Κατερίνα Γώγου - «Στο μυαλό είναι ο στόχος» με τη Μυρτώ Αλικάκη

(VIDEO & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) Η ζωή της Κατερίνας Γώγου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί με μια και μοναδική λέξη: πολυδιάστατη.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
22/10/2013

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Καλή Βανδώρου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η ελληνίδα καλλιτέχνης έζησε σύμφωνα με τους δικούς της κανόνες, επιλέγοντας η ίδια το τέλος της, αφού προηγουμένως υποστήριξε τις όποιες επιλογές της στο μέγιστο βαθμό. Κάθε Δευτέρα παρουσιάζεται στο Ρυθμό Stage μια σκηνοθετημένη μουσικοθεατρική παράσταση αφιέρωμα σε εκείνην με τίτλο «Στο μυαλό είναι ο στόχος». Ο πρωταγωνιστικός ρόλος ανήκει στη Μυρτώ Αλικάκη, ενώ η Νανά Μπινοπούλου και ο Κώστας Χαριτάτος ερμηνεύουν μελοποιημένα ποιήματα της Γώγου σε μουσική των Αθυρίδη, Αλλαγιάννη, Γραμμένου, Ζαρακά, Θεοχαρίδη, Καλλίτση, Κατσιμίχα, Λιούγκου, Λουκάτου, Magic De Spell, Μαρκαντώνη, Μάρτου, Ματ σε δύο υφέσεις, Ρωσσόπουλου, Σεβίλογλου, Στρόφαλη και Χαριτάτου.


Το κοινό έχει δικαιολογημένα «αγκαλιάσει» αυτή την παράσταση, μια και κάθε της σημείο είναι προσεγμένο, προσφέροντας σε όλους τη δυνατότητα να καταλάβει στο πλαίσιο του δυνατού τι άνθρωπος ήταν πραγματικά η Γώγου. Η Αλικάκη μετρημένα και με σεβασμό προσεγγίζει το ρόλο της Κατερίνας, επιβεβαιώνοντας για μία ακόμα φορά την έκταση του θεατρικού της ταλέντου. Η Μπινοπούλου και ο Χαριτάτος εκπλήσσουν με τις ερμηνείες τους σε αυτά τα δύσκολα τραγούδια (τα λόγια τους είναι ιδιαιτέρως βαθυστόχαστα) και η σκηνοθεσία του Γιώργου Κορδέλλα - που ήταν σύντροφος της Κατερίνας Γώγου και παραγωγός του cd «Πάνω κάτω η Πατησίων» - δε θα μπορούσε να είναι καλύτερη, αφού καταφέρνει να μεταφέρει μέσα σε μια μουσική σκηνή όλη τη δυναμική μιας θεατρικής παράστασης.


Οι μονόλογοι της Αλικάκη είναι λόγια της ίδιας της Γώγου, ενώ στις οθόνες προβάλλονται δεκάδες φωτογραφίες και αποσπάσματα από ταινίες της, υπενθυμίζοντας τόσο την κωμική της πλευρά, όσο και τη δραματική της.


Φέτος συμπληρώνονται είκοσι χρόνια από τον θάνατο της ηθοποιού και ποιήτριας Κατερίνας Γώγου. Η παράσταση «Στο μυαλό είναι ο στόχος» είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να γνωρίσει κάποιος αυτή την καλλιτέχνιδα, αφού μέσα σε ένα δίωρο ξεδιπλώνονται με τον καλύτερο τρόπο σημαντικές στιγμές από τη ζωή της.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!