Κορκολής, Φαραντούρη & Μανουσάκη ενώθηκαν για την «ΕΛΠΙΔΑ»

(PHOTOS) Ο Μίκης Θεοδωράκης για μία ακόμα φορά στήριξε και με τη φυσική του παρουσία τον Στέφανο Κορκολή και τους συνεργάτες του.
Κορκολής, Φαραντούρη & Μανουσάκη ενώθηκαν για την «ΕΛΠΙΔΑ» Φωτογραφίες: Studio Panoulis
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Όταν τρεις μεγάλοι καλλιτέχνες μαζί με τους συνεργάτες τους ενώνονται για να βοηθήσουν στην άρτια λειτουργία ενός πολύ σημαντικού συλλόγου και το αποτέλεσμα είναι απόλυτα επιτυχημένο, τότε σίγουρα οι λέξεις υπερηφάνεια, χαρά και ευτυχία είναι πολύ λίγες για να περιγράψουν τα κοινά συναισθήματα όλων όσοι ήταν παρόντες σε αυτή τη σύμπραξη.

Προκειμένου να ενισχυθεί ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα» την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας και σε συνεργασία με την Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών «Παναθηναϊκή», οι αγαπημένες και παγκόσμια αναγνωρισμένες μελωδίες του μεγάλου μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη «ζωντάνεψαν» στο Ηρώδειο από τα υπέροχα χέρια του διεθνούς φήμης συνθέτη και πιανίστα Στέφανου Κορκολή, ο οποίος με τη σειρά του προσκάλεσε δύο εξαιρετικές ερμηνεύτριες διαφορετικών γενεών για να τραγουδήσουν τα κομμάτια του Μίκη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο λόγος για την μεγάλη ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη -για την οποία οι συστάσεις είναι περιττές, αφού η πορεία της ειδικά στο πλευρό του Θεοδωράκη έχει γράψει τη δική της ιστορία- και τη νεότατη ηλικιακά Σοφία Μανουσάκη, η οποία καταχειροκροτήθηκε από τις 5.000 κόσμου που ήταν εκεί, αφού τόσο η δυναμική και ταυτόχρονα αισθαντική φωνή της όσο και η σεμνή παρουσία της επί σκηνής, εξέπληξαν θετικά όλους όσοι γνωρίζουν καλά τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, λαμβάνοντας υπόψιν, φυσικά, τη βαρύτητα που έχει η αίσθηση του Ηρωδείου για μια καλλιτέχνιδα που στο ξεκίνημά της βρίσκεται σε αυτή τη σκηνή για να ερμηνεύσει μεγάλα τραγούδια.

Εκτός, όμως, από τις δύο σπουδαίες ερμηνεύτριες, στη σκηνή βρέθηκε η εκπληκτικά συγχρονισμένη Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Βόλου υπό τη Διεύθυνση του Ιωακείμ Μπαλτσαβιά, αλλά και η Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Βόλου μαζί με τη Χορωδία «Ιωνία» που συνεργάστηκαν μεταξύ τους προσφέροντας ένα υπέροχο ηχητικό χορωδιακό αποτέλεσμα. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στους σολίστες της βραδιάς (Βασίλη Δεφίγγο - σαξόφωνο/φλάουτο, Δημήτρη Παπαβομβολάκη - κιθάρα/μαντολίνο, Θέμη Βαγενά - βιολοντσέλο, Μπέλλα Λιονάκη - ακορντεόν και Μιχάλη Παούρη - μπουζούκι).

Τα τραγούδια που ακούστηκαν προέρχονταν από διάφορους μουσικούς κύκλους του Μίκη («Μαργαρίτα Μαγιοπούλα», «Τα ‘δατε τα μάθατε», «Όμορφη πόλη», «Άσμα ασμάτων», «Κάποτε θα ‘ρθουν», «Βάρκα στο γυαλό», «Λίγο ακόμα» κ.α.), κρατώντας το ήδη ενθουσιώδες κοινό σε μια υπέροχη εγρήγορση. Από τις πιο ιδιαίτερες στιγμές ήταν το ξεκίνημα της συναυλίας, όπου παίχτηκε για πρώτη φορά και μετά από επιθυμία του ίδιου του Μίκη Θεοδωράκη η «Μικρή Σουίτα» του συνθέτη μεταγραμμένη από τον Στέφανο Κορκολή για πιάνο και ορχήστρα. Επίσης, το «Βάρκα στο γυαλό» παρουσιάστηκε ενορχηστρωμένο με έναν τρόπο που θύμιζε ήχους κλασικών ευρωπαϊκών μουσικών καταβολών, ενώ η «Όμορφη πόλη» συγκίνησε τους πάντες, υπενθυμίζοντας ότι ο Στέφανος Κορκολής είναι ένας ξεχωριστός ενορχηστρωτής τεράστιου βεληνεκούς.

Παρόντες - εκτός, φυσικά, από τον μεγάλο Μίκη Θεοδωράκη που για μία ακόμα φορά στήριξε και με τη φυσική του παρουσία τον Στέφανο Κορκολή και τους συνεργάτες του- ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, η Πρόεδρος του Συλλόγου «Ελπίδα» κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος, αλλά και πλήθος πολιτικού και καλλιτεχνικού κόσμου.

Στο τέλος αυτής της καθ’ όλα επιτυχημένης συναυλίας τα συναισθήματα που μπορεί να νιώσει ένας μέσος θεατής και ακροατής είναι πολλά και σίγουρα, δεν μπορούν να περιγραφούν. Αυτό, όμως, που αξίζει να ειπωθεί είναι ότι, η καλή μουσική έχει τη δύναμη να ενώσει την σκληρή πραγματικότητα που λέει ότι ένας μεγάλος σύλλογος έχει πολύ μεγάλη ανάγκη για οικονομική στήριξη με το όνειρο ότι, όλα τα καλά μπορούν να γίνουν, αρκεί να υπάρχει ομόνοια και θετική σκέψη.

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!