Νύχτα τιμής για τον συνθέτη Ανδρέα Κατσιγιάννη στο Ηρώδειο

Επιβλητική και κατανυκτική η συναυλία του «Μεγάλες Ώρες»
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου το έργο «Μεγάλες Ωρες» του πολυσχιδή δημιουργού Ανδρέα Κατσιγιάννη, παρουσιάστηκε με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, στο κατάμεστο Ηρώδειο. Οι «Μεγάλες ώρες» είναι η μουσική τριλογία όπου ο συνθέτης καταθέτει τη γνώση του από τη βυζαντινή και δυτική μουσική, από το δικό του πρίσμα.

Η συναυλία εξελίχθηκε σε μία κατανυκτική προσευχή με ιδανικούς ερμηνευτές τη Γλυκερία, τον Δημήτρη Μπάση, την Ελεάννα Βαρελά και τον κάτοχο 5 βραβείων Emmy, Αμερικανό μουσικό και ηθοποιό Jonathan Jackson μαζί με 100 χορωδούς από τρεις διαφορετικές χορωδίες.

Αφηγητής ο μεγάλος μας ηθοποιός Νικήτας Τσακίρογλου ενώ τη διεύθυνση της ΚΟΑ ανέλαβε ο καταξιωμένος μαέστρος Στάθης Σούλης.
IMG 9283
Το μουσικό ορατόριο «Μεγάλες Ώρες» αποτελείται από δύο ενότητες τραγουδιών και ορχηστρικών θεμάτων του συνθέτη Ανδρέα Κατσιγιάννη. Από την δισκογραφική του δουλειά «Της Σιωπής ο Τόπος» και σε πρώτη εκτέλεση από τον ακυκλοφόρητο δίσκο του «ΚΕΧΑΡΙΤΩΜΕΝΗ». Μέρος των εσόδων διατέθηκαν στην Ένωση Πολυτέκνων Ἀθηνών.

Ήταν μια μεγάλη νύχτα τιμής και καθολικής αναγνώρισης από το ενθουσιώδες κοινό για τον συνθέτη Ανδρέα Κατσιγιάννη, που εργάζεται αθόρυβα, ακούραστα και με έμπνευση χαρίζοντάς μας μουσικά μεγαλόπνοα έργα που σπανίζουν και είναι βάλσαμο για τις ψυχές των ανθρώπων σε δύσκολες στιγμές.

O Aνδρέας Κατσιγιάννης αποτυπώνει στο προσωπικό του blog την μοναδική εμπειρία που μοιραστήκαμε όλοι όσοι είχαμε την τύχη να είμαστε εκείνη τη νύχτα στο Ηρώδειο.

Μεγάλες Ώρες στο Ηρώδειο, η εμπειρία μιας κατανυκτικής βραδιάς

Είναι κάποιες στιγμές στη ζωή ενός μουσικού που μένουν χαραγμένες για πάντα. Αυτή η στιγμή για μένα ήρθε, την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου του 2022, όπου παρουσίασα για πρώτη φόρα, κάτω από τον Αττικό ουρανό στο Ηρώδειο το έργο μου, Μεγάλες Ώρες .

Η ομορφιά και η ακρίβεια στην αισθητική της απόδοσης της μουσικής μου, από την σπουδαία Κρατική Ορχήστρα Αθηνών σε συνδυασμό με τα λαϊκά μας όργανα και τους δεξιοτέχνες μουσικούς, μαζί με τις μοναδικές ερμηνείες της Γλυκερίας, του Δημήτρη Μπάση του Jonathan Jackson και της Ελεάνας Βαρελά και 100 χορωδούς, δημιούργησαν στο κοινό μια διάδραση, που από την πρώτη νότα αισθανόμουν να ταξιδεύω μαζί με τους 5.000 χιλιάδες θεατές που ήταν παρόντες, στην εξέλιξη του έργου μου.

Μεγάλες στιγμές από τις Μεγάλες Ώρες , που ευτυχήσαμε όλοι μαζί να ζήσουμε .

Σας Ευχαριστώ πολύ, με την υπόσχεση σύντομα να βιώσουμε και άλλες παρόμοιες στιγμές .


Ανδρέας Κατσιγιάννης
IMG 9292
Στο τέλος της συναυλίας το κοινό το κοινό, αφού ένωσε τη φωνή του με τους τραγουδιστές ψάλλοντας με κατάνυξη το «Τη υπερμάχω στρατηγώ τα νικητήρια», αποθέωσε τον συνθέτη και όλους τους εξαιρετικούς συντελεστές της συναυλίας επιστρέφοντας με την αγάπη του, τη συγκίνηση και την ανάταση που του χάρισαν.

Μια μοναδική μουσική εμπειρία εγγράφηκε στη μνήμη και την ψυχή μας.

Ξεχωριστοί έπαινοι αξίζουν σε όλους τους ανθρώπους του Ινστιτούτου «Άγιος Μάξιμος ο Γραικός» που διοργάνωσαν άψογα τη συναυλία δουλεύοντας ακούραστα επί μεγάλο χρονικό διάστημα.
thumbnail preview 2
«Μεγάλες ώρες»

Συμμετείχαν οι χορωδίες:

“Chorus Vivendi”, μαέστρος Ιωάννης Βρυζάκης

Χορωδία «Μελωδοί» Νέας Σμύρνης, μαέστρος Γεώργιος Ζιάκας

Χορωδία Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μαέστρος Νίκος Χιώτογλου

Σολίστες μουσικοί:

Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος, κλαρίνο

Στέφανος Δορμπαράκης, κανονάκι

Μάρκος Arlan Oscar, πλήκτρα

Φίλιππος Ρέτσιος, πιάνο

Απόστολος Βαλαρούτσος, κιθάρες

Νίκος Μέρμηγκας, πολίτικο λαούτο, μαντολίνο, μπουζούκι

Τάκης Βασιλείου, κρουστά

Ενορχηστρώσεις: Δημήτρης Μαθιόπουλος, Δημήτριος Σιάμπος, Απόστολος Τσιάρκας, Ανδρέας Κατσιγιάννης

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!