Μαρινέλλα, Ελένη Βιτάλη & Γλυκερία «κερνούν» ερμηνείες & μνήμες

(VIDEO & PHOTOS) Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται οι παραστάσεις της «Γυναικείας Υπόθεσης» κάθε Σάββατο Βράδυ και Κυριακή απόγευμα στο Γκάζι Live.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Τρεις εκ των κορυφαίων Ελληνίδων ερμηνευτριών, η Μαρινέλλα, η Ελένη Βιτάλη και η Γλυκερία ενώνουν τις δυνάμεις τους στο Gazi Live, σε ένα πρόγραμμα αξιώσεων που αποτελεί πόλο έλξης των Αθηναίων και όχι μόνο.

Ήμασταν εκεί την Κυριακή 14 Ιανουαρίου και πραγματικά απολαύσαμε το διάρκειας περίπου τρεισήμισι ωρών πρόγραμμά τους.

Μετά από μία δυνατή έναρξη, όπου ακούγονται μεταξύ άλλων το ομότιτλο τραγούδι «Γυναικεία Υπόθεση» που συνέθεσε αποκλειστικά για τις παραστάσεις αυτές ο Στέλιος Φωτιάδης και το «Άιντε να σταθώ στα πόδια μου» του Λεωνίδα Μπαλάφα (μία από τις εκπλήξεις του προγράμματος), όπου οι τρείς κυρίες επιδίδονται και σε χορευτικές φιγούρες, ακολουθεί το πρώτο μέρος της παράστασης με τη μία μετά την άλλη να παρελαύνουν επί σκηνής και να μας χαρίζουν τα «ακριβά» τους δώρα.

Πρώτη η Γλυκερία, με τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία, όπως την πρόσφατη επιτυχία της «Η νύχτα μυρίζει γιασεμί» του Μάριου Τόκα, αλλά και με μία εξαιρετική εκτέλεση του «Σαν πλανόδιο τσίρκο» των Θάνου Μικρούτσικου & Άλκη Αλκαίου, που έχουμε γνωρίσει κι αγαπήσει με την αξεπέραστη φωνή του Δημήτρη Μητροπάνου. Άλλοτε εξωστρεφής και άλλοτε δωρική, αλλά πάντα με αυτή την αναλλοίωτη από το χρόνο συγκλονιστική φωνή της κέρδισε το πιο δυνατό χειροκρότημα και έδωσε τη σκυτάλη στην άλλη κορυφαία, την Ελένη Βιτάλη.

Η ερμηνεύτρια μας χάρισε ένα απάνθισμα από τις μεγάλες επιτυχίες που έχει γράψει και ερμηνεύσει η ίδια, όπως την υπέροχη «Αρκούδα», αλλά και από τραγούδια που σφράγισε με τις ερμηνείες της, είτε σε πρώτη, είτε σε δεύτερη εκτέλεση, όπως «Παίξε Χρήστο επειγόντως», «Μπαλαμός» και «Μακριά μου να φύγεις».

Κι ύστερα φτάνει η ώρα για τη μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού… Η αειθαλής και πάντα απαστράπτουσα Μαρινέλλα «αλωνίζει» στη σκηνή, χαρίζοντας μας εκτός από τα μεγάλα της «σουξέ» και ένα ιδιαίτερο στιγμιότυπο με δύο από τα πιο χαρακτηριστικά τραγούδια του Σταμάτη Κραουνάκη, το «Σε θέλω» που γνωρίσαμε από τη Βίκυ Μοσχολιού και το «Πάω να πιάσω ουρανό» σε πρώτη εκτέλεση της Ελευθερίας Αρβανιτάκη.

Το δεύτερο μέρος της παράστασης, που ξεκινά με ένα οργανικό σόλο από τον δεξιοτέχνη Θανάση Βασιλά κι ένα «εισαγωγικό» τραγούδι από τον Βασίλη Προδρόμου, το «Γκρεμίζουν την Αθήνα την παλιά», που έχει το λόγο του να βρίσκεται στο σημείο αυτό, είναι ένα μεγάλο αφιέρωμα στις σπουδαιότερες λαϊκές αντρικές φωνές αυτού του τόπου, που πλέον δε θυμίζει σε πολλά την παλιά Αθήνα, που βλέπουμε στην τεράστια led οθόνη, μέσω των προβολών του Νίκου Σούλη. Παρ’ όλο που το πρόγραμμα ονομάζεται «Γυναικεία Υπόθεση», οι τρεις ερμηνεύτριες μας εξηγούν πως επέλεξαν αποκλειστικά αντρικά τραγούδια για το δεύτερο μέρος, με στόχο να αποδείξουν πως και οι γυναίκες μπορούν!

Το σκηνικό αλλάζει και θυμίζει τα λαϊκά πάλκα άλλων εποχών, τότε που όλα ήταν πιο απλά και αυθόρμητα. Με καρέκλες και τραπεζάκια τοποθετημένα έτσι ώστε να μοιάζουν με λαϊκή ταβέρνα και με προβολές αποσπασμάτων από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, αποδίδονται με εξαιρετικό τρόπο σπουδαία τραγούδια από όλες τις δεκαετίες του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού. Τσιτσάνης, Καλδάρας, Νικολόπουλος, μόνο κάποιοι από τους συνθέτες που δίνουν το «παρών» μέσα από τα τραγούδια τους, σε αυτή τη μουσική πανδαισία που συνοδεύεται από πειράγματα, αγκαλιές και μια πολύ όμορφη φιλική ατμόσφαιρα μεταξύ των τριών «κοριτσιών», όπως θέλει να τις ονομάζει -χωρίς καμία αντίρρηση εκ μέρους μας- η Μαρινέλλα.

Ένας μάλιστα από τους τελευταίους -εν ζωή- κορυφαίους λαϊκούς μύθους βρισκόταν εκείνο το Κυριακάτικο απόγευμα εκεί, ανάμεσα στο κοινό και απολάμβανε τις τρείς κυρίες… Ο «πολύτιμος» Χρήστος Νικολόπουλος έγινε αντιληπτός με μεγάλο ενθουσιασμό από τις τρεις τραγουδίστριες και όπως ήταν φυσικό το κοινό τον χαιρέτισε με το πιο δυνατό του χειροκρότημα, όταν η Μαρινέλλα πλησίασε για να τον φιλήσει.

Το πρόγραμμα επιμελούνται ο Στέλιος Φωτιάδης, ο Δημήτρης Μαργιολάς και ο Θανάσης Βασιλάς, τη σκηνοθεσία & τις προβολές ο Νίκος Σούλης, ενώ τη σκηνογραφία ο Μανόλης Παντελιδάκης.

Φωτογραφίες & Βίντεο: Konstantina Sarri Photography

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!