Μαργαρίτης και Λεμπέσης τραγουδούν για τον Τσιτσάνη!

(ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO) Μετά το μνημόσυνο για το μεγάλο συνθέτη, ο Μαργαρίτης και ο Λεμπέσης κάνουν τη δική τους Λιτανεία σε ένα οικογενειακό ουζερί στο Μπραχάμι.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
18 Ιανουαρίου 1915 γεννήθηκε στα Τρίκαλα ο σημαντικότερος δημιουργός του Ελληνικού Λαϊκού Τραγουδιού, ο Βασίλης Τσιτσάνης. 18 Ιανουαρίου 1984 φεύγει από τη ζωή την ημέρα των γενεθλίων του. 18 Ιανουαρίου του 2015 στο πρώτο νεκροταφείο και σε στενό οικογενειακό και φιλικό κύκλο τελείται το ετήσιο μνημόσυνο που συμπίπτει με τα 100 χρόνια από τη γέννησή του.

Μετά το μνημόσυνο ο Γιώργος Μαργαρίτης και ο Γιάννης Λεμπέσης σε ένα οικογενειακό ουζερί στο Μπραχάμι με το όνομα ΝΕΣΤΩΡ έκαναν το δικό τους από ψυχής αφιέρωμα στο μεγάλο δημιουργό. Ο Μαργαρίτης για μία ακόμα φορά εξέπληξε τους απλούς Μπραχαμιώτες όταν χωρίς «φρου-φρου και αρώματα» και με τη λιτή  αλλά ουσιαστική ορχήστρα του Λεμπέση τραγούδησε υποδειγματικά το «Αχ και να ‘ξερε τι χάνει όποιος δεν ακούει Τσιτσάνη» του Λεμπέση αλλά και πολλά αριστουργήματα του Ρεμπέτικου.

Σε αυτή την εντελώς «σπιτική ατμόσφαιρα», απλά, σεμνά, λαϊκά και ωραία λειτούργησαν με το μαγευτικότερο τρόπο «Ωραία του Τσιτσάνη».

Το όμορφο video μας έστειλε ο ακορντεονίστας Πορφύρης Κονάς. Διακρίνεται στην κιθάρα ο πολυτάλαντος Θεοδόσης Συκιώτης.

Video: Πορφύρης Κονάς | Ο Γιώργος Μαργαρίτης και ο Γιάννης Λεμπέσης στο ουζερί Νέστωρ στο Μπραχάμι.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!