Κορυφαία ονόματα του τραγουδιού στην παρουσίαση του www.ogdoo.gr στον Ιανό!

Μια μεγάλη γιορτή του καλού ελληνικού τραγουδιού λάμπρυνε το χώρο του Ιανού, στην καρδιά της Αθήνας, τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η ΟΓΔΟΟ Ε.Π.Ε παρουσίασε την πρωτοποριακή ιστοσελίδα www.ogdoo.gr καθώς και την πρώτη της μουσική παραγωγή, το cd «Μην της μιλάς της μοναξιάς στον ενικό» σε μουσική του σπουδαίου Χρήστου Νικολόπουλου, στίχους του Νίκου Αναγνωστάκη και ερμηνεία της Σοφίας Παπάζογλου.

Η εκδήλωση ξεχώρισε για την άψογη οργάνωση, αρτιότητα και αισθητική της. Δεν είναι τυχαίο ότι τους συντελεστές του www.ogdoo.gr και τους δίσκου «Μην της μιλάς της μοναξιάς στον ενικό» τίμησαν με την παρουσία τους προσωπικότητες του τραγουδιού, του πολιτισμού και των τεχνών όπως ο ποιητής Μάνος Ελευθερίου, ο μεγάλος ερμηνευτής Γιώργος Νταλάρας (συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Άννα), ο πολύς Γιώργος Μαργαρίτης, η μοναδική Πίτσα Παπαδοπούλου, ο βιρτουόζος μπουζουκίστας και συνθέτης Θανάσης Πολυκανδριώτης, η Ελένη Ροδά, ο μάστορας του μπελκάντο Μπάμπης Τσέρτος, ο Νίκος Βέρτης, ο Κώστας Καραφώτης, ο μουσικοσυνθέτης Γιάννης Λεμπέσης, ο Χρήστος Παπαδόπουλος από Τα Παιδιά από την Πάτρα, η Λένα Αλκαίου, η Λιζέτα Καλημέρη, ο Μιχάλης Δημητριάδης, η Νάντια Καραγιάννη, ο συνθέτης Μιχάλης Τερζής, ο ποιητής Δημήτρης Λέντζος, ο συνθέτης Νικήτας Βοστάνης, οι δεξιοτέχνες του μπουζουκιού Θανάσης Βασιλάς και Νίκος Τατασόπουλος, ο Μανώλης Γεωργοστάθης δεξιοτέχνης μπουζουξής και ιδρυτής του συγκροτήματος Έμετρον, οι νεότεροι ερμηνευτές Γιάννης Ματσούκας και Γιώργος Ρήγας κ.ά.

Από το χώρο των Μέσων ενημέρωσης διακρίναμε την διευθύντρια του Δεύτερου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Μαρίνα Λαχανά, τον παραγωγό του Δευτέρου Σιδερή Πρίντεζη, τον διευθυντή του Διφώνου Μιχάλη Γελασάκη, τον συνιδρυτή του www.poiein.gr και εξαίρετο δημοσιογράφο Σπύρο Αραβανή, τους έγκριτους δημοσιογράφους Κώστα Μαρδά, Αλέξη Βάκη, Αφροδίτη Παπακαλού, τον Ζώη Μπενάρδο των εκδόσεων Δρόμων, τον Θανάση Συλιβό των εκδόσεων Μετρονόμος, τον Μωυσή Ασέρ των μουσικών εκδόσεων Καθρέφτης, το Μιχάλη Πιτσιλίδη κομβικό εκδότη του ιατρικού και φαρμακευτικού κύκλου αλλά και αρθρογράφο σημαντικών εφημερίδων και εντύπων και βέβαια τους συνεργάτες του www.ogdoo.gr και άξιους ερευνητές του τραγουδιού Βαγγέλη Αρναουτάκη, Θανάση Γιώγλου, Χρήστο Βιδινιώτη.

Η παρουσίαση ξεκίνησε με τον ποιητή Λευτέρη Παπαδόπουλο, ο οποίος συμμετέχει ενεργά στο www.ogdoo.gr, να κλέβει την παράσταση, με τον εύστροφο και διαυγή λόγο του αλλά και τους «παιχνιδιάρικους» διαλόγους που άνοιγε με τους υπόλοιπους καλλιτέχνες. Οι μοναδικές «ατάκες» του Προέδρου, οι καίριες απόψεις του για το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η ΟΓΔΟΟ Ε.Π.Ε στα πολιτισμικά δρώμενα του τόπου και η εκδήλωση φιλίας και αγάπης προς τον ιδιοκτήτη της εταιρείας Νίκο Αναγνωστάκη κυριολεκτικά μαγνήτισαν τους θαμώνες.

