Μια βραδιά στην Αστροφεγγιά!

(PHOTOS) Ο μύθος του Αντώνη Ρεπάνη, μαζί με το στιβαρό Γιάννη Ντουνιά, το ξεχωριστό Βασίλη Χαραλάμπους και δύο ικανές ερμηνεύτριες.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ ο κόσμος αποθεώνει τον Αντώνη Ρεπάνη στην Αστροφεγγιά στα Κάτω Πατήσια. Με το που τελειώνει κάθε εμφάνισή του, όλο το μαγαζί σηκώνεται όρθιο και με το ζεστό χειροκρότημά του τιμά έναν ακριβό εργάτη και πρωταγωνιστή του κλασικού λαϊκού τραγουδιού.

Ο Αντώνης Ρεπάνης κλείνει στην Αστροφεγγιά 20 χρόνια συνεχόμενης παρουσίας.

Και μιλάμε για σεζόν που ξεκινούν τον Οκτώβρη και καταλήγουν αρχές καλοκαιριού. Δεν ξέρω αν υπάρχει άλλο ανάλογο προηγούμενο στην ελληνική ή και τη διεθνή ακόμη σκηνή.

Αντώνης Ρεπάνης & Αστροφεγγιά


Παρ’ ότι ο χρόνος είναι σκληρός κριτής, με το Ρεπάνη φαίνεται πως έκανε τις μικροεξαιρέσεις του. Η φωνή του εξακολουθεί να διατηρεί το λαμπερό χρώμα της ενώ ο τρόπος του είναι απαράμιλλος τόσο στα σπουδαία δικά του (Διιπρόσωπη, Παλιατζής, Που να γυρνάς, Αγάπη μου επικίνδυνη, Στα σκαλοπάτια μου ακούω τα βήματά της κ.ά) όσο και στα μεγάλα ξένα τραγούδια που σφράγισε με την ερμηνεία του (Γιατί γλυκιά μου κλαις, Ανεβαίνω σκαλοπάτια, Όλος ο κόσμος με μισεί, Σήκω κοπέλα μου, Στο σταυροδρόμι κ.ά).

Γιάννης Ντουνιάς


Μαζί του ο Γιάννης Ντουνιάς που για δεκαετίες έχει γράψει με τη σειρά του το δικό του κεφάλαιο στο βιβλίο του λαϊκού τραγουδιού. Με συμπράξεις πρώτης γραμμής και δισκογραφία αξιώσεων με Καραμπεσίνη, Καρανικόλα, Βασίλη Βασιλειάδη, Νικολόπουλο, Πυθαγόρα, Ρεπάνη, Καμπουρίδη, Βασίλη Παπαδόπουλο, Χρυσοβέργη, Γιατρά, Κορακάκη αλλά και Γιάννη Μαρκόπουλο (Θα πάω στη ζούγκλα με τον Ταρζάν, Του άντρα του πολλά βαρύ, Έμπαινε Γιώργο έμπαινε, Το κρασί είναι γιατρός μου, Άστατη κι αναντικατάστατη, Να σε ζηλεύουν πιο καλά, Γλυκοχαράματα κ.ά). Θαρρείς κι εκείνος με τη σειρά του έχει κερδίσει περίτρανα τη μάχη με το χρόνο. Να καταλάβετε το Νύχτα Ονειρομάνα του Ζαμπέτα το τραγουδά χωρίς μικρόφωνο, δίχως να χάνει στιγμή την εκφραστικότητά του.

Βασίλης Χαραλάμπους και δύο ικανές ερμηνεύτριες


Κοντά τους και ο Βασίλης Χαραλάμπους, με ερμηνευτής αξιώσεων με και με «γαλόνια» στις πλάτες του. Στη φωνή του έχει χρώματα από Στράτο και Γαβαλά κι έχει γράψει το δικό του κύκλο στη νυχτερινή διασκέδαση αλλά και στη δισκογραφία. Στις νέες αποσκευές του κουβαλά ένα ολοκαίνουργιο ζεϊμπέκικο του Τάκη Σούκα που αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα και να «γράψει».

Μαζί με τους τρεις ερμηνευτές δύο ερμηνεύτριες που αφήνουν θετικές εντυπώσεις η Γεωργία Διακομή και η Βάνα Γρηγορίου.

Εν κατακλείδι


Λαϊκό τραγούδι, κλασικό αλλά και σύγχρονο. Διασκέδαση με αυθεντικότητα, δυναμισμό και ειλικρίνεια. Ο κόσμος τραγουδά στα τραπέζια με την καρδιά και χορεύει ξεδίνοντας στην πίστα.  Η ορχήστρα θα μπορούσε να ένα είναι λίγο πιο πλούσια. Άψογο το σέρβις, πολύ φιλικές οι τιμές, και με φαγητό. Όμορφα τα κάδρα με φωτογραφίες του Ρεπάνη και άλλων συνοδοιπόρων στους τοίχους. Θα ξαναπάω.



Αστροφεγγιά
Λεωφόρος Πατησίων 294 & Κόντου, Άγιος Λουκάς, Πατήσια
Κάθε Παρασκευή και Σάββατο
Τηλέφωνο: 2102010160 | 2102233077


ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!