Imam Baildi, Δήμητρα Γαλάνη & Carte Postale στο Ηρώδειο

(PHOTOS & VIDEO) Μια συναυλία της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», που στηρίζει δέκα φορείς παιδικής προστασίας, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
30/09/2015

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Καλή Βανδώρου
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση

Imam Baildi, Δήμητρα Γαλάνη & Carte Postale


Το βράδυ της Δευτέρας 28 Σεπτεμβρίου 2015 ο καιρός έδειχνε να μην ήξερε τι ακριβώς ήθελε να κάνει. Να βρέξει ή να μη βρέξει; Τελικά τα έκανε και τα δύο, αλλά, ευτυχώς, αυτό δεν επηρέασε την από καιρό προγραμματισμένη συναυλία των Imam Baildi στο Ηρώδειο, με την ειδική συμμετοχή της Δήμητρας Γαλάνη και των Carte Postale, που έγινε για την ενίσχυση της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί». Μπορεί την ώρα που άνοιξαν οι πόρτες για να μπει ο κόσμος να έριξε ένα ψιλόβροχο, αλλά λίγο αργότερα, όλα ήταν εντάξει. Τα όργανα ξεσκεπάστηκαν, τα καθίσματα στρώθηκαν ξανά και λίγη ώρα πιο μετά, ξεκίνησε η συναυλία.

Πρώτοι στη σκηνή ανέβηκαν οι Carte Postale, που με τις φολκ-ροκ μελωδίες τους ζέσταναν την ατμόσφαιρα, καταχειροκροτούμενοι από το κοινό. Και τα επτά τραγούδια που έπαιξαν ήταν στο ύφος της λεγόμενης «νοσταλγικής» μουσικής με ρετρό, αγγλικό στίχο.

Λίγο αργότερα και μετά από ένα ξαφνικό «διάλλειμα» λίγων λεπτών, τα φώτα έσβησαν και πάλι για να ξεκινήσουν το πρόγραμμά τους οι Imam Baildi στο γνώριμο και αγαπημένο ύφος τους. Τα οκτώ μέλη του γκρουπ, που βρέθηκαν για πρώτη φορά στη σκηνή του Ηρωδείου ερμήνευσαν τραγούδια του χθες σε σημερινή μορφή, όπως τα «Αργιλέ μου γιατί σβήνεις», «Πήρα απ’ το χέρι σου νερό» και «Αργοσβήνεις μόνη», ενώ είπαν και ένα δικό τους τραγούδι, το «Σημείωμα». Η τραγουδίστρια Ρένα Μόρφη, μαζί με τον ράπερ MC Yinka ξεσήκωσαν τον κόσμο που, αν και στην αρχή έδειχνε μαγκωμένος, μετά από λίγο χαλάρωσε. Φυσικά, ο μεγάλος χαμός έγινε όταν ακούστηκε το τραγούδι «Μουρμούρα», που αποτελεί τους τίτλους αρχής σε επιτυχημένο τηλεοπτικό σήριαλ.

Όταν ήρθε η στιγμή να ανέβει στη σκηνή η Δήμητρα Γαλάνη (που όπως είπε η Ρένα Μόρφη ήταν η επίτιμη καλεσμένη της βραδιάς), το Ηρώδειο κυριολεκτικά σείστηκε από το χειροκρότημα, μια και η μεγάλη τραγουδίστρια ταυτίστηκε απόλυτα με το ύφος του ράπερ, τραγουδώντας τα «Χάρτινα» με έναν πρωτόγνωρο τρόπο, γεμάτο με θετική ενέργεια και δύναμη. Στα δύο επόμενα τραγούδια που συμμετείχε η Γαλάνη («Η ζωή μας είναι λίγη» και «Ακρογιαλιές δειλινά»), υπήρξε η αίσθηση ότι αυτή η τραγουδίστρια είναι αειθαλής, αφού, ακόμα κι αν δεν ξέρει κάποιος την πορεία της, σίγουρα θα εκπλαγεί από την επί σκηνής δυναμική της.

Το τελευταίο μέρος της συναυλίας έκλεισε με τους Imam Baildi σε κάποια ακόμα αγαπημένα τραγούδια, με τον MC Yinka να «παρασύρει» τον κόσμο με τα συνθήματά του και τις «απαιτήσεις» του για δημιουργία κύματος με τα χέρια, προκειμένου να εκδιωχθεί το «κακό» που υπήρχε στο χώρο, δηλαδή η πιθανότητα βροχής.

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε και η φετινή συναυλία της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», η οποία, στηρίζει δέκα φορείς παιδικής προστασίας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους τουλάχιστον σε 10.000 παιδιά το χρόνο και μάλιστα, χωρίς την οποιαδήποτε κρατική ενίσχυση. Μακάρι οι συναυλίες αυτές να συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ώστε να ενισχύονται οι φορείς όσο το δυνατόν πιο συχνά.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!