Ηρώ Σαΐα & Σταύρος Σιόλας στο «Χαμάμ»

(VIDEO) Μια ξεχωριστή μουσική «βόλτα» με τις μοναδικές φωνές τους αποφάσισαν να πάνε η Ηρώ Σαΐα και ο Σταύρος Σιόλας
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
τις τελευταίες δύο Παρασκευές του Οκτώβρη στο «Χαμάμ» και τα κατάφεραν και μας ταξίδεψαν μια χαρά…

Μαζί με το Νεοκλή Νεοφυτίδη στο πιάνο, τη Σοφία Μουλακάκη στο μπαγιάν και το Δημήτρη Καζάνη στο βιολί, παρουσίασαν ένα πρόγραμμα που περιείχε τραγούδια από την προσωπική τους δισκογραφία και ιδιαίτερες επιλογές από τις προηγούμενες δεκαετίες που «έλαμψαν» στην ελληνική μουσική σκηνή.

Η αρχή έγινε με τους δύο χαμογελαστούς καλλιτέχνες που ερμήνευσαν το τραγούδι «Μια βόλτα» από τον τελευταίο προσωπικό δίσκο της Σαΐα «Λευκό χαρτί». Λίγο αργότερα, ο Σταύρος Σιόλας θύμισε σε όλους τη μεγάλη του επιτυχία «Τα διόδια» που δισκογραφικά έχει ερμηνεύσει μαζί με τη Φωτεινή Βελεσιώτου. Η «μοναχική» ερμηνεία του στο Χαμάμ αποτέλεσε και μια α’ τις όμορφες εκπλήξεις της βραδιάς.

Ένα αφιέρωμα σε πολύ γνωστά νανουρίσματα πρόσφερε απλόχερα πολλά χειροκροτήματα στους ερμηνευτές, ενώ στο «Αερικό» του Θανάση Παπακωνσταντίνου όλοι έγιναν ένα τραγουδώντας τους στίχους.

Επίσης, πολύ όμορφη στιγμή ήταν όταν ο Νεοκλής Νεοφυτίδης κάνοντας περίτεχνους ήχους έδωσε το σήμα στην Ηρώ για να πει το «Στο σου - μι - τζου» των Ξυδάκη & Γκανά. Εννοείται ότι δε θα μπορούσε να λείψει από τον Σιόλα το κομμάτι «Της Άρνης το νερό» και από τη Σαΐα το «Λευκό χαρτί».

Δύο πολύ καλοί ερμηνευτές της ίδιας γενιάς συναντήθηκαν, λοιπόν, σε έναν αξιαγάπητο χώρο, τραγουδώντας όλα εκείνα που αγαπούν και που ταιριάζουν στις φωνές και την αισθητική τους, χωρίς υπερβολές και περιττές κινήσεις. Τελικά, το μέλλον του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού δεν είναι και τόσο αδιάφορο όπως πιστεύουν κάποιοι…

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!