Μητροπάνος, Κότσιρας, Μπάσης στο Λυκαβηττό

Το θέατρο είναι κατάμεστο. Μπροστά στη σκηνή αλλά και στις κερκίδες δεν πέφτει καρφίτσα.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Υπάρχει μεγάλη αδημονία, ο κόσμος λαχταράει να απολαύσει τους τρεις πρωταγωνιστές και βέβαια τον «αρχηγό» της παρέας Δημήτρη Μητροπάνο.

Όταν βγαίνουν στη σκηνή, το χειροκρότημα είναι θερμό και πλατύ. Και οι τρεις τους μοιράζονται στο Σχήμα Λόγου (Συγκάτοικοι είμαστε όλοι στην τρέλα) του Αντώνη Βαρδή και του Κώστα Τριπολίτη. Συνεχίζουν για λίγο μαζί και μετά την σκυτάλη παίρνει ο νεότερος. Ο Δημήτρης Μπάσης έχει καταφέρει να έχει για προίκα μερικά τραγούδια που έχουν αγαπηθεί από τον κόσμο ενώ παράλληλα με τις «ώριμες» ερμηνείες του σε κλασικά στιγμές ζεσταίνει ιδανικά το κοινό. Έχει φρέσκο δίσκο με συνθέσεις του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και απ’ τα καινούργια του περνάει το Και γεια χαρά...

Ακολουθεί ο Γιάννης Κότσιρας, με μεστές καταθέσεις, πολλά από τα δικά του και όχι μόνο. Κι αυτός κερδίζει τις εντυπώσεις με την άνεση, τις επιδόσεις και την «πραμάτειά» του.

Η μεγάλη ώρα φτάνει. Ο Δημήτρης Μητροπάνος βγαίνει στη σκηνή και ο Λυκαβηττός σείεται από τις επευφημίες. Τραγουδιστής από σπάνια, σμιλεμένα «καλούπια», που όμοιά τους δύσκολα να ξαναφτιαχτούν, συγκλονίζει με τον τρόπο που ερμηνεύει, με την αύρα, το κύρος, την ειλικρίνεια του.

Ο Μητροπάνος τραγουδά απ’ τα φύλλα της καρδιάς , μεταφέροντας στις καρδιές του κόσμου, τα βιώματα, τα παράπονά, τους πόθους και τα μεράκιά του. Απ’ τον ολοκαίνουργιο δίσκο του με συνθέσεις του Σταμάτη Κραουνάκη στέκεται στα Γεια, Όταν έχω εσένα, Κατσαρόλα και Ζητιανάκι.

Η γιορτή δεν έχει τέλος. Μητροπάνος, Μπάσης, Κότσιρας μαζί ξανά και τα μαγικά τραγούδια που έχουν κερδίσει την μάχη με τον χρόνο διαδέχονται το ένα το άλλο. Λαϊκά, έντεχνα, κλασικά λατρεμένα.

Μοιραία, όμως, κάποια στιγμή έρχεται το φινάλε, και μάλιστα με ιδανικό τρόπο. Ο «αρχηγός» μόνος στου σκηνή να ερμηνεύει το δίπτυχο: Αλλοίμονο, Δύο Νύχτες, από τα Λαϊκά ’76.

Πως πέρασαν έτσι, «σαν αστραπή» 35 χρόνια;

Φωτογραφίες - Video: www.facebook.com/d.mitropanos

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!