O Aρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην Καλαμαριά για τον Σταύρο Κουγιουμτζή

(ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ VIDEO) Η ομιλία του Αρχιεπισκόπου στο φινάλε της συναυλίας αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή στην Καλαμαριά.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

O Aρχιεπίσκοπος στην Καλαμαριά


Στην Καλαμαριά βρέθηκε την Τρίτη 9 Μαΐου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, για την τέλεση των εγκαινίων του Προκόπειου Πολυδύναμου Εκκλησιαστικού Κέντρου.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του Αρχιεπισκόπου, στο Μητροπολιτικό Ναό της Καλαμαριάς, όπου τελέστηκε επίσημη δοξολογία, παρουσία του Μητροπολίτη Νέας Κρήνης Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου, του Δημάρχου Καλαμαριάς κ. Θεοδόση Μπακογλίδη και των αρχών της πόλης.

Το μεσημέρι, σε μια πανηγυρική τελετή στο κεντρικό Δημαρχιακό μέγαρο, ο Δήμαρχος Καλαμαριάς ανακήρυξε τον Αρχιεπίσκοπο Επίτιμο Δημότη της πόλης, ύστερα από την υπ ’αριθμ. 157/17 απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς στη συνεδρίαση της 3ης Μαΐου. Ο Δήμαρχος παρέδωσε στον Αρχιεπίσκοπο την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μαζί με το λεύκωμα με την ιστορία της Καλαμαριάς και το σύμβολο του δήμου, το ασημένιο καράβι «Αργώ». Στη συνέχεια, ο Αρχιεπίσκοπος, ο Μητροπολίτης Καλαμαριάς και ο Δήμαρχος μετέβησαν στο Προκόπειο Πολυδύναμο Εκκλησιαστικό Κέντρο της Μητρόπολης για την τελετή των εγκαινίων.

Στις 8 το βράδυ ο Αρχιεπίσκοπος παραβρέθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη» προκειμένου να παρακολουθήσει τη συναυλία αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή, με τίτλο «Πού ‘ναι τα χρόνια - Ο Σταύρος Κουγιουμτζής “ξεναγεί” τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο στην Καλαμαριά», που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, με την υποστήριξη του Δήμου. Συμμετείχαν η Νεανική Χορωδία & Ορχήστρα της Μητρόπολης υπό τη διεύθυνση του πατέρα Θεόδωρου Τσαμπατζίδη, η Μελίνα Μποτέλλη και ο Μανώλης Χατζημανώλης. (Σε επόμενο ρεπορτάζ θα αναφερθούμε αναλυτικά στη συναυλία, παραθέτοντας μια σειρά από μαγνητοσκοπημένα αποσπάσματα).

Στο τέλος της συναυλίας ο Αρχιεπίσκοπος, ύστερα από πρόσκληση του Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ.Ιουστίνου, απηύθυνε μια σύντομη, αλλά περιεκτική ομιλία, στους θεατές που γέμισαν το θέατρο και που μπορείτε να παρακολουθήσετε στο video που ακολουθεί…

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!