Ο Μακεδόνας τραγουδά Ζαμπέτα…

Στο προαύλιο του Badminton στήθηκε μια λαϊκή γιορτή.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
28/06/2011
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση

Απ’ τη μια πιτσιρικάδες που χορεύανε χασάπικο και απ’ την άλλη ώριμες ηλικίες που σιγοτραγουδούσαν με όλη τους την καρδιά τραγούδια του Γιώργου Ζαμπέτα που έδρεψαν δάφνες στο ελληνικό σινεμά του '60 και παράλληλα, στο διάβα των καιρών, χρίστηκαν με την πατίνα του κλασικού.

Περάσαμε όμορφα ακούγοντας τον Κώστα Μακεδόνα στα άσματα του «δασκάλου». Ο Ζαμπέτας «κολλάει» με τα χούγια και την ιδιοσυγκρασία του ερμηνευτή. Κατέχει την «δυτική» σκοπιά του λαϊκού που ταιριάζει γάντι στις ερμηνευτικές δυνατότητες του Μακεδόνα, ξεχειλίζει από χιούμορ, αυτοσαρκασμό, ειρωνεία και ταυτόχρονα μια βαθιά εσωτερικότητα που συνάδουν με τον χαρακτήρα και τη γενικότερη ματιά του στη ζήση.

Όμορφη παρουσία και σωστές ερμηνείες είχε και η Σαββέρια Μαργιολά που εμφανίστηκε μαζί του στην σκηνή καθώς και η καλοκουρδισμένη και «τεμπάτη» η ορχήστρα «Καρέ-Καρέ» υπό τη διεύθυνση του δεξιοτέχνη μπουζουκίστα Δημήτρη Μαργιολά.

Στον προαύλιο του Badminton, έχει στηθεί ένα αναψυκτήριο από άλλες εποχές, όπου η απλότητα συνδιαλέγεται με τη γοητεία και την αύρα του χτες. Δέντρα, λουλούδια, τραπεζάκια στον ανοικτό χώρο μπροστά στην σκηνή… υποβρύχιο, αναψυκτικά, μπυρίτσα, ουζάκι με μεζέ. Αλλά και βιβλιοπωλείο με μουσικές εκδόσεις και cd σχετικά με τις παραστάσεις που εκτυλίσσονται και οι οποίες έχουν σαν βάση τους τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, και φυσικά το τραγούδι που συνόδεψε τις σκηνές που προβλήθηκαν στις οθόνες τους.

Έτσι μέσα σε αυτό το καλόγουστο και καλοβαλμένο πλαίσιο, με μεράκι και γνώση στήνονται παραστάσεις που ξεφεύγουν από τις συνηθισμένες προκάτ λογικές, που δυστυχώς κοντεύουν να γίνουν κανόνας. Γι’ αυτό και το τριήμερο 23, 24 & 25 Ιουνίου που ο Μακεδόνας τραγούδησε Ζαμπέτα, η «πιτσιρικαρία» και τα νιάτα έσμιξαν όμορφα με σαραντάρηδες αλλά και γερόντια, και όπως παλιά, όλοι μαζί, τραγούδησαν, γλέντησαν, χόρεψαν.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!