Μίμης Πλέσσας στο Badminton (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ!)

Το θέατρο ήταν γεμάτο κόσμο όλων των ηλικιών. Λίγο μετά τις 21:20 τα φώτα έσβησαν και…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

ο τεράστιος Μίμης Πλέσσας ανέβηκε στη σκηνή. Με την απλότητα και τη σεμνότητα που τον διακρίνουν μας καλωσόρισε στην εκδήλωση.

Αμέσως μετά έδωσε το λόγο στη μουσική. Τη μουσική του Μίμη Πλέσσα που έχει επενδύσει τις περισσότερες ταινίες του κλασικού ελληνικού κινηματογράφου, τη μουσική του τζαζίστα Μίμη Πλέσσα και φυσικά τη μουσική του εξαιρετικού σολίστα και μαέστρου Μίμη Πλέσσα.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν η Παιδική χορωδία Σπύρου Λάμπρου, ο Σπύρος Κλείσσας, η Δέσποινα Ολυμπίου, ο Δάκης, η Μπέσσυ Μάλφα, ο Χρήστος Ραφαηλίδης, η Εύη Σιαμαντά, το φωνητικό σύνολο Εν Φωναίς, οι 3G's, η Νάντια Μπουλέ, ο Παναγιώτης Πετράκης, η Ιώ Νικολάου, ο Βασίλης Λέκκας, η Μελίνα Ασλανίδου και ο Κώστας Μακεδόνας

Η ορχήστρα ήταν υποδειγματική, η σκηνοθεσία υπέροχη αφού το να ακούς τη Μελίνα Ασλανίδου να τραγουδάει " Του αγοριού απέναντι" και πίσω να βλέπεις τη Χρονοπούλου να χορεύει ζεϊμπέκικο ξεμυαλίζοντας τον Γεωργίτση μπορεί να φαντάζει αναμενόμενο, δεν παύει όμως να είναι εμπνευσμένο… καθώς ξυπνά μνήμες, γεννά συναισθήματα, σκορπά συγκινήσεις. 

Ειδική μνεία αξίζει να γίνει για τον Σπύρο Κλείσσα που η ερμηνεία του γοήτευσε το κοινό το οποίο τον χειροκροτούσε ασταμάτητα. Επίσης για τον σολίστ 

Χρήστο Ραφαηλίδη και τους 3G's οι οποίοι παρέα με τον Πλέσσα "πείραξαν" από παραδοσιακά νησιώτικά κομμάτια έως και συνθέσεις του μουσικοσυνθέτη με ταζίστικη ματιά και φυσικά τον Κώστα Μακεδόνα ο οποίος για άλλη μια φορά ήταν μοναδικός.

 Όσο για τον ίδιο το Μίμη Πλέσσα τι να πει κανείς. Αυτός ο τόσο σπουδαίος καλλιτέχνης και ταυτόχρονα τόσο απλός άνθρωπός μας έδινε την ψυχή του από το πρώτο έως και το τελευταίο λεπτό της εκδήλωσης, είτε λέγοντάς μας ιστορίες για τα τραγούδια είτε για να μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν.

Σε ένα στιγμιαίο ξέσπασμα θυμού απευθύνθηκε στον απόντα Λευτέρη Παπαδόπουλο λέγοντας: "Έπρεπε να σαι εδώ βρε κάφρε ποιητή και όχι να βλέπεις ποδόσφαιρο", για να συμπληρώσει δικαιολογώντας τον αμέσως μετά "Θα έρθει αύριο".


Αύριο η εκδήλωση επαναλαμβάνεται με διαφορετικούς ερμηνευτές και συγκροτήματα και είναι πραγματικά εξαιρετικό το γεγονός να σου δίνεται η ευκαιρία να έρθεις σε επαφή τόσο με το έργο του Μίμη Πλέσσα όσο και με τον ίδιο το μεγάλο δημιουργό. Βραδιές σαν την αποψινή με κάνουν να νιώθω μεγάλη τιμή για το γεγονός ότι καλλιτέχνες σαν τον Πλέσσα ζουν και δημιουργούν στη χώρα μας ενώ θα μπορούσαν να είχαν κατακτήσει τον κόσμο και γι αυτό τον ευχαριστώ. 





 

 


ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!