Ξεχωριστή η παρουσίαση για το «Μουσικό Ημερολόγιο 2020»

(VIDEO & PHOTOS) Σπουδαίοι καλλιτέχνες και άνθρωποι της μουσικής των τραγουδιών για το βιβλίο του Κώστα Μπαλαχούτη που κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
10/12/2019

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση
Απ’ τις πιο πλούσιες παρουσιάσεις, με εξαιρετικές τοποθετήσεις και μπόλικο, καλό τραγούδι από εξαιρετικούς καλλιτέχνες καθώς και με εκλεκτούς καλεσμένους, αυτή που πραγματοποιήθηκε στον Ιανό. 

Για την πολυτιμότητα και χρησιμότητα του «Μουσικού Ημερολογίου» μίλησαν οι Ανδρέας Κατσιγιάννης, Βασίλης Λέκκας, Δημήτρης Αποστόλου, Αντώνης Μποσκοΐτης οι οποίοι δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και στη δημιουργική φλέβα του συγγραφέα.

Τη βραδιά χαιρέτησε η Μαρία Αναγνωστάκη εκ μέρους της εκδοτικής αρχής ενώ συντόνισε άψογα και αποτελεσματικά η δημοσιογράφος Δέσποινα Σαββοπούλου που επισήμανε πως πρόκειται ίσως για το μακροβιότερο και αξιολογότερο συνάμα Ημερολόγιο.

Στην ομιλία του ο Κώστας Μπαλαχούτης έκανε ένα «μικρό» οδοιπορικό στις απαρχές της έκδοσης τονίζοντας πως αυτή για το 2020 είναι η πληρέστερη και η πιο μεστή.

Ακολούθησε μια πανδαισία ήχων με επικεφαλής τον μουσικοσυνθέτη Χρήστο Παπαδόπουλο και την εξαιρετική ορχήστρα που αποτελούσαν οι Σταμάτης Χρήστου (πιάνο), Μιλτιάδης Καραΐσκος (κιθάρα & σαντούρι), Γιώργος Μπαϊρακτάρης (μπάσο), Κωνσταντίνος Ρήγας (κρουστά). Ο πρώτος συνδέεται με τον Μπαλαχούτη με σημαδιακά τραγούδια: Φίλα με, Αρχιπέλεαγος, Το κόκκινο ποτάμι, Χωρισμός (στην προκυμαία), Αυτή η γη έχει φωνή κ.ά.

Τραγούδησαν πηγαίοι ερμηνευτές όπως οι Ηλίας Κλωναρίδης, Χριστίνα Μαραγκόζη, Ιώ Νικολάου, Δήμητρα Σταθοπούλου, Ανδρέας Λάφης.

Την εκδήλωση και το συγγραφέα τίμησαν μεταξύ άλλων οι Μανώλης Μητσιάς, Γιώργος Μαργαρίτης, Μπάμπης Τσέρτος, Αντώνης Κυρίτσης (ο οποίος και κέρασε τους παρευρισκόμενους με προτροπή του Χρήστου Παπαδόπουλου την ερμηνεία του στο «Μπεζέρισα»), Λάκης Παπαδόπουλος, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Τάκης Βαμβακίδης, Γιάννης Λεμπέσης, Νάντια Καραγιάννη, Βαγγέλης Δεληκούρας, Νίκος Αναγνωστάκης, Μανώλης Καρπάθιος, Γρηγόρης Νταραβάνογλου, Μάγδα Βαρούχα, Απόστολος Μόσιος, Πάνος Μπούσαλης, Σπύρος και Δημήτρης Δερβενιώτης, Γιώργος Μονεμβασίτης, Πέτρος Δραγουμάνος, Μιχάλης Γελασάκης, Δημήτρης Μαστρονικόλας, Μάνος Τρανταλίδης, Μωυσής Ασέρ, Έμυ Ντούρου, Νικήτας Βοστάνης, Γιάννης και Δημήτρης Κορίζης, Χριστιάνα Γαλιάτσου κ.ά.

Φωτογραφίες: Ιωάννα Μπρατσολιά

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!