O Iggy Pop ενθουσιάστηκε με το κοινό στην πλατεία Νερού!

Από τη χθεσινή βραδιά στη Πλατεία Νερού
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
One More! It was so fucking good!

Περισσότεροι από 18.000 άτομα “δροσίστηκαν” σε μια πολύ ζεστή νύχτα με τον τρομερό Iggy Pop που με την ψυχή εφήβου επί μιάμιση ώρα τα έδωσε όλα στην σκηνή και στο τέλος φώναξε ικανοποιημένος: “One More. It was so fucking good !”

Μετά τους βαρετούς James ανέβηκε στην σκηνή σαν οδοστρωτήρας ο Iggy που έκανε κάτι αδιανόητο. Ξεκίνησε το σετ του παίζοντας τις δύο μεγαλύτερες επιτυχίες του στο ξεκίνημα. Πρώτο κομμάτι “I Wanna Be Your Dog” και τρίτο το “Passenger” ρισκάροντας τη βραδιά. Εντελώς “ punk” αυτό. Άνοιξε τα χαρτιά του μπροστά στο πλήθος που θα περίμενε ίσως να τα παίξει προς το τέλος της συναυλίας. Όμως κέρδισε το οποίο στοίχημα ίσως είχε βάλει με τον εαυτό του κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον έως το τέλος.

Iggy Pop - The Passenger (Live in Athens 2019)

Στις 11 το βράδυ βγήκε τρέχοντας στην σκηνή γυμνός από επάνω με το σώμα ”φέτες” , αξύριστος, φορώντας ένα μαύρο παντελόνι, μια ζώνη με στρας, ένα κρεμαστό στο λαιμό και ξεκίνησε με τον ύμνο των Stooges. Μαζί του στην σκηνή είχε δύο κιθαρίστες, ένα ντράμερ, ένα μπασίστα που έπαιζε και πλήκτρα (minimum piano, synthesizer), καθώς και δύο τρομπετίστες. Με απίστευτη κινητικότητα παρά τα 71 του χρόνια ανεβοκατέβαινε στην σκηνή, χόρευε, χαιρετούσε τον κόσμο και έδειξε πόσο μεγάλος performer είναι.

Το κοινό που ήταν πολύ ενεργό στη διάρκεια της συναυλίας είχε την ευκαιρία ν’ ακούσει όλα - εκτός του I’ Bored - τα τραγούδια που θα ήθελε αυτό το βράδυ: Lust For Life, Real Wild Child, Skull Ring (με το riff του Peter Gun Theme), Candy, Nightclubbing, Home, Wild America, ένα για τον Bowie (The Jean Geanie) ενώ στην κορύφωση έπαιξε Stooges: 1969 και No Fun. Στο μίνι σετ αυτό φόρεσε ένα απίθανο leopard μπουφάν με μαύρα μανίκια και μια τίγρη στην πλάτη, ενώ έριξε και δύο ωραίες και μεγάλες ροχάλες προς τιμήν των ένδοξων ημερών. Αυτά και άλλα τραγούδια που χώρεσαν σε μιάμιση ώρα στη συναυλία που τελείωσε την κατάλληλη στιγμή, χωρίς όμως encore. Δεν το ζήτησε ο κόσμος, αλλά του το έδωσε μ’ ένα δικό του τρόπο ο ίδιος ο Iggy Pop, όπως προαναφέρθηκε.

Iggy Pop - Real Wild Child (Release Athens Festival 2019)

Στις διαπιστώσεις της συναυλίας είναι ότι παρ’ όλου που κυριολεκτικά ήθελε να πάει όλη η Αθήνα στον Iggy σε μια πολύ καλά διαφημισμένη συναυλία, δεν έγινε τελικά το αναμενόμενο sold out, κάτι που δείχνει την οικονομική δυσχέρεια του κόσμου, αλλά και την ακεφιά που επικράτησε τελικά. Να πούμε ότι η μιάμιση ώρα για μια τέτοιου μεγέθους συναυλία είναι ίσως μικρή, αν σκεφτούμε ότι οι Rolling Stones πριν από χρόνια έπαιξαν δυόμιση ώρες γεμάτες με τον κατά 4 χρόνια μεγαλύτερο του Iggy, Mick Jagger να ξεσαλώνει επίσης στην σκηνή.

Επίσης το μεγαλύτερο σε ηλικία κοινό έχει χάσει πια το ενδιαφέρον του για τις συναυλίες κυρίως λόγω ταλαιπωρίας που υφίσταται σε αυτές, λόγω πολύ κόσμου και ορθοστασίας.

Το καλοκαίρι μόλις άρχισε κι ο Iggy Pop δίνει τη σκυτάλη στους νεώτερους. Ευχόμαστε να έχουν τη δική του δύναμη και τις εναλλαγές, όχι άλλο flat ήχος.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!