Καλοκαιρινοί Γιάννης Κότσιρας & Μιρέλα Πάχου!

(VIDEO & PHOTOS) Στο καθιερωμένο, ετήσιο ραντεβού του με το κοινό του Πειραιά, ο Γιάννης Κότσιρας είχε μαζί του τη Μιρέλα Πάχου, αλλά και το Μίλτο Πασχαλίδη.
Καλοκαιρινοί Γιάννης Κότσιρας & Μιρέλα Πάχου! Φωτογραφίες: Κίκα Α. Ρόκα
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Την πρώτη, κοινή εμφάνισή τους στην Αττική και συγκεκριμένα στο Βεάκειο του Πειραιά, πραγματοποίησαν ο Γιάννης Κότσιρας & η Μιρέλα Πάχου το βράδυ της Δευτέρας 3 Ιουλίου 2017, στα πλαίσια της καλοκαιρινής περιοδείας τους.

Η συναυλία ξεκίνησε με τη Μιρέλα Πάχου να παίζει με το ακορντεόν της «Το βαλς της Πηνελόπης», μια ορχηστρική σύνθεση του Γιάννη Κότσιρα, γραμμένη για τη θεατρική παράσταση που βασίστηκε στη ζωή της Πηνελόπης Δέλτα. Ακολούθησε η «Μεγάλη αποκάλυψη», ένα τραγούδι των Ευανθίας Ρεμπούτσικα & Άρη Δαβαράκη, που δεν ακούγεται συχνά στις εμφανίσεις του Γιάννη Κότσιρα, τραγουδισμένο από κοινού από τους δυο τραγουδιστές. 

Η συνέχεια είχε απ’ όλα, από Μάνο Χατζιδάκι και Harry Belafonte, μέχρι προσωπικές τους επιτυχίες και τραγούδια άλλων που αγάπησαν. Ακούσαμε το νέο τραγούδι με τίτλο «Νομάδες» της Μιρέλας Πάχου, που στο single τραγουδά μαζί με το Γιάννη Κότσιρα & το Μίλτο Πασχαλίδη, ακούσαμε το «Μιρέλα» από τον πρώτο προσωπικό της δίσκο και, βεβαίως, ένα αρκετά ανανεωμένο απάνθισμα τραγουδιών από το ρεπερτόριο του Γιάννη Κότσιρα, σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και διασκευασμένο, όπως το «Εφάπαξ» που διασκεύασαν οι «Δραμαμίνη» και άλλα «πειραγμένα» από τη μπάντα του και με πολλά κομμάτια από τον πρόσφατο δίσκο του «Ψεύτης καιρός».

Ανανέωση και στη μπάντα του Γιάννη Κότσιρα με αλλαγές στους μουσικούς και πιο ενεργό ρόλο στη διεκπεραίωση της συναυλίας, αφού συμμετέχουν με περισσότερα σόλα, αλλά κάνοντας και φωνητικά, κάτι που ξεκίνησε -έχω την εντύπωση- το χειμώνα που πέρασε. Ο Γιάννης Κότσιρας, μάλιστα, προς τιμήν του παρουσίασε τους μουσικούς δυο φορές, μια στην αρχή και μια στο τέλος της βραδιάς - όχι πως δεν το συνηθίζει, άλλοι όμως δεν τους παρουσιάζουν ποτέ. Προς τιμήν του, επίσης, ο χώρος και ο χρόνος που έδωσε μέσα στο πρόγραμμα στη Μιρέλα Πάχου.

Ξεχωριστές στιγμές της βραδιάς, η αναφορά στο Δημήτρη Μητροπάνο με τραγούδια που πρώτος ερμήνευσε εκείνος -αν και είχε ακουστεί και το «Σαν πλανόδιο τσίρκο» νωρίτερα- που έκαναν το κατάμεστο Βεάκειο να τραγουδάει χορωδιακά, καθώς και ένα αφιέρωμα σε επίκαιρα τραγούδια του Λουκιανού Κηλαηδόνη, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. 

«Έκπληξη» της βραδιάς, η παρουσία του Μίλτου Πασχαλίδη, που φυσικά προσκλήθηκε και τραγούδησε μαζί με το Γιάννη Κότσιρα & τη Μιρέλα Πάχου. «Να μου την προσέχεις» σύστησε ο Μίλτος Πασχαλίδης στο Γιάννη Κότσιρα, εννοώντας τη Μιρέλα, που μέχρι πρόσφατα συνεργαζόταν μαζί του, «αλλά κι εσείς» είπε απευθυνόμενος στο κοινό «να προσέχετε αυτόν (το Γιάννη Κότσιρα), γιατί είναι ο καλύτερος τραγουδιστής της γενιάς μας». 

Έπαιξαν: Αλέξανδρος Λιβιτσάνος: ενορχήστρωση & πλήκτρα, Γιάννης Αγγελόπουλος: τύμπανα, Παρασκευάς Κίτσος: μπάσο (εκτάκτως στη θέση του Γιάννη Γρυπαίου), Βαγγέλης Μαχαίρας: μπουζούκι, λαούτο & τζουρά και Κώστας Μιχαλός: κιθάρα.

Τα φώτα επιμελήθηκε ο Ανδρέας Κούρτης, ενώ τον ήχο οι Στρατής Καραδημητράκης και Λάμπρος Μπούνας.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!