Μικρούτσικος, Πασχαλίδης & Πάχου - 1η και άκρως επιτυχημένη

(VIDEO & PHOTOS) O Θάνος Μικρούτσικος, ο Μίλτος Πασχαλίδης και η Μιρέλα Πάχου ξεκίνησαν εντυπωσιακά την καλοκαιρινή τους περιοδεία από το Θέατρο Πέτρας.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
5500 χιλιάδες κόσμου καταχειροκρότησαν το Θάνο Μικρούτσικο, το Μίλτο Πασχαλίδη, τη Μιρέλα Πάχου και τη σπουδαία μπάντα τους, στην πρώτη συναυλία της κοινής, φετινής τους περιοδείας, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016, στο Θέατρο Πέτρας της Πετρούπολης.

Όπως πολύ εύστοχα μας είχε πει ο Θάνος Μικρούτσικος σε ένα διάλειμμα από τις πρόβες τους, το πρόγραμμα αποτελούνταν από τραγούδια «κοινού αισθήματος», δηλαδή τραγούδια που έχει αγαπήσει ο κόσμος και τα έχει κάνει γνωστά και διαχρονικά σε δυο και τρεις γενιές. Αυτά ανήκαν κυρίως στην προσωπική δισκογραφία του Θάνου Μικρούτσικου & του Μίλτου Πασχαλίδη, χωρίς να λείπουν όμως και τραγούδια άλλων, όπως και στιγμές από την πρώτη δισκογραφική δουλειά της Μιρέλας Πάχου.

Ο Θάνος Μικρούτσικος, είναι ο Θάνος Μικρούτσικος. Το έργο του έχει «μιλήσει» εδώ και χρόνια, ενώ ο ίδιος, γεμάτος ενέργεια, έχει τον τρόπο να γοητεύει, αλλά και να κερδίζει την προσοχή, είτε παίζοντας στο πιάνο του, είτε τραγουδώντας - κάτι στο οποίο τον απολαύσαμε περισσότερο στη συναυλία αυτή.

Ο Μίλτος Πασχαλίδης από την άλλη, ίσως στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του τα τελευταία χρόνια, έχει βρει τη χρυσή τομή μεταξύ «έντεχνου», ροκ και λαϊκού, τυγχάνοντας -νομίζω- γενικής αποδοχής. Τα δίνει όλα επί σκηνής, το ζει και το γουστάρει.

Η Μιρέλα Πάχου, είτε στο πιάνο ή το ακορντεόν της, είτε μπροστά στο μικρόφωνο, μόνη ή σε ντουέτα με το Μίλτο, κέρδισε επάξια το χειροκρότημα του κοινού, με το ταλέντο και τη φρεσκάδα της, αποδεικνύοντας πως έχουμε πολλά να περιμένουμε ακόμα από εκείνη.

Όσο για την ορχήστρα, που ο Θάνος Μικρούτσικος πάντα φροντίζει να εξάρει, έδωσε κυριολεκτικά «ρέστα», δικαιώνοντας τους χαρακτηρισμούς του Θάνου. Ήταν από τις λίγες συναυλίες που δεν ένιωσα να μένει κανείς από τους συντελεστές στην «αφάνεια». «Εύσημα», λοιπόν κι από μας στους «συνήθεις υπόπτους» Θύμιο Παπαδόπουλο, πνευστά, Δημήτρη Μουτάφη, μπάσο, Δημήτρη Σινογιάννη, κιθάρες, Ηλία Δουμάνη, τύμπανα & στον «new entry» Πάρι Περυσινάκη, λύρα.

Ιδιαίτερες στιγμές κατά τη διάρκεια της συναυλίας ήταν βέβαια οι αναφορές στους εκλιπόντες Άλκη Αλκαίο & Δημήτρη Μητροπάνο. Θα σταθώ και στην παρουσία του Γεν. Γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στη βραδιά. Μου έκανε εντύπωση το γεγονός ότι γνώριζε και σιγοτραγουδούσε όλα τα τραγούδια. Επίσης, αξίζει να αναφερθεί πως μέρος των εσόδων της συναυλίας θα διατεθούν για τους σκοπούς του Συλλόγου Οικογενείας «Παρέμβαση» - ΚΕΘΕΑ.

Εις το επανιδείν, λοιπόν και φυσικά εις το… επανακούσαι!

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!