Μαχαιρίτσας, Πορτοκάλογλου & Guests ξεσήκωσαν στο Πάρκο Γουδή

(VIDEO & PHOTOS) Μια αμιγώς καλοκαιρινή συναυλία κατά τη διάρκεια της οποίας γυρίστηκε το νέο βιντεοκλίπ του Θανάση Γκαϊφύλλια.
Μαχαιρίτσας, Πορτοκάλογλου & Guests ξεσήκωσαν στο Πάρκο Γουδή Φωτογραφίες: Καλή Βανδώρου
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Μια συναυλία με πολλούς γνωστούς και αγαπητούς καλλιτέχνες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την Πέμπτη 5 Ιουλίου οι Αθηναίοι. Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Νίκος Πορτοκάλογλου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Music Now: μέρες μουσικής στην πόλη του Ζωγράφου», παρουσίασαν το πρόγραμμά τους, παρέα με κάποιους καλούς τους φίλους. Ο Μανώλης Φάμελλος, ο Νίκος Ζιώγαλας, ο Διονύσης Τσακνής, ο Βαγγέλης Γερμανός, τα Κίτρινα Ποδήλατα, οι Μπλε και η Μιρέλα Πάχου, εμφανίστηκαν στη βραδιά αυτή για να συμπληρώσουν την ήδη επιτυχημένη συνεργασία των Μαχαιρίτσα - Πορτοκάλογλου, μαζί με τους οποίους μόνιμα βρίσκονται η Αγάπη Διαγγελάκη στο τραγούδι, το γιουκαλίλι και τα κρουστά και ο Steve Tesser στην κιθάρα και το τραγούδι. Οι μουσικοί που πλαισίωσαν τη συναυλία ήταν οι Βύρων Τσουράπης (μπάσο, μαντολίνο, φυσαρμόνικα, τραγούδι), Ηλίας Λαμπρόπουλος (βιολί, τρομπέτα, κλαρίνο, μπουζούκι, τραγούδι), Άκης Αμπράζης (μπάσο, κρουστά), Δημήτρης Καλονάρος (τύμπανα, κρουστά) και Φίλιππος Σπυρόπουλος (κρουστά τύμπανα).

Στο καλλιτεχνικό κομμάτι του προγράμματος, ο Φάμελλος άνοιξε τη συναυλία με πολλά δικά του τραγούδια, όπως το αγαπημένο «Η ευτυχία είν’ αυτό». Οι δυο βασικοί πρωταγωνιστές μας θύμισαν το «Διδυμότειχο μπλουζ» και το «Εδώ είναι το ταξίδι». Ο Νίκος Ζιώγαλας ξεσήκωσε με την «Βασιλική» και το «Μην ξαναρθείς απ’ τη δουλειά», ενώ η Αγάπη Διαγγελάκη ερμήνευσε το «Δεν είν’ αργά». Λίγο αργότερα, τα «Τί λάθος κάνω» και «Κλείνω κι έρχομαι» καταχειροκροτήθηκαν, όπως και το «Ό,τι δε σε σκοτώνει» που είπε ο Πορτοκάλογλου μαζί με τον Φάμελλο.

Τα Κίτρινα Ποδήλατα συνάντησαν τον Μαχαιρίτσα στο «Μη με αγγίζεις», ενώ η Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Ζωγράφου συμμετείχε στα αγαπημένα «Τερατάκια τσέπης». Η γλυκύτατη Μιρέλα Πάχου, εκτός από το τραγούδι της «Μιρέλα», ερμήνευσε μαζί με τον Λαυρέντη τα «Πες μου μια λέξη» και «Έτσι κι αλλιώς». Ο Διονύσης Τσακνής είπε τις «Ρωγμές» και το «Γυρίζω την πλάτη μου στο μέλλον». Οι Μπλε ξόρκισαν τον φόβο με το «Φοβάμαι» και μαζί με τον Πορτοκάλογλου το «Δε θέλω». Όλοι μαζί στη σκηνή έκλεισαν με πολλή ένταση και ρυθμό με το τραγούδι «Ροκ εν ρολ στο κρεβάτι» του Παύλου Σιδηρόπουλου.

Ήταν μια αμιγώς καλοκαιρινή συναυλία και μάλιστα, με ελεύθερη είσοδο (όποιος εκ των θεατών ήθελε, προσέφερε τρόφιμα μακράς διάρκειας και φάρμακα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ζωγράφου). Λόγω του αμέτρητου κόσμου που παραβρέθηκε εκεί, ήταν οι ιδανικές συνθήκες για να γυριστεί βίντεο κλιπ για το ολοκαίνουριο τραγούδι του Θανάση Γκαϊφύλλια με ερμηνευτές τον Μαχαιρίτσα και τον Πορτοκάλογλου και τίτλο «Κι όλο σερφάρω». Μόνη ένσταση είναι το γεγονός ότι ζητήθηκε από το κοινό να σηκωθεί όρθιο για να γίνει «πραγματική συναυλία», χωρίς να υπολογιστεί προφανώς ο πανικός που θα προκαλούνταν, μια και υπήρχαν καρέκλες σχεδόν μέχρι κάτω από τη σκηνή, με αποτέλεσμα ο κενός χώρος να είναι μηδαμινός. Έγινε και ένα συμβάν με θεατή, αλλά ευτυχώς υπήρχε το αρμόδιο ιατρικό - νοσηλευτικό προσωπικό εκεί και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Νίκος Πορτοκάλογλου είναι δύο καλλιτέχνες με τη δική τους, επιτυχημένη πορεία στο χώρο του τραγουδιού. Σίγουρα η συνεργασία τους είναι ταιριασμένη και δυναμική. Άλλωστε, τα τραγούδια των δύο αυτών τραγουδοποιών, έχουν αποδείξει την αξία τους, μια και τα τραγουδούν πολλές γενιές ακροατών.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!