Ο Μαζωνάκης τραγουδά Ελευθερίου

(PHOTOS) Στην παρουσίαση του πρώτου δίσκου του Άρη Βλάχου «Ένα Ένα» συναντήθηκαν ο ερμηνευτής με το στιχουργό.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Τους ενώνει το τραγούδι «Έφτιαξα ένα κόσμο» που περιλαμβάνεται στο cd του συνθέτη που κυκλοφορεί από τη «Λυχνία». Στην πρώτη του ολοκληρωμένη συνθετική απόπειρα ο Βλάχος, μελοποιεί στίχους των Μάνου Ελευθερίου, Κώστα Γεωργουσόπουλου, Χρήστου Σταυρακούδη, Σταύρου Σταύρου και Μαρίας Στεργιοπούλου που ερμηνεύουν οι Σταμάτης Κραουνάκης, Πάνος Μουζουράκης, Κώστας Μπουγιώτης, Αργυρώ Καπαρού, Ασπασία Στρατηγού και βέβαια ο Γιώργος Μαζωνάκης.

Σχεδόν όλοι από όσους αναφέρθηκαν παραπάνω βρέθηκαν στην αυλή του παραδοσιακού καφενείου «ΤΟ ΜΙΚΙΟ» στο Παλαιό Φάληρο όπου οι ερμηνευτές απέδωσαν «ζωντανά» τα τραγούδια ξεσηκώνοντας τους προσκεκλημένους.

Στο τέλος όλοι έγιναν μια παρέα απολαμβάνοντας χαρακτηριστικούς κρητικούς μεζέδες και άφθονη ρακή.

Να σημειώσουμε πως τα «ανοίγματα» του ποιητή, στιχουργού και συγγραφέα Μάνου Ελευθερίου προς τη λεγόμενη «άλλη όχθη» (Ζήνα, Ψινάκη, Μαζωνάκη) έχουν «παρελθόν». Να θυμίσουμε παλαιότερες συνεργασίες του με το Γιώργο Καμπουρίδη, το Βασίλη Τερλέγκα κ.ά.

Με το «Ένα Ένα» η «Λυχνία» εγκαινιάζει τα έργα των επτά τραγουδιών με σκοπό να δοθεί βήμα έκφρασης στους νέους δημιουργούς. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα το cd αυτό συστήνεται διαδικτυακά μέσα από το site www.enaena.gr που επιμελήθηκε ο Κώστας Φραγκόπουλος, και πωλείται αποκλειστικά από το site www.kraounakis.gr.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!