεμάτο με αγαπημένα γνωστά, αλλά και ανέκδοτα τραγούδια, σκορπώντας το χαμόγελο σε όλους τους θεατές.

Λίγα λεπτά μετά τις 21.00 ανέβηκαν στη σκηνή οι μουσικοί (Γιάννης Βιλιώτης – έγχορδα, Δημήτρης Γάσιας - βιολί, Φίλιππος Λευκαδίτης - κρουστά, Γιώργος Μακρής - πνευστά, Γιάννης Μπελώνης - πιάνο, Γιάννης Πλαγιανάκος – κοντραμπάσο) για να τους ακολουθήσει ο Παντελής, ο οποίος με το χιούμορ που τον διακρίνει είπε «Ευχαριστούμε που ήρθατε, δεν περιμέναμε τόση προσέλευση!».

Το πρώτο τραγούδι ήταν το «Ένας μικρός γλυκός παλιός Σεπτέμβρης» σε στίχους Ηλία Κατσούλη. Λίγο αργότερα  η Νανά Μπινοπούλου θύμισε σε όλους το «Άσπρο περιστέρι», ενώ αίσθηση έκανε το ανέκδοτο τραγούδι «Ο καφές» σε στίχους Σόφης Παππά & μουσική Παντελή Θαλασσινού. Το «Εισιτήριο στην τσέπη σου» προκάλεσε θερμά χειροκροτήματα και το «Στη Σέριφο ήσουν πουλί» ανέβασε πολύ ψηλά τη διάθεση. Στη συνέχεια, ο Πάνος Παπαϊωάννου μαζί με το συνθέτη & μουσικό Χρυσόστομο Καραντωνίου έπαιξαν τα «Μεροκάματα» και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό, τόσο σε αυτό το τραγούδι, όσο και σε μια διασκευή που έκανε ο Χρυσόστομος στο «Στης καρδιάς μου τ’ ανοιχτά» του Παντελή, ειδικά για την περίσταση. Ο Παντελής συνέχισε με τρία τραγούδια από το δίσκο «10 τραγούδια της Ελπίδας», ενώ λίγο αργότερα ανέβηκε στη σκηνή ο Αλέξανδρος Μπελλές που τραγούδησε το «Ήλιος Θεός» και «Τα λόγια και τα χρόνια τα χαμένα». Το «Στο κάστρο το παλιό» τραγουδήθηκε από όλους και κυρίως, από τους μουσικούς, οι οποίοι πρόσφεραν γέλιο ερμηνεύοντάς το ως οργανωμένη χορωδία! Ο Σταμάτης Χατζηευσταθίου με το δικό του, αγαπημένο ύφος ευχαρίστησε τους πάντες, κι ερμήνευσε δύο δικά του κομμάτια, ενώ ο Γεράσιμος Ανδρεάτος τραγούδησε σε πρώτη δημόσια εκτέλεση ένα από τα καινούρια τραγούδια που του γράφει ο Σταμάτης, όπως ακριβώς είχε υποσχεθεί, αλλά και παλιότερες επιτυχίες του. Ο Γιάννης Νικολάου μαζί με τον Παντελή μας θύμισαν τραγούδια τους από την εποχή των «Λαθρεπιβατών», ενώ ο Γιάννης Κότσιρας με το «Τσιγάρο», το «Ανάθεμά σε» σε ντουέτο με τον Θαλασσινό και την «Αλεξάνδρεια» ξεσήκωσε το κοινό. Τέλος, η Φωτεινή Βελεσιώτου καταχειροκροτήθηκε με τις «Μέλισσες» και τα «Διόδια», ο Παντελής – που δεν κατέβηκε καθόλου απ’ τη σκηνή – συγκίνησε τους πάντες με την ερμηνεία του στον «Πατέρα». Αμέσως μετά έκανε ένα ολόκληρο θέατρο να χορεύει στους ρυθμούς των «Σμυραναίκα τραγούδια» και «Καράβια Χιώτικα». Η βραδιά έκλεισε με τους δύο Λαθρεπιβάτες στα «Δε φταίω εγώ που μεγαλώνω» και «Απόψε λέω να μην κοιμηθούμε», κατά τη διάρκεια των οποίων άρχισε να πέφτει ψιλή βροχή.

Ο κόσμος προετοιμασμένος, άνοιξε τις ομπρέλες του, δημιουργώντας μαγική ατμόσφαιρα «σαν από ταινία»! Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τη θετική διάθεση τόσο των καλλιτεχνών, όσο και των θεατών, δημιούργησαν τις καταλληλότερες προϋποθέσεις, ώστε η συναυλία αυτή να μείνει αξέχαστη σε όλους. Παντελή, σ’ ευχαριστούμε!

(Κάποιες φωτογραφίες είναι από την πρόβα ήχου, πριν τη συναυλία. Στο βίντεο μπορείτε να ακούσετε τη διασκευή του Χρυσόστομου Καραντωνίου στο τραγούδι «Στης καρδιάς μου τ’ ανοιχτά» τραγουδισμένο από τον Πάνο Παπαϊωάννου σε στίχους Ανδρέα Νεοφυτίδη).

Φωτογραφίες: Κίκα Α. Ρόκα | Βίντεο: Εύα Τσακού

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!