Ο Λίνος Κόκοτος τιμήθηκε για την προσφορά του

(VIDEO & PHOTOS) Παπακωνσταντίνου, Βενετσάνου, Βιολάρης, Ανδρεάτος, Παπάζογλου, Ανδρουλάκης, Κωνσταντακόπουλος, Μπούσαλης, Καραγιάννη & Λεοντίδης τίμησαν τον Λίνο Κόκοτο.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης Λίνος Κόκοτος τιμήθηκε για την προσφορά του στο ελληνικό τραγούδι, με μια συναυλία - αφιέρωμα που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Τεχνόπολης.

Ο ίδιος ήταν παρών, το βράδυ της Τρίτης 13 Φεβρουαρίου 2018, για να συντονίζει την ορχήστρα του Εργαστηρίου Ελληνικής Μουσικής Δήμου Αθηναίων & να αφηγείται την ιστορία των τραγουδιών του, ενώ τα ερμηνεύσαν οι: Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Νένα Βενετσάνου, Μιχάλης Βιολάρης, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Σοφία Παπάζογλου, Νίκος Ανδρουλάκης, Τάκης Κωνσταντακόπουλος, Πάνος Μπούσαλης, Θέλμα Καραγιάννη, αλλά και, εκτός προγράμματος, ο Κώστας Λεοντίδης.

Ακούστηκαν τραγούδια απ’ όλες τις δισκογραφικές εργασίες του Λίνου Κόκοτου, ξεκινώντας από τις «Ώρες» και το «Θαλασσινό τριφύλλι», αλλά και νεότερα, όπως ο «Καθρέφτης» που ερμήνευσε σε πρώτη εκτέλεση, καθώς και στη συναυλία, ο Πάνος Μπούσαλης, σε ποίηση Βέρας Βασιλείου - Πέτσα.

Παρόντες για να τιμήσουν τον Λίνο Κόκοτο ήταν και συνεργάτες του στιχουργοί - ποιητές, όπως ο Φώντας Λάδης, ο Κώστας Λάζαρης & η Βέρα Βασιλείου - Πέτσα. Την καλλιτεχνική επιμέλεια είχε ο Ηλίας Άγγελος.

Μια μικρή γεύση από τη συναυλία στα παραπάνω βίντεο & τις φωτογραφίες που ακολουθούν.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!