Μαρία Φαραντούρη & Αλκίνοος Ιωαννίδης τραγουδούν Νίκο Γκάτσο

Το Ηρώδειο κατάμεστο. Τα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί εδώ και αρκετό καιρό. Άλλωστε το αφιέρωμα για τα 100άχρονα του Νίκου Γκάτσου -αν και για την ακριβή ημερομηνία γέννησης του ποιητή υπάρχουν και
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
διαφορετικές απόψεις- ήταν sold out καθ’ όλη την καλοκαιρινή περιοδεία του. Αυτή τη φορά σκοπός της συναυλίας ήταν η βοήθεια προς τους χρήστες ναρκωτικών που παρακολουθούν το πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ/ΝΟΣΤΟΣ.

Η συναυλία του Ηρωδείου είχε απουσίες αλλά και εκπλήξεις. Η Μαρία Φαραντούρη και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης υποδέχτηκαν τους έκτακτους καλεσμένους, την πιανίστρια Ντόρα Μπακοπούλου και τον ερμηνευτή Βασίλη Γισδάκη ενώ ο Μίλτος Λογιάδης διηύθυνε μια λιτή ορχήστρα και όχι την Ορχήστρα των Χρωμάτων, που ήταν παρούσα μαζί με μια πληθωρική χορωδία στις πρώτες παρουσιάσεις του concept στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ο κόσμος επιδοκίμασε τις επιδόσεις των μουσικών (Σωκράτης Άνθης- τρομπέτα, Στέλλας Κυπραίου-κιθάρα, Μίλτου Παπαστάμου-βιόλα, Γιώργος Καλούδης-βιολοντσέλο) που μαζί με τους ερμηνευτές πρόσφεραν στιγμές αληθινής συγκίνησης και καταχειροκρότησε το μαέστρο.

 

Η βραδιά ξεκίνησε με το Αστέρι του βοριά από το America-America. Η Μαρία Φαραντούρη συνέχισε να μας μαγεύει αποδίδοντας την Τρελή του φεγγαριού (Στου Διγενή τα κάστρα) με την Ιρίνα Βαλεντίνοβα στο πιάνο. Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ήταν συγκλονιστικός στους Χρησμούς της Σίβυλλας από τα Παράλογα. Στη Μυρτιά, στο Αν θυμηθείς τ' όνειρο μου, στο Χάρτινο το φεγγαράκι οι θεατές «λύθηκαν» και συνόδευσαν με μια φωνή τους τρεις ερμηνευτές που διαδέχονταν ο ένας τον άλλον σε συνθέσεις των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκο, Χριστόδουλου Χάλαρη κ.ά. που στήριξε με τη τέχνη του ο «ακριβός» λόγος του Γκάτσου.

Ξεχωριστή απήχηση είχαν και οι ακυκλοφόρητες συνθέσεις του Αλκίνοου σε στίχους του ποιητή ενώ μνεία πρέπει να γίνει και στην πολύ ιδιαίτερη διασκευή για πιάνο της Μπακοπούλου στο Τραγούδι του δρόμου από τους Αντικατοπτρισμούς.

Η συναυλία έκλεισε με στιγμές από το Ρεμπέτικο (Το Πρακτορείο, Καίγομαι-καίγομαι, Μάνα μου Ελλάς). Το παρατεταμένο χειροκρότημα επανέφερε τους συντελεστές στη σκηνή για να ερμηνεύσουν το περίφημο Δίχτυ και για μία ακόμη φορά, τη Χατζιδακιάδα του Αλκίνοου Ιωαννίδη.

Photos by: aNASTASIOs


Ευχαριστούμε θερμά τον aNASTASIOs

 

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!