Μια όμορφη «Μαλαμα-τένια» νύχτα στην Τεχνόπολη (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ!)

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ & VIDEO ) Το έχουμε ξαναπεί πολλές φορές ότι μία συναυλία με το Σωκράτη Μάλαμα δεν είναι απλά μία…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
02/07/2012
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση

συναυλία. Για τους περισσότερους είναι μέθεξη και λύτρωση.

Ο όμορφος χώρος της Τεχνόπολις φυσικά γεμάτος, δεν υπήρχε καμία αμφιβολία γι’ αυτό, έτσι κι αλλιώς. Το κοινό ήταν ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της κοινωνίας μας. Από μικρά παιδιά μέχρι μεγάλους ανθρώπους. Χαρακτηριστικά να προσθέσω πως μπροστά μου ήταν μία κυρία μεγάλης ηλικίας, γύρω στα 70 και η οποία ήξερε απ’ έξω κι ανακατωτά όλα σχεδόν τα τραγούδια του τραγουδοποιού. Γεγονός που αποδεικνύει την οικουμενικότητα του καλλιτέχνη και τα «γαλόνια» που έχει κερδίσει όλα αυτά τα χρόνια με την αξία και την ειλικρινή, έντιμη στάση του. Ο Μάλαμας δεν απευθύνεται σε μία συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα, αλλά σε όλους όσους αναζητούν αληθινή ψυχική κάθαρση.

Βγήκε στη σκηνή κατά τις 10 παρά τραγουδώντας το «2-3 κουβέντες». Γνωρίζει πως να κρατάει «ζεστό» το κοινό. Δεν έλειψαν φυσικά στην πορεία οι κουβέντες του προς τον κόσμο και ο «διάλογος» . Κάτι που άλλωστε συνηθίζει και… καλά κάνει. Γιατί ποτέ δε λέει τα ίδια και τα ίδια ενώ και η χροιά της φωνής του και ο τρόπος του, το χιούμορ του αλλά και η σημασία των όσων λέει αγγίζουν το ακροατήριο. Ακόμα και μέσα από ρυθμικά επιφωνήματα, οοο…ο ο ή ένα έι! ξέρει να βρίσκει το στόχο του.

Δεν έχει ανάγκη ούτε να προστατέψει καμία «εικόνα» γι’ αυτό δεν αγχώνεται ποτέ στα live. Φέρεται λες και τραγουδάει στη παρέα του. Γι ‘ αυτό είναι εκεί που είναι. Δεν τον νοιάζουν οι ψεύτικες προβολές και ο φτηνός εντυπωσιασμός. Δίχως να «μεγαλοπιάνεται», νιώθει πως εξυπηρετεί ένα σκοπό και λειτουργεί αναλόγως. Μοιράζεται τα συναισθήματά του απλόχερα…

Τα κορίτσια της παρέας φυσικά έδωσαν έναν άλλον θηλυκό αέρα με τις όμορφες ερμηνείες στα τραγούδια που ερμήνευσαν. Ειδικά η Μαρίνα Δακανάλη, μιας και τον συνοδεύει παντού το τελευταίο καιρό, ομοίως και η «παλαιότερη» Μαρία Λούκα.

Και οι "Οn the road" φυσικά ήταν μία ευχάριστη και φρέσκια παρένθεση. Και λέω παρένθεση μιας και δεν τους είδαμε πολύ. Προσωπικά δεν τους είχα ξανακούσει σε live και πιστεύω πως τέτοια συγκροτήματα έχουν μέλλον αν δεν παρασυρθούν από τα κοινότυπα κλισέ τους είδους και διατηρήσουν τον εναλλακτικό τους χαρακτήρα, βρίσκοντας όμως τη δική τους ταυτότητα.

Κλείνοντας να συμπληρώσω πως η «παρέα» του Όγδοου όπως και όλο το κοινό που παρακολούθησε τη συναυλία ζήσαμε όμορφες στιγμές απ’ αυτές που λίγοι καλλιτέχνες ξέρουν να δωρίζουν. Πάντως για να είμαι ειλικρινής έχω βιώσει παραστάσεις του Μάλαμα με περισσότερο παλμό, νεύρο και διάθεση επικοινωνίας. Κάθε μέρα όμως δεν μπορεί να είναι Κυριακή. Άλλωστε η εν λόγω συναυλία δόθηκε την Παρασκευή 29 Ιουνίου.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!