Πάντα υπό την καθοδήγηση του Βασίλη Χατζηιακώβου του Ιανού, ο οποίος και διηύθυνε την αλληλουχία των ομιλητών στο βήμα, το λόγο πήρε ο διευθυντής του www.ogdoo.gr και καταξιωμένος ερευνητής και συγγραφέας Κώστας Μπαλαχούτης, ο οποίος μίλησε για την 6άμηνη παρουσία της ιστοσελίδας και τις κατακτήσεις που έχει ήδη επιτύχει, τόσο σε επισκεψιμότητα όσο και σε εκτίμηση από μέρους του κοινού. Σύμφωνα με τον κ. Μπαλαχούτη οι γνώσεις και το μεράκι των ανθρώπων που συνεργάζονται μαζί του, αλλά και το όραμα του εκδότη Νίκου Αναγνωστάκη -καθώς και η ανεκτίμητη προσωπική του συνεισφορά θα προσθέταμε εμείς- αποτελούν τα εχέγγυα της επιτυχίας του εγχειρήματος του www.ogdoo.gr.

Τον Κώστα Μπαλαχούτη διαδέχτηκε στο βήμα ο Γενικός Διευθυντής της ΟΓΔΟΟ Ε.Π.Ε Αντώνης Αναγνωστάκης ο οποίος εξήγησε με ανάγλυφο τρόπο και τη βοήθεια οπτικοακουστικών τις καινοτόμες τεχνικές δυνατότητες του www.ogdoo.gr που χάρη και σε αυτές, η ιστοσελίδα κατόρθωσε στο λίγο διάστημα της παρουσίας της να έχει ξεχωρίσει στο χώρο της μουσικής και του πολιτισμού γενικότερα και να θεωρείται ως η πιο έγκριτη και έγκυρή απόπειρα που έχει υλοποιηθεί έως σήμερα. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ενώ έχουν αναρτηθεί 3 χιλιάδες θέματα, ποτέ δεν «ανέβηκε» αυτούσιο δελτίο τύπου, καθώς στο www.ogdoo.gr η είδηση αξιολογείται, κρίνεται και μετά σχολιάζεται. Τα ενδεικτικά βίντεο που προβλήθηκαν με αποκλειστικές συνεντεύξεις των Δημήτρη Μητροπάνου, Νότη Σφακιανάκη, Γιώργου Μαργαρίτη, Ελεωνόρας Ζουγανέλη και Λευτέρη Παπαδόπουλου καθήλωσαν τους παρευρισκόμενους.

Ο Nίκος Αναγνωστάκης ο άνθρωπος που στηρίζει αλλά και ηγείται στο άρμα και το όραμα της ΟΓΔΟΟ Ε.Π.Ε ευχαρίστησε όσους τίμησαν την μεγάλη αυτή γιορτή της εταιρείας του και των καταθέσεων της, παρουσιάζοντας τον Χρήστο Νικολόπουλο και τη Σοφία Παπάζογλου. Οι δύο τελευταίοι ανταπέδωσαν τις ευχαριστίες αφού μαζί με τον πρώτο είναι οι κύριοι συντελεστές του δίσκου «Μην της μιλάς της μοναξιάς στον ενικό».

Νικολόπουλος και Παπάζογλου μαζί με μια καλοστημένη ορχήστρα δεξιοτεχνών μουσικών παρουσίασαν τα τραγούδια του άλμπουμ που άγγιξαν τις ευαίσθητες χορδές των ακροατών. Συντροφιά τους ο Ανδρέας Κατσιγιάννης με την κιθάρα του, μαέστρος της περίφημης Εστουδιαντίνας, ο οποίος έχει υπογράψει και την ενορχήστρωση του δίσκου, συμβάλλοντας αποφασιστικά στο άριστο κλίμα και την γοητευτική ατμόσφαιρα της όλης εργασίας.

Στο φινάλε
ήρθε και η μεγάλη έκπληξη της βραδιάς, με τον Γιώργο Μαργαρίτη να ανεβαίνει στην σκηνή και να ερμηνεύει το τελευταίο του σουξέ «Δίπλωσαν πάλι στα ποτήρια τα ποτά» σε μουσική του Χρήστου Νικολόπουλου και στίχους του Νίκου Αναγνωστάκη αλλά και το ξακουστό σήμα κατατεθέν του «Στο κελί 33».

Μια υπέροχη βραδιά, από αυτές που μένουν σαν παντοτινοί φάροι στα χρόνια και θεωρούνται ως σημεία αναφοράς στον κύκλο τους, έλαβε τέλος αφήνοντας τα σταλάγματά της στις καρδιές και το μυαλό όσων τυχερών της παρακολούθησαν.

Πραγματικά απολαύσαμε τη γενναιόδωρη φιλοξενία της ΟΓΔΟΟ Ε.Π.Ε ενώ φεύγοντας πήραμε τις μινιατούρες του Jack Daniels που υπήρχαν στα τραπέζι καθώς η ομώνυμη φίρμα ποτών ήταν χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης.

Να σημειωθεί πως χορηγός του δίσκου «Μην της μιλάς της μοναξιάς στον ενικό» είναι το Δεύτερο Πρόγραμμα, το οποίο ευχαρίστησαν με αναφορές τους τόσο ο Χρήστος Νικολόπουλος όσο και ο Βασίλης Χατζηιακώβου.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!