Ο Δημήτρης Μπάσης «εμπλουτίζει» τη Συνοικία Ασμάτων του Ιεροκλή Μιχαηλίδη

(VIDEO & PHOTOS) Ο Δημήτρης Μπάσης «πρωταγωνιστεί» στη «Συνοικία Ασμάτων» του Ιεροκλή Μιχαηλίδη, στο Petrogazi.
Ο Δημήτρης Μπάσης «εμπλουτίζει» τη Συνοικία Ασμάτων του Ιεροκλή Μιχαηλίδη Φωτογραφίες: Αγγελική Παπαϊωάννου
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο Δημήτρης Μπάσης, εδώ και δυο βδομάδες, έχει πάρει τη σκυτάλη του καλεσμένου στη «Συνοικία Ασμάτων» του Ιεροκλή Μιχαηλίδη, που παρουσιάζεται στο Petrogazi της οδού Βουτάδων στο Γκάζι, με ιδιαίτερη επιτυχία.

Ήμασταν εκεί την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018. Η παράσταση που έχει στήσει ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης έχει πραγματικά κάτι διαφορετικό να «πει», το οποίο σχεδόν ανά μήνα, εμπλουτίζουν οι καλεσμένοι του. Εν προκειμένω ο Δημήτρης Μπάσης, ο οποίος, εκτός από τις δικές του μεγάλες επιτυχίες που δε θα μπορούσαν να λείψουν, όπως και κομμάτια από το νέο δίσκο του με τίτλο «Τι τα θέλεις», ερμηνεύει για πρώτη φορά ίσως κομμάτια στα οποία δεν τον έχουμε ξανακούσει και, βεβαίως, τα καταφέρνει περίφημα. Ενδεικτικά αναφέρω το «Σου μιλώ και κοκκινίζεις» του Διονύση Σαββόπουλου.

Τον «κορμό» της παράστασης αποτελούν τέσσερις νέοι, αλλά όχι πρωτοεμφανιζόμενοι και σίγουρα πολύ καλοί τραγουδιστές, οι Δήμητρα Σταθοπούλου, Μαίρη Δούτση, Άγγελος Ανδριανός & Ανδρέας Λάφης, που εναλλάσσονται στη σκηνή ένας - ένας, όλοι μαζί ή σε ζευγάρια, ερμηνεύουν ξεχωριστά τραγούδια από τις δεκαετίες του ’50, του ’60 και του ’70, που επίσης δεν ακούγονται συχνά σε προγράμματα, χορεύουν, αλλά και αλληλεπιδρούν σε χιουμοριστικά στιγμιότυπα που σκηνοθετεί εμπνευσμένα ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης.

Ο ίδιος εμφανίζεται λιγότερο απ’ όλους στην παράσταση, καθώς η βασική του «ιδιότητα» είναι η καλλιτεχνική επιμέλεια, όμως παίζει μπουζούκι, τραγουδά και βέβαια κάνει χιούμορ, έχοντας «χωρίσει» τα τραγούδια κάποιες στιγμές σε θεματικές ενότητες, όπως τα λεφτά και άλλα. Από τις ωραιότερες στιγμές του προγράμματος είναι η αφήγησή του στο «Ο Ζαμπέτας στην κόλαση» (στίχοι: Νίκος Μπακογιάννης Νίκος - μουσική: Γιώργος Ζαμπέτας) όπου ανάμεσα στην πρόζα παρεμβάλλονται ερμηνείες τραγουδιών των δημιουργών που αναφέρονται από τη Δήμητρα Σταθοπούλου, τη Μαίρη Δούτση, τον Άγγελο Ανδριανό & τον Ανδρέα Λάφη.

Κλείνω αυτή την καταγραφή επιστρέφοντας εκεί απ’ όπου άρχισα, στο γεγονός δηλαδή πως η «Συνοικία Ασμάτων» του Ιεροκλή Μιχαηλίδη στο Petrogazi έχει πραγματικά κάτι διαφορετικό να πει για τους φίλους του ελληνικού τραγουδιού και μάλιστα δοσμένο με όμορφο, καλοδουλεμένο τρόπο, που συνδυάζει τα καλά ακούσματα, τις ερμηνείες, τη διασκέδαση και το χιούμορ.

Μουσικοί:

Θανάσης Τσαουσέλης: πιάνο
Μανώλης Ανδρουλιδάκης: κιθάρα
Τάσος Αθανασιάς: ακορντεόν
Στάθης Διαμαντίδης: κοντραμπάσο
Θανάσης Κανέλλος: κιθάρα
Γιάννης Ψάλτης: τύμπανα
Βαγγέλης Ζαρμπούτης: μπουζούκι
Αλέξανδρος Καραμπίλας: μπουζούκι

Φωτογραφίες: Αγγελική Παπαϊωάννου

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!