Ο Γιάννης Πλούταρχος στη Ρόδο (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ)

(VIDEO & PHOTOS) Διακοπές στην πατρίδα! Κι αν η μουσική είναι στην ημερήσια διάταξη της δουλειάς μας όπως και να 'χει, είναι και στην καρδιά μας, οπότε οι διακοπές μας θέλουν τα μουσικά τους διαλείμματα!
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το φετινό πρόγραμμα συναυλιών και θεατρικών παραστάσεων αρχικά φαινόταν ιδιαίτερα πλούσιο, στην πορεία όμως πολλές εκδηλώσεις ακυρώθηκαν. Παρ' όλα αυτά, έγιναν, γίνονται και θα γίνουν αρκετά κι ενδιαφέροντα στο νησί, είτε στα πλαίσια του Rhodes Summer Festival, είτε ως ξεχωριστές διοργανώσεις.

Μια τέτοια διοργάνωση, του Αθλητικού Συλλόγου Κλεάνθης Παραδεισίου Ρόδου, ήταν και η συναυλία του Γιάννη Πλούταρχου που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 8 Αυγούστου 2014 στο γήπεδο του Διαγόρα. Ένα γήπεδο άρρηκτα συνδεδεμένο με τις συναυλίες των εφηβικών μας χρόνων, όπου κάποτε πρωτακούσαμε όλα τα ινδάλματα της εποχής μας - τα εγχώρια βέβαια, για διεθνή ούτε λόγος - αλλά είδαμε και τον Ολυμπιακό να παίζει με τη Ρόδο! Ένα γήπεδο που κατασκευάστηκε το 1932 από τις Ιταλικές αρχές ενώ η Ρόδος ακόμα ιταλοκρατούνταν και που ακόμα (σχεδόν) καλά κρατεί.

Εκεί, λοιπόν, ο Γιάννης Πλούταρχος με τους νεαρούς τραγουδιστές Χρύσα Μπανδέλη, Πάνο Καπίρη & Λεμονή Σκοπελίτη, καθώς και μια επταμελή ορχήστρα, παρουσίασαν το σχεδόν τρίωρο πρόγραμμά τους στους συντοπίτες μου που κατέκλυσαν το γήπεδο, κάνοντας το Γιάννη Πλούταρχο να αναφωήσει αρκετές φορές «Χίλια ευχαριστώ γι' αυτό που βλέπω»! Τραγούδια από τη μεγάλη προσωπική δισκογραφία του, που τον καθιέρωσαν όλα αυτά τα χρόνια ανάμεσα στους διασκεδαστές, επιτυχίες συναδέλφων του, αλλά και κλασικά λαϊκά κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου ως το τέλος της συναυλίας.

Έπαιξαν για μας:
Τύμπανα: Γιάννης Ψάλτης
Μπάσο: Άρης Ματθαιακάκης
Κιθάρα: Στέφανος Ποπώλης
Πλήκτρα: Σωτήρης Αγραφιώτης
Πιάνο: Χρυσόστομος Χαρίσης
Μπουζούκι: Δημήτρης Κορδατζής & Άρης Κούκος

Δείτε στιγμιότυπα από τη συναυλία στις φωτογραφίες και το βίντεο που ακολουθούν.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!