Ο Μίλτος, 11 καλεσμένοι & 7000+ χαμόγελα!

(VIDEO & PHOTOS) Σύντομα οι αναμνήσεις μας από τη γιορτή του Μίλτου θα γίνουν και χειροπιαστό υλικό στις δισκοθήκες μας!
Ο Μίλτος, 11 καλεσμένοι & 7000+ χαμόγελα! Φωτογραφία: Μαρία Φιλιππάκη
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το 2005 ο Μίλτος Πασχαλίδης γιόρταζε στο Θέατρο Βράχων τα 10 χρόνια παρουσίας του στη δισκογραφία. Φέτος, έχουν περάσει, πλέον, χρόνοι είκοσι κι εκείνος επέστρεψε στον ίδιο χώρο για να το γιορτάσει παρέα με αγαπημένους φίλους και «αδερφούς».

«Τα χρόνια, από μόνα τους, ίσως και να μην έχουν σημασία. Σημασία έχει με ποιους τα μοιράζεσαι», λέει άλλωστε, και συμπτωματικά την ίδια μέρα, όπως και πέρσι, στις 5 Ιουνίου, υποδέχτηκε στη σκηνή τους Μπάμπη Στόκα, Φίλιππο Πλιάτσικα, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Χρήστο Θηβαίο, Θάνο Μικρούτσικο, Νότη Μαυρουδή, Γιώτα Νέγκα και Μιρέλα Πάχου, αλλά και εκτάκτως τους Παντελή Θαλασσινό & Γιάννη Χαρούλη, καλλιτέχνες με τους οποίους μοιράστηκε τη μεγάλη διαδρομή των 25 χρόνων από την εποχή των Χαΐνηδων ή των 20 χρόνων από την πρώτη του, προσωπική δισκογραφία.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε, όπως είχαμε προαναγγείλει, με το «αντίδωρο» του Μίλτου: ένα νέο τραγούδι σε στίχους Οδυσσέα Ιωάννου & δική του μουσική – κέρασμα στους φίλους του, για τη γιορτή του. Και ήταν όντως μια πραγματική γιορτή, τόσο για τους συμμετέχοντες, όσο και για τους παραπάνω από 7 χιλιάδες κόσμου που κατέκλυσαν το Θέατρο Βράχων από νωρίς. Ακόμα και οι «απόντες», ήταν σαν να είναι εκεί. Ο Δημήτρης Μητροπάνος μέσα από τραγούδια που γνωρίσαμε με τη φωνή του, ο Άλκης Αλκαίος μέσα από τους στίχους του, ο Μάριος Τόκας μέσα από τις μουσικές του, ο Σάκης Μπουλάς μέσα από το «Φλασάκι» που τραγούδησε ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και του το αφιέρωσε…

Άλλοτε με ένταση και ροκ ήχους, όπως τις στιγμές που το Μίλτο συνόδευαν οι Μπάμπης Στόκας, Φίλιππος Πλιάτσικας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Χρήστος Θηβαίος, άλλοτε ακουστικά, όπως όταν στη σκηνή ανέβηκε ο Νότης Μαυρουδής και ο Μίλτος τον υποδέχτηκε λέγοντας «θέλω να δω αν ο ήχος μιας κλασσικής κιθάρας μπορεί να σας κρατήσει ήσυχους για λίγα λεπτά», άλλοτε υπό τη «διεύθυνση» του πληθωρικού Θάνου Μικρούτσικου, άλλοτε «παραδοσιακά» με τα «Σμυρνέικα τραγούδια» του Παντελή Θαλασσινού ή τα τραγούδια του Γιάννη Χαρούλη, το κλίμα που επικράτησε απλά δεν… περιγράφεται.

Οι κυρίες της παρέας, Γιώτα Νέγκα & Μιρέλα Πάχου γοήτευσαν για άλλη μια φορά τόσο με την παρουσία τους, όσο και με τις ερμηνείες τους. Επιτρέψτε μου ένα προσωπικό σχόλιο: Στη Γιώτα έχω πει πως είναι η μόνη που έχει καταφέρει να με αγγίξει σε τραγούδι του Μητροπάνου, το ίδιο όπως εκείνος. Η Μιρέλα, υπέροχη όπως πάντα, έπαιξε και τραγούδησε για μας τραγούδια από το δίσκο της, «Μιρέλα», «Σαν τραγουδάκι», αλλά και συνόδευσε τους υπόλοιπους με το ακορντεόν ή το πιάνο της.

Συμμετείχαν, επίσης, οι εξαιρετικοί «συνήθεις ύποπτοι» Θύμιος Παπαδόπουλος στα πνευστά, Δημήτρης Σινογιάννης στις κιθάρες, Πάρις Περυσινάκης στη λύρα, Δημήτρης Μουτάφης στο μπάσο, Ηλίας Δουμάνης στα τύμπανα & Γιάννης Νικολετόπουλος στα κρουστά.

Καθώς την ώρα που γράφονται οι γραμμές αυτές έχει πραγματοποιηθεί και η δεύτερη συναυλία του Μίλτου, να σημειώσω πως, όπως μάθαμε, χθες που η γιορτή επαναλήφθηκε και μάλιστα με ακόμα περισσότερο κόσμο, παραβρέθηκαν ο Σταύρος Σιόλας & ο Σπύρος Γραμμένος, ενώ έλειψαν οι Φίλιππος Πλιάτσικας, Παντελής Θαλασσινός & Γιάννης Χαρούλης.

Και το σημαντικότερο απ’ όλα, όπως μας ενημέρωσε ο ίδιος ο Μίλτος, οι βραδιές στο Θέατρο Βράχων ηχογραφήθηκαν, πράγμα που σημαίνει ότι σύντομα οι αναμνήσεις μας από τη γιορτή του θα γίνουν και χειροπιαστό υλικό στις δισκοθήκες μας! Αναμένουμε με αγωνία την κυκλοφορία του CD, λοιπόν κι ευχόμαστε «Και στα τριάντα, Μίλτο»!

Φωτογραφίες: Μαρία Φιλιππάκη

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!