Καλλιτέχνες & πλήθος κόσμου ένωσαν τις δυνάμεις τους για την αλληλεγγύη

(VIDEO & PHOTOS) Γλυκερία, Νικολόπουλος, Θαλασσινός, Παπαϊωάννου, Καραντωνίου, Σπυροπούλου, Σταθοπούλου & Τριανταφυλλίδης τραγούδησαν για την αλληλεγγύη.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το βράδυ της Τρίτης 25 Οκτωβρίου 2016 η σκηνή της Σφίγγας υποδέχτηκε -στην πρώτη εκδήλωση για φέτος- πληθώρα καλλιτεχνών, που τραγούδησαν για καλό σκοπό, σε μια βραδιά γεμάτη αγαπημένα τραγούδια, απ’ όλο το φάσμα του ελληνικού ρεπερτορίου.

Πάνος Παπαϊωάννου & Χρυσόστομος Καραντωνίου, Μαρία Σπυροπούλου, Δήμητρα Σταθοπούλου & Κώστας Τριανταφυλλίδης ένωσαν τις φωνές τους μ’ εκείνες της Γλυκερίας, αλλά και του Χρήστου Νικολόπουλου, με στόχο την αλληλεγγύη και την ενίσχυση των δράσεων του One Stop

Όλοι τους, χωρίς «εκπτώσεις», έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στις ερμηνείες τους, σε μεγάλα τραγούδια κορυφαίων Ελλήνων συνθετών, με αποκορύφωμα το τελευταίο μέρος του προγράμματος, όπου με τη φωνή της Γλυκερίας ακούστηκαν αποκλειστικά τραγούδια του τόσο σημαντικού συνθέτη Χρήστου Νικολόπουλου, με τον ίδιο στο μπουζούκι.

Το παρών έδωσε και ο Παντελής Θαλασσινός, ο οποίος προσκλήθηκε επί σκηνής και τραγούδησε εκτός προγράμματος δύο τραγούδια, το «Μάνα μου κάνε το σταυρό σου» σε στίχους Κώστα Φασουλά από το δίσκο με τίτλο «Να 'ταν ο πόλεμος χορός» και βεβαίως το αγαπημένο «Ανάθεμά σε».

Τη βραδιά προλόγισε η ηθοποιός Δώρα Χρυσικού, η οποία μάλιστα τραγούδησε κι ένα τραγούδι, το «Δεν έχει αρχή» των Σταύρου Ξαρχάκου & Βαγγέλη Γκούφα, αποκαλύπτοντας ένα ακόμα ταλέντο της.

Έπαιξε μια ομάδα σπουδαίων μουσικών: Ανδρέας Τράπαλης: βιολί, Γιώργος Ρόκας: μπουζούκι, Μάκης Πελέκας: μπουζούκι, Ντίνος Χατζηιορδάνου: ακορντεόν, Πόλυς Πελέλης: μπάσο, Θοδωρής Χριστόπουλος: πιάνο & Γιάννης Ράνης: τύμπανα.

Εκτός από πλήθος κόσμου, που για μια ακόμη φορά ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και συνέβαλε προσφέροντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους αρκετοί καλλιτέχνες, όπως ο Παντελής Αμπαζής, ο Μπάμπης Βελισσάριος, ο Κώστας Φασουλάς, ο Γιάννης Λεκόπουλος, ο μουσικός Χρήστος Μπέκας, ο Βασίλης Γισδάκης, ο Βαγγέλης Δούβαλης, η Ειρήνη Χαρίδου, η Λίζα Ανδρέου, ο Νίκος Καλλίνης, ο Ηλίας Ζούτσος κ.α.

Αξίζει να τονιστεί πως όλοι οι καλλιτέχνες & οι μουσικοί συμμετείχαν αφιλοκερδώς, ενώ η είσοδος για το κοινό ήταν ελεύθερη, με προσφορά τροφίμων, αντί εισιτηρίου.

Συγκεντρώθηκαν περίπου 250 κιλά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία υπολογίζεται ότι θα καλύψουν τις βασικές ανάγκες για τις δέκα τουλάχιστον επόμενες δράσεις αλληλεγγύης του One Stop.

Τι είναι το One Stop


Το One Stop είναι μια μικρή γιορτή αλληλεγγύης με στόχο να δώσει λίγη χαρά σε ανθρώπους που θέλουν να συνεχίσουν να ζουν με αξιοπρέπεια. Κάθε Τετάρτη και Κυριακή απόγευμα στη στέγη του συνΑθηνά (πλατεία Βαρβακείου) μια γωνιά ανοιχτή σε όποιον θέλει να έχει πρόσβαση σε δωρεάν υπηρεσίες και δραστηριότητες που θα έπρεπε να είναι δεδομένες για όλους.

Πρώτες βοήθειες, πλύσιμο ρούχων, μπάνιο, κούρεμα, ζεστό φαγητό, μουσική, παιχνίδι με τα παιδιά, νομικές συμβουλές, ενημέρωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα συνθέτουν την προσπάθεια αυτής της πρωτοβουλίας για να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά...

Είναι μια ιδέα του Steps, που σε συνεργασία με ομάδες πεδίου, όπως το Ithaca Laundry, το R.O.A.D.S. και απλούς πολίτες, για πρώτη φορά σε αυτή την πόλη, ένωσαν τις δυνάμεις τους, με μόνη σκέψη όλους αυτούς τους ανθρώπους που βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Φωτογραφίες: Γιώργος Σπανός, Κώστας Scrom, Γιάννης Κανελλόπουλος

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!