Ο Μίλτος Πασχαλίδης & οι «Περσείδες» του στο Σταυρό του Νότου

(VIDEO & PHOTOS) Έφτασε η ώρα και φέτος για τις καθιερωμένες πια εμφανίσεις του Μίλτου Πασχαλίδη στο Σταυρό του Νότου.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Φέτος ήταν λίγο ακόμα μεγαλύτερη η προσμονή, γιατί το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, όχι μόνο ήταν η πρώτη εμφάνιση για φέτος, αλλά και η μέρα που επιτέλους θα είχαμε στα χέρια μας τον καινούριο δίσκο του Μίλτου Πασχαλίδη, με τον τίτλο «Περσείδες», που κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group.

Το μαγαζί κατάμεστο και η έναρξη ήταν συγκινητική με το πρώτο κομμάτι του δίσκου, αυτό της εισόδου:

Κορίτσι: Μπορείς να μου φέρεις τα αστέρια;
Αγόρι: Τι να τα κάνεις; Τα αστέρια είναι το παρελθόν…
Κορίτσι: Τα θέλω.
Αγόρι: Θέλεις το παρελθόν;
Κορίτσι: Θέλω τα αστέρια. Θα μου τα φέρεις;

Και ύστερα οι «Περσείδες», με τον κόσμο να δείχνει ότι το έχει ήδη αγαπήσει. Ο Μίλτος Πασχαλίδης μας καλωσόρισε και μας είπε ότι, με αφορμή την κυκλοφορία της νέας του δουλειάς, το πρόγραμμα θα έχει και αρκετά τραγούδια από τον καινούριο δίσκο. Συνέχισε με ένα ακόμα καινούριο, την «Ομίχλη», που μας είπε ότι έχει τις ρίζες της σε ένα τραγούδι που γράφτηκε είκοσι χρόνια πριν, την «Απουσία». Μετά, οι ρυθμοί ανέβηκαν με γνωστά παλιότερα τραγούδια και μετά «Τα μπλουζ της άγριας νιότης» μας χάρισε ένα ακόμα καινούριο κομμάτι, το «Ένας φόβος - Γιορτή», που νομίζω πως είναι το δικό μου αγαπημένο από το νέο δίσκο.

Τη σκυτάλη πήρε η Μιρέλα Πάχου με το δικό της ολοκαίνουριο τραγούδι, τους «Υπερήρωες» και το γνωστό και αγαπημένο Μιρέλα, που ξεσήκωσε ακόμα περισσότερο το κοινό.

Ο Μίλτος Πασχαλίδης επέστρεψε στη σκηνή με τις «Βυθισμένες άγκυρες» και τα «Ξημερώματα» και ύστερα περάσαμε στον «Τυμβωρύχο», τον οποίο αφιέρωσε στο Θάνο Μικρούτσικο. «Ακροβάτης» και ένα ακόμα καινούριο τραγούδι, η «Ελιοματούσα», που όταν το έγραψε νόμιζε ότι θα μείνει ορφανό.

Λίγα τραγούδια μετά, μας είπε ότι θα μας πει εκείνο που ήταν μέχρι τώρα το πιο αγαπημένο του και αυτό που ήρθε να πάρει τη θέση του. Σειρά για τη «Φωτιά» και τα «Όνειρα του Μάρτη». Και ύστερα ακόμα ένα καινούριο, «Η δική μας γλώσσα», για τη γλώσσα των εραστών, που μόνο αυτοί καταλαβαίνουν και αφού χωρίσουν είναι πια μια νεκρή γλώσσα, γιατί δεν τη μιλάει πια κανείς. Και τα τραγούδια ερχόντουσαν το ένα μετά το άλλο και ο κόσμος τα αγκάλιαζε, χειροκροτώντας. Και τα παλιά αγαπημένα, αλλά και τα καινούρια.

Λίγο μετά ήρθε η ώρα για το γνωστό medley που το ένα τραγούδι φέρνει το άλλο και που είναι μια από τις δικές μου αγαπημένες στιγμές στα live του Μίλτου Πασχαλίδη. Ανάμεσα στα άλλα, μας χάρισε το «Σου τηλεφωνώ» και τη «Νεράιδα», που δεν τα λέει τόσο συχνά. Οδεύοντας προς το τέλος η Μιρέλα Πάχου ξανά, μας ανέβασε με το «Σου μιλώ και κοκκινίζεις» και ταξιδέψαμε μέχρι την Κρήτη με «Της λήθης το πηγάδι», τον «Ξένιο», το «Καπηλειό», τις «Ντομάτες» και την «Τίγρη».

Για το κλείσιμο η «Λίμνη», το «Στα είπα όλα» και φυσικά ο «Ερωτόκριτος». Ο Μίλτος Πασχαλίδης ξαναγύρισε με τις «Περσείδες» για δεύτερη φορά, πριν μας καληνυχτίσει με το «Αστέρι του Βοριά», που πάντα με συγκινεί και το «Φεγγαράκι» μαζί με όλους του, τους συνεργάτες. Όλοι μια αγκαλιά πάνω στη σκηνή. Και είμαι σίγουρη ότι ο δρόμος μας θα μας ξαναφέρει μέχρι το Νέο Κόσμο και ελπίζω ότι θα ακολουθήσουν πολλές τέτοιες βραδιές.

Ο Μίλτος Πασχαλίδης θα εμφανίζεται στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου κάθε Σάββατο. Μαζί του η Μιρέλα Πάχου (πιάνο, ακορντεόν και τραγούδι), ο Θύμιος Παπαδόπουλος (πνευστά) ο Δημήτρης Σινογιάννης (ηλ. κιθάρα), ο Πάρις Περυσινάκης (λύρα) ο Δημήτρης Μουτάφης (μπάσο) και ο Ηλίας Δουμάνης (τύμπανα). Στην ηχοληψία ο Πασχάλης Κολεντσης και στα φώτα ο Μανώλης Μπράτσης.

Για τις φωτογραφίες & τα βίντεο ευχαριστούμε το MGC Photography.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!