Με το μυαλό στο Σπάθα έπαιξε ο Τρανταλίδης

(PHOTOS) Στο Γιάννη Σπάθα ήταν αφιερωμένη η συναυλία του στο Κορωπί που συνέπεσε με την ημέρα αποχαιρετισμού του Σπάθα.
Με το μυαλό στο Σπάθα έπαιξε ο Τρανταλίδης Φωτογραφίες: Γιάννης Κανελλόπουλος
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Στο Γιάννη Σπάθα ήταν αφιερωμένη η συναυλία του Γιώργου Τρανταλίδη στο Θέατρο Δεξαμενής στο Κορωπί που συνέπεσε με την ημέρα αποχαιρετισμού του συμπαίκτη του στους Socrates Drank The Conium. H άφιξη από το εξωτερικό των καλεσμένων μουσικών που τον συνόδευσαν επί σκηνής, του Ούγγρου κιθαρίστα Attila Lazlo και του Ιταλού οργανίστα Leonardo Corradi έκανε αδύνατη την αναβολή της συναυλίας που όμως ήταν συναυλίας μνήμης στο φίλο και άλλοτε συμπαίκτη του στην καλύτερη ίσως περίοδο των Socrates.

Ο Γιώργος Τρανταλίδης είχε δίπλα δύο σπουδαίους μουσικούς. Με τον Laslo είχε συνεργαστεί δισκογραφικά στα πρότζεκτ «Χόρες» (1985) και «Μεσόγειος» (1986), που κυκλοφόρησαν οι Αδερφοί Φαληρέα. Στο «Χόρες» έπαιξαν Γ. Τρανταλίδης, Tony Lakatos, Attila Lazlo, Τάκης Πατερέλης, Νίκος Πολίτης, Γιάννης Σπάθας. Οι συνθέσεις ήταν των Τρανταλίδη, Attila, Lakatos. Στο δίσκο «Μεσόγειος» έπαιξαν Γ. Τρανταλίδης, Tony Lakatos, Attila Lazlo, Csanyi Zoltan, Τάκης Πατερέλης, Χρήστος Χήρας, Νίκος Πολίτης με φιλική συμμετοχή του βιολιστή Γιώργου Κόρου. Από το δίσκο αυτό έπαιξαν τη σύνθεση του L. Attila «Serenade». Ας σημειωθεί και το κομμάτι του στο άλμπουμ αυτό: «Blues For The Last Punk».

Ο οργανίστας L. Corradi που είχε στο τρίο του ο Τρανταλίδης, είναι ο μόνιμος οργανίστας του Fred Wesley σε ό,τι κάνει! Το κομμάτι που αφιερώθηκε στο Γιάννη Σπάθα ήταν το «Imagine» του John Lennon, ενώ η συναυλία έκλεισε με το encore όπου έπαιξαν το «St. Thomas» του Sonny Rollins.

Τη βραδιά που παρακολούθησε αρκετός κόσμος στο όμορφο θεατράκι, παρά τη μεγάλη ζέστη και τη δύσκολη ημέρα (Δευτέρα) μετά από εκλογές μάλιστα, άνοιξε το τζαζ επίσης σχήμα Interchange Trio του Τάκη Αναγνωστόπουλου - που επίσης αφιέρωσε στο Γ. Σπάθα την εμφάνισή του, άλλωστε ήταν καλοί φίλοι και μεγάλη επιρροή του στην κιθάρα - του κιθαρίστα Ηλία Τσαγκάρη και κοντραμπασίστα Λάμπρου Παπανικολάου. Στον εκλιπόντα αφιέρωσαν ένα από τα πολύ αγαπημένα του κομμάτια, το «Queen Of The Universe» σε διασκευή Τ. Αναγνωστόπουλου. Ο ήχος του τρίο ήταν φίνος και ατμοσφαιρικός, όπως είπε και ο Τρανταλίδης στην παρουσίαση του σχήματος «ένα από τα καλύτερα τρίο που έχω ακούσει».

Τη συναυλία παρακολούθησε ο κιθαρίστας Γιώτης Σαμαράς, συνεργάτης του Γιώργου Τρανταλίδη που ήρθε κατευθείαν από το «αντίο» στον Γιάννη Σπάθα.

Φωτογραφίες: Γιάννης Κανελλόπουλος

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!