Και o Πλούταρχος στη Μεγάλη Συναυλία Αλληλεγγύης στο Κορωπί

(ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ VIDEO & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) Δεκατέσσερις καλλιτέχνες και μια «έκπληξη» έφεραν εις πέρας την πολύ όμορφη βραδιά…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

αλληλεγγύης που διοργάνωσε η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Κρωπίας (Κ.Ε.Δ.Κ.) σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του ΝΠΔΔ «Σφηττός», για την ενίσχυση των σκοπών του Προγράμματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της δομής του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

 

Γεράσιμος Ανδρεάτος, Ελένη Δήμου, Λουδοβίκος των Ανωγείων, Κώστας Μακεδόνας, Μαριώ, Χρήστος Νικολόπουλος, Λάκης Παπαδόπουλος, Ζωή Παπαδοπούλου, Πίτσα Παπαδοπούλου, Μαρία Σουλτάτου, Θωμάς Στεργίου, Πασχάλης Τόνιος, Μπάμπης Τσέρτος & Λάκης Χαλκιάς ήταν, αλφαβητικά, οι επίσημοι καλεσμένοι της βραδιάς που παρουσίασε πολύ όμορφα και με χιούμορ ο εξαιρετικός Γρηγόρης Βαλτινός.

Μετά από (πραγματικά) σύντομες ομιλίες των διοργανωτών, το πρόγραμμα άνοιξε ο Θωμάς Στεργίου, ένας νέος και ταλαντούχος ερμηνευτής για να τον διαδεχτεί η πρώτη έκπληξη της βραδιάς, ο Γιάννης Πλούταρχος. Αξίζει να σημειωθεί πως ο

Πλούταρχος δεν ήταν προγραμματισμένο να παραβρεθεί, γι’ αυτό και το όνομά του δεν υπήρχε στην αφίσα και τα δελτία τύπου, παρ’ όλα αυτά εξέφρασε την επιθυμία να συμμετέχει, όταν συμπτωματικά ενημερώθηκε σε μια πρόβα των συντελεστών για την πρωτοβουλία αυτή.

 

Στη συνέχεια στη σκηνή κλήθηκε η Ζωή Παπαδοπούλου, η Ελένη Δήμου και η υπόλοιπη βραδιά εξελίχθηκε με τους καλλιτέχνες να ερμηνεύουν 2-3 τραγούδια, καθένας απ’ το ρεπερτόριο που εκπροσωπεί, με ενδιάμεσες παρεμβάσεις του Γρηγόρη Βαλτινού. Ο Χρήστος Νικολόπουλος πρόσθεσε τις πενιές του σ’ αυτές των Δημήτρη Ρέππα και Παναγιώτη Στεργίου - ο οποίος είχε και τη μουσική επιμέλεια

του όλου εγχειρήματος - στα τραγούδια του Κώστα Μακεδόνα, ο Λάκης Παπαδόπουλος που, σύμφωνα με το Γρηγόρη Βαλτινό, άργησε να ανέβει στη σκηνή επειδή «σήκωνε τα… ρεβέρ του», ανέβηκε τελικά συνοδευόμενος από τον Αγαμέμνονα του Fame Story , η Μαριώ έδωσε έναν τόνο ρεμπέτικου, η μοναδική Πίτσα Παπαδοπούλου καθήλωσε με τις ερμηνείες της, ενώ ο κόσμος που είχε κατακλύσει κυριολεκτικά το κλειστό γυμναστήριο του 1ου Γυμνασίου Κορωπίου συμμετείχε δυναμικά τραγουδώντας τις μεγάλες επιτυχίες μαζί με τους καλλιτέχνες και πολλοί δε δίστασαν ακόμα και να ρίξουν τις στροφές τους! Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος ερμήνευσε προσωπικές του επιτυχίες από τη συνεργασία του με το Βαγγέλη Κορακάκη, ο Λουδοβίκος των Ανωγείων με το δικό του χαρακτηριστικό στιλ μας είπε κι ένα… ανέκδοτο, ενώ όλοι οι καλλιτέχνες εξέφρασαν τη χαρά τους για τη συμμετοχή τους σε μια εκδήλωση τέτοιου περιεχομένου. Προς το τέλος του προγράμματος εμφανίστηκαν στη σκηνή η Μαρία Σουλτάτου, ο Μπάμπης Τσέρτος και ο Λάκης Χαλκιάς που ερμήνευσαν σπουδαία τραγούδια. Ο Γρηγόρης Βαλτινός μας χάρισε τη μοναδική ερμηνεία του στον «Κεμάλ» των Χατζιδάκι & Γκάτσου και για φινάλε ακούσαμε ένα κομμάτι από το νέο δίσκο του Πασχάλη Τόνιου με τίτλο «Καλώς εχόντων των ασμάτων» από τον ίδιο, το Γρηγόρη Βαλτινό και το Θωμά Στεργίου.

 

Στην ορχήστρα έπαιξαν οι Παναγιώτης Στεργίου & Δημήτρης Ρέππας (μπουζούκι), Τάσος Καντάς (ακορντεόν), Τέλης Καφκάς (μπάσο), Παναγιώτης Κοτσιανός (βιολί), Σταύρος Ντούσκας (κιθάρα), Κώστας Περόγλου (τύμπανα) και Νίκος Ορφανός (πλήκτρα).

Ήταν μια σημαντική βραδιά, με σημαντικές – ανεξαιρέτως – παρουσίες που συνέβαλαν αφιλοκερδώς κι αν κρίνουμε από τα φορτηγά που είδαμε στο προαύλιο του γυμναστηρίου να γεμίζουν με τρόφιμα μακράς διαρκείας που πρόσφερε ο κόσμος αντί εισιτηρίου, η βραδιά ήταν παραπάνω από επιτυχημένη, γεγονός που αποδεικνύει ότι σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, η αρετή της αλληλεγγύης επαναπροσδιορίζει τις ανθρώπινες σχέσεις.

Φωτογραφίες | Video: Κίκα Α. Ρόκα


 

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